İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

2 Ocak 2013 Çarşamba

neden BES?

daha önce de bahsetmiştim, bir bölge ziyareti sırasında başka bir şirketin üst düzey yönetici  BES satmaya çalışmıştı.

ve bir gün satış ekibi ile geyikleri niye yapmıyoruz sorularını savuşturduktan sonra, ofise geri döndüm,olayı  Muhteşem'e anlattım(Muhteşem çok yakın ekip arkadaşım) bana sordu?

Muhteşem: Coco, neden BES?
Coco: Çünkü embesilim ve yatırım yapmayı bilmiyorum.

gülüşmeler...

BES nedir en basit tanımı ile danışman olarak çalışan sigorta ya da banka personelinin senin paranın yatırım yapabilecek kadar olan bir bölümünü alıp senin adına kumbaraya koyan, bazen takip eden yıllarda takip edip bilgilendiren bazen de işten ayrıldığı için senin öksüz müşteri olmana neden olan birikim türü, bazılarına göre süper bi'şey bana göre fak u!
onun yerine gider şerit altın alırım, sonrada gider bir kasaya korum, kumbara ve çocukluk anılarımı mahvedemezsiniz!

Aslına bakarsanız bu noktada sigorta işi ile uğraşanların işlerinin zor olduğunu söylemek gerek, haksızlık etmeyelim eğer banka personeli değillerse ve banka müşteri portföyünden faydalanamıyorlar ise referans kaynağını kendileri oluşturmak zorundalar ve her gittiği potansiyel müşteriden yeni referanslar almak durumundalar. Tamamen kişisel tasarruftan bahsediyorum burada,almak isteyebilirsiniz ya da reddedersiniz ama unutmayın tereddüt gösterdiğiniz andan itibaren satışçı gitarı eline alır ve solo atar. eşime sormak istiyorum gibi bir cevap verirseniz "buyrun birlikte arayalım diyerek" arsızlığa vurur, ne feleğin çemberinden geçmiştir oooooo.
ha ama şirket sana kurumsal katkılı BES sunuyorsa ona bir şey diyemeyeceğim, bak devlette %25 ini ödeyecek yani 100 tl yerine 125 ödenmiş gibi olacak, bu noktada sigorta şirketleri ağlıyor, çünkü karlılıklarını düşürmelerini bekliyor devlet. satış organizasyonları dağılıp telefon yolu ile satışa gidebilirler...
bir dönem kredi kartına açtı piyasa, doydu, sonra kredi satmaya başlandı, bireysel emeklilik diyor ise 3 milyonu geçmeyen bir müşteri kitlesi ve bunun yanında henüz tecavüz edilmemiş bir pazar var.

evet bugün yine BES satmaya çalıştılar bana.
Neden BES? para bok o yüzden diyebilirsin ya da birilerinin benim paramı yönetmesi benimle ilgilenmesi hoşuma gidiyor. benim anlamadığım bir de şu konu var maaş hesabımın yattığı banka neden periyodik olarak arayıp "coco hanım, şimdi iyisiniz ama allah korusun bi' kanser olsanız" diye başlayan felaket senaryolu aramalar yaptırıyor, herkes kendi cehennemini yaşar derlerken bu dünyada acaba bunu mu kastetmişlerdi.

bu arada size hiç dwayne the rock johnson'dan hoşlandığımı anlatmış mıydım?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder