İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

18 Temmuz 2014 Cuma

İş yaşamında 100 Kanguru



Yıllar içerisinde insanların beğenileri, beklentileri nasıl da değişiyor...


Kitabın ismini sevdiğimden mi, kaligrafi rahat okunabilirlik sağladığından mı(tram baskı, Heidelberg falan demeyeceğim şimdi matbaa olaylarına girmeyelim) ya da işte yeni mezun olunca iş dünyası ile ilgili her kitaba saldırdığımdan mı bilinmez ben de Ahmet Şerif İzgören kitapları alıyordum, okuyordum. Hatta eğitim departmanında olduğumdan birkaç organizasyonda dinleme fırsatım olmuştu, efendim ayrıca beyfendiyi yakışıklı bulan, ağzının kenarlarından salyalarını temizleyen hanım arkadaşlarımız olmuştur, şirkette(yine bir CIA-THY tandansı yaşattım bak).
Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır isimli bir kitabı vardı, Laertes'in kız arkadaşı okumak için almış ve bir daha kitabımı görememiştim. Eleman Seçme ve yerleştirme gibi bir kitabı daha vardı, onun dışında başka bir yayınını okumadım diye hatırlıyorum. Yani artık beklentim ve beğenilerim değişti diyebiliriz , lakin gelmiş imzalı-okuyorum.

Kitapları bir kere göz yormayan fontlarla hazırlanmış, elma yayınları'ndan  çıkar(doğal olarak), en güzel yanı tertemiz bir Türkçe kullanılmasıdır. Ayrıca pozitif bir tavır var, evet. Oralardan oklar, buralardan şekiller ortalama beğeniye hizmet eder. Gayet samimi, yer yer şaka yapan bir tarz, bu kitapla ilgili konuşmak gerekir ise minik hikayelerin sonundaki sandık illüstrasyonları çok dandik, sorry. Ama güncel konulara da cesurca değinmiş, bravo.

Kitapta sistem yaklaşımından, durumsal liderlikten falan bahsediyor, Türk mantığı ile yönetilen bir şirkette falan çalışıyorsanız, yöneticiyseniz çok işinize yarar.

Benim puanım 10 üzerinden 6,4 panpa, bak alın ya da almayın demiyorum. Kitap candır, okuyun, gelişin falan.


Alın size kitaptan çok bilgece bir söz, swh*

"Tarlanın yirmi yerini birer metre kazarsanız su bulamazsınız. Bir yerini 20 metre kazın."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder