İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

24 Kasım 2017 Cuma

People Make the Brand 2017


Mekan seçimleri harika oluyor ekibin, önce onu söyleyeyim mesela doğum günümü Fairmont Quasar'da yapabilirim e inşallah gelirsiniz.
Girişte MJ Heal the World duyuyorsun evet, bu doğru organizasyona geldiğinizi gösteriyor.
A+ bir karşılamaya maruz kaldığınız iki organizasyondan biri, diğerini biliyorsunuz en azından ben öyle karşılanıyorum, katılımcı deneyimi diyorum akıllım. Yani, kapının girişinde başlıyor, programda yaşanan sarkmalar tek derdim oluyor kalanı müthiş.

Bu arada geçenlerde benzer bir toplantı yapılmış, bloggerlar davet edilmemiş, sonra düzenleyen kekolardan biri blogger da olan bir katılımcıyı görmüş ve "senin burada ne işin var?" demiş(yuh), olum 1-davetsiz misafir olduğunu düşündüğün kişi ile ilgili durumu böyle mi çözüyorsunuz 2-bu kadar dandik bir organizasyona öyle bir ego oha diyorum ama bu başka bir hikayenin konusu. Komik olmayın ben elbette gitmedim. Influencerım ama bu her organizasyonu varlığım ile onurlandıracağım anlamına gelmiyor. Aeh evet biliyorum siz de bana bayılmıyorsunuz. 

Ekibin motivasyonu yüksek ve işlerini ciddiye alıyorlar. İlgi çekmeyi hiç sevmeyen kahramanınız is back in town.
Evrim ile şirket olarak çalışmıyorsanız eğer kuşaklar, gençler, Romalılar! Konuşmacı olarak dinlemeyi deneyin, Aaron Sorkin dizilerinin kahramanları gibi seri ve takılmadan konuşuyor. Mmmmh herkesin yeteneği başka, tutkusu başka. Harika bir konuşmaydı, Sisyphoslar mı dersiniz, İKaruslar mı, Minoslar mı, 70 yaşındaki insanların 20 yaşındaki gençlerin hayatları hakkında karar vermesi falan mı? Segmentasyonu anneannesinden öğrenmiş, kendisi sevdiğim bir küratör. Hayatı kolaylaştırın diyor, kolaylaştırmak iddialı bir kavram, o öyle kolay olmuyor Sinyorita.
Ortalama bir işte kalma süresi 2,5 yılın altına inmiş, 2000'lerin ikinci yarısında iş görüşmelerinde  x şirkette 2 yıl çalışmışsınız siz de sıkılgansınız galiba huh? diyen avarel kitlenin ağzının ortasına yapıştırmalık bir süre bence. Yaşasın örgütlenmiş esnek çalışan ya da demirbaşa dönmeyen çalışanlar. Araştırmalar paylaşıldı, dünya genelinde çalışanların %15'i şirketine bağlı imiş. Yamulmuyorsam YETENEK KITLIĞI TÜRKİYE İÇİN %16 so derinlemesine uzmanlaşmanın altı çizildi, her şeyden biraz bil fikri çok işe yaramayabilir mini mini bir kardeşler, zenginleşin ama o manada değil.




Çalışan deneyimi tasarımı tarafında 2 önemli soru sordu Evrim, 1-Dayak nedir? 2- Neden atılır? şaka şaka, Are You Cola? dedi.

1-Adayın/Çalışanın yaşamını zorlaştıran şey ne?
2-Nasıl kolaylaştırılır?

Dünya, insan sermayesinin %62'sini geliştirebilmiş yani insan kaynağının %38'ini harcıyor diye de bakılabilir. Şimdi aranızda insanı kaynak olarak görmek yanlış diyenler var, bak cınımmmm sol üst köşede bir çarpı işareti var, lütfen ona bas ve git bundan sonrasına katırlarla devam edeceksin biz ejderhaya biniyoruz.

İşveren Markası dediğimiz hadise vs Çalışan Memnuniyeti ve marka ajanı olması



Evrim gitti, Garanti sunumu ile devam etti konferans. Süresini doğru kullanamayan insanlar bizi yoruyor kıymetlimiz, banka kullanıcıya ya da adaya sunacağı bir app'i önce çalışanları üzerinde deniyormuş sanırım bunun gibi bir şey.

Valentino candır.


Sonra Valentino ayakkabıları ile Claudia Tatanelli sahnedeydi, bir Valentino'yu 3 km'den tanıyan verdi şukusunu. Yetenek savaşı, yetenek kıtlığı falan dinlemek istiyorsanız onu da izleyin diyorum, sahnede güçlü ama o da uzun konuşuyor önceden söyleyeyim.

Avrupa'da yapılan kariyer hedefleri çalışmasında Türk gençlerin önceliğinin iş-yaşam dengesi değil de;
  • Uluslararası kariyer yapmak
  • Girişimci-Yaratıcı-Yenilikçi falan olmak
  • Lider falan olmak

olduğunu gördük, olm vizyonsuz musunuz ya, iş-yaşam dengesini bulmanız lazım bir an önce. Yessss anketlere bakıldığında tam Avrupalıyım lakin lokal sürünüyorum buralarda.






Evet Sevgili İzlekler bir muhteşem organizasyondan daha bildirdim. Elbette dahası vardı ahtapot falan yedim ama size her şeyi anlatacağımı düşünmüyorsunuz herhalde, genel müdür yardımcılarından biri kalp krizi geçirmiş ve ölmüş sanırım, morga gitmem lazım. Aşırı see you.
Unutmadan güzel de bir defterim oldu, kıskananlar çatlasın.

Employee Voice and Silence Board of Directors'unuz
Coco




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder