İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

1 Ekim 2014 Çarşamba

Kişisel Marka ve Facebook Profiliniz

Facebook profil fotonuz kişisel markanıza zarar verir mi?

Dudak dudağa fotoğraflarınızı eklesenize...



Kişisel marka mı dedin? Bireysel marka, kişisel gelişim ıvır zıvır şeyler işte.

Bu konuya girmem için öncelikle sizin kişisel markanız konusunda çalışıyor olmanız lazım. Bir imajınızın, sosyal çevrenizde bir etkinizin, auranızın falan olması gerek, varmış sayıyorum hatta profesyonel iş hayatınızı da ekleyelim bu sepete. 

Güzel bir fotoğraf kişisel markanıza yardımcı olabilir mi? Belki.

Peki kötü bir fotoğraf kişisel markanıza zarar verebilir mi? Owwww yea güzel şeyler olmaya başladı. Dur dur, bilimsel şeyler yazayım, bu şeyler size biraz zarar veriyormuş;

Default ayarlanmış adamcık/dummy fotoğrafı kullanmak-kişiliksiz fazla sıradan, adeta görünmezlik kalkanı, çok mu tembelsiniz kuzum?
Düşük kaliteli fotoğraf kullanmak- beyefendi büyüdükçe bulanıyorsunuz
Farklı birinin fotoğrafını kullanmak- ruh hastasısınız, beyaz önlüklüler sizi almaya gelecek, hayır siz maykıl nayt değilsiniz hayır siz çizgifilm kahramanı değilsiniz evet ben we can do it yapan pin up kadınıyım ve fika yapıyorum inanmayan FB profil fotoma baksın
Kaba saba fotoğraf kullanmak- fuck you and get out of here demek or "she said yes!!!!" demek



+onsekiz içerik- güzel hasar bırakır

Her küçük veriden pay çıkarmaya çalışan şuursuz bir ikacı için bu bilgi kırıntısı yetebilir. Sonuçta kendi alanınız istediğinizi kullanabilirsiniz, bu noktada hatırlatmak gerekir ki bazı şirketler sizin sosyal medya hesaplarınıza da bakar, bazıları için bu bir eleme aracıdır. Hatta mülakat sırasında siz ikacı ile konuşurken yandaki yönetici kendi hesabından sizin sayfanızı aratıyordur(ön araştırma yapaydı iyiydi). Karbon ayak iziniz sizi bağlar ve sonrası ile siz uğraşırsınız, kime ne.
Kurumsal tarafta yer arıyorsanız bir durun bakın, değerlendirin, kararınızı verin.
Kişisel markanızı önemsemiyor da olabilirsiniz o da olur, kimse sizin ejderha şapkalı fotoğrafınıza laf edemez. Duvarınızda yer alan giderli sözler, mesaj içerikli paylaşımlar, sevimli kedi fotoğrafları, Twitter hesabınızla çıldırmış vaşak gibi sağa sola saldırmanız. 
Linkedin'de plajda çekilmiş fotoğrafınıza hiç girmiyorum.
Gelecek ve iş kaygınız yoksa zaten bu yazıyı yanlış okudunuz, varsa bu yazı sizi kurtarmaz size burada sadece goygoy vaad ettim.


Bireysel dönüşümünüzden ve kişisel markanızdan sorumlu devlet bakanınız,

Coco

Ruh hali: uçakta uyusam da kendime gelsem
Yazının fon müziği: beyonce "Halo"

2 yorum:

  1. Yazıyı resmen bana yazmışsın hacı piremses =) hunili fotoğraftan sonra artık çok geç

    YanıtlaSil
  2. :) şüphesiz ki yazılarımda alınacak dersler vardır, rafine şeyler yazıyorum lakin tarzınız tarzımızdır. Süper Kahraman donuyla linkedin hesabı açıyorum, arz ederim.

    YanıtlaSil