İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

21 Şubat 2017 Salı

İnsan Kaynakları Zirvesi 2017: DNA







İyi öğlenler Sevgili İzlekler, merdivenden düşenler, İK Camiası, zirve ameleleri, sonradan görmeler, bir şey beğenmeyenler, alçaktan uçanlar ve tatlı su kunduzları.

Yer: Dünya, 3rd rock from Sun
Hava: Soğuk
Aylardan: Şubat
Moraller: Bozuk ama yine de enseyi karartmıyoruz (Çünkü yaşlandıkça deyim paylaşma oranım yükseliyor)
Konu: DNA-Decoding the new New Age yani yönetim, yeni çağın kodları ile yazılıyor ve biz de tanıklık etmek için oradayız.

Haliyle yılın İK ile ilgili en beklenen, en trendsetter organizasyonu için hazırdım. MCT, ben sizi tutuyorum. Teşekkürü burada mı edeyim? Teşekkürler ekip, gerçekten muhteşem bir iş çıkardınız.

İşe girerken "Yalnız ben zirveye gideceğim o günlerde ofis dışındayım, deal?" dediğimden o gün gelip çatmış, gözlüklerimi takıp gelmiştim. Tatlım, prensipleriniz olmalı, benim dünya böyle, yapamazsınız demiyorum, deneyin bakalım ne olacak diyorum.

İlk kez salondaki çıkışlar telaffuz edildi sahneden, alınan güvenlik önlemlerini dinledik, müthiş moral bozucu günleri geride bıraktığımızı hayal ediyoruz topluca. Provalarda sahne sahiplerini selamladıktan sonra pole positon aldım, 2 günlük maraton başladı. 86 konuşmacı, ow yeah, beyin tokatlayan konuşmalardı.
Politik Psikiyatri Tanrısı

En muhteşem konuşmacı: Vamık Volkan, saatlerce dinleyebilirdim. Siz deyin zamanda yolculuk ben diyeyim dünya tarihi. Öğrencisi olsam ya da Yılmaz Erdoğan'ın dediği gibi akrabamız olsa.

En uzatan: Köylülük. Zamanında başlar zamanında biter efsanesi var lakin 2 yıldır 20 dakikalık konuşmalarda kitabı olan konuşmacı şovunu bir türlü bitiremiyor. Ahmet Naç kişisinden bahsediyorum, TED'den ve diğer videolardan hatırlarsınız. Klasik bir giriş, ben kimim, ne yaptım derken öğrencilerinden birinin fotosu, onun üzerinden bir şey anlatıyor ama ben takıldım, o öğrenciden izin aldı mı bu kadar insanın önünde onu anlatıyor falan sorguluyorum ama... Adam inmek bilmedi, susmuyor, susmuyor yahu, bir şeyler anlatıyor, takdir ediyoruz tamam, rap müzikle matematik-geometri bi'şey bi'şey -14 dakikayı gördüm ekranda. Yılmaz Erdoğan'a şov yaptı, oynadı diye düşündüm tuhaf bir kendini gösterme çabası. Gerdi, sıktı, susmadı. Aynısını geçtiğimiz yıl Hasan Söylemez yapmıştı.

En doğal, en samimi, en yetenekli: Karsu, salonda piyano çalabilen az sayıda dünyalı vardı. Kendisini çok severim, favori şarkımı da söyledi. Aşırı mutluydum.

Sanat ve estetik dolu, çevik, değişimin öncüsü, güncel falan bir eksende bu zirve biliyorsunuz. Oraya gidişinizle bir aydınlanma yaşıyorsunuz, o an sizinle birlikte anılarınızda taşınıyor. Şanslı olanlar şirketlerine döndüklerinde aldıkları ilhamla bir şeyleri değiştirmek için adım atıyor, bakış açılarını sorguluyor vs. diğerlerine gelince, şekil yapıyor, ödül alıyor, bazen sahnede ideali anlatıyor ama hayatlar öyle değil. Ben orada olmaktan memnunum, kendimi buluyorum, geçtiğimiz yıl akılcı sadelik sonrasında bu sene oldukça vurucuydu. Teknoloji tarafını da yakından takip ettiğim için konuşulunlar şaşırtmadı, robotlar, transformers, battle star galactica-saylonlar falan bana göre normal. Değişim hızına yetişemeyen doğal şekilde seleksiyona kurban gitsin.



En favori kitap yazanı: Kate Sweetman-Reinvention: Accelerating results in the age of disruption. Ekibi dinle, duygularını dinle kısmı iz bıraktı bende. Sorsan tüm ik liderleri dinlediğini iddia ediyor.

MCT'nin güçlü olduğu konulardan biri konuk seçimi bunun için tekrar teşekkürler. Sektör için katkıları büyük, elbette kendi enstrümanlarını da anlatıyorlar, ayrıca online isteklere hızlı cevap veriyorlar ve esnekler, eleştirileri kucaklamalarını da unutmuyoruz. Sahnede sinyır gördüğümüz kadar X sonrasını da görüyoruz, gelişecek, daha da iyi olacak.

En show must go on: Tanyer Sönmezer, geçen yıldan sonra beklenen bir diğer sunumunu Pazarlama Zirvesi'nde izledim. Ancak bu sene beklemediğim anda enerji topu olup düştü sahneye. Az, öz, vurucu, güncel, çalıştıkları ajans mükemmel tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.

Öğrenciler vardı #binyapraktan
Notlarından okuyan konuşmacılar vardı-azalarak bitsin dileklerimle.
Sahne Senin için şunu söylemeliyim açık alanda ilgim dağılıyor ve konuşmacıları kaybediyorum, çok fazla uyaran var,  yine de Rostra'yı hatırlattı.




#iştekoro yu dinledim, büyük bir keyifle hem de, sonrasında Levent Yüksel konseri de oldu.

Human filming izleyemedim, sanırım tek pişmanlığım bu olabilir. İyi ki gittim, iyi ki gördüm, anlattım ve bitti. 2018'de görüşmek dileğiyle derken önümüzdeki yılın temasını paylaşayım, senden önce senden sonra bebek.
#ik2018


En kalbi duygularımla,
Coco

bkz: Akılcı Sadelik 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder