İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

4 Mayıs 2014 Pazar

Yoda ben ayrılmak istiyorum



Bir B planının olması gerekliliğinden daha önce de söz etmiştim buralarda bir yerde. Evden cenaze çıkmış gibi üzüntü yaşamak istemiyorsan-araştırmalar onu gösteriyor ki işten atılma/çıkartılma/dehlenme/yeni yapılanma/küçülme(downsizing)/kıçına tekmenin basılması/arkadan Nanik yapılması/bileği şaklatıp büyük fika yapılması ölümden sonra 2. sırada depresyonda.  Bak gördün mü? araştırmalar falan dedim yazı hemen bilimsel oldu, keşke oran falan da paylaşsaydım o zaman harikatto olacaktı.

Yanlamasına yiyeceğini anladığında yapılacak 1-2 şey var, önceden bunun sinyallerini falan alıyor olman gerek, biliyorsun şirket bilgilerinin kopyalaması falan yasak, işin boka saracağını anladığında mesai saatlerini şirketin önüne getirdiğin noterle tasdik ettirebilirsin, ogs kayıtlarını falan kullanabilirsin, haftasonu çalıştırdıklarını ispat edebilirsin haftasonu telefona gelen taciz maillerinden, hepinizin başına gelir demiyorum lakin sözleşmeyi burnunuzun dibine soktuklarında öyle kefal gibi atlamayın.

Bahanenizin adı division kapanıyor olabilir, şu kısacık kariyerimde gördüm ki şirketler, sorun sende değil bende diyerek çatır çutur çalışanlarını çıkarabilir. Selin'in bir yazısı vardı her canlı bir gün kovulmayı tadacak(tabii bu kadar sert değil kovulsanız iyi olur gibi bir şeydi) inanın kovulmak size çok şey katıyor ilk ciddi iş deneyimimde başıma geldi, anlattım direktör cumhurbaşkanı gibi imzanız var Coco demişti, hey hey... Her şey o ibranameyi imzalayana kadar. 

Üzerinden yıllar geçtikten sonra 2 kez toplu işten çıkartma ve şirket kapatma olayına dahil oldum, bence bir ikacı için çok önemli bir deneyim. Up in the air mode on.
Neyse işine yarayacak her türlü doneyi kullan.


Sana yeni bir ücret paketi sunup grade düşürebilirler, tek yol araba diyebilirler, ev geçindiriyor, kira falan ödüyorsundur, çoluk çombalak vardır, anlayabilirim. Ya da işte kapı derler, işte bu da sapı. Bu noktada şunu düşün, tatlı tatlı mı ayrılmalıyım, savaşarak mı çarpışarak mı gitmeliyim? Sanırım risk almak daha iyi, yeni ücret paketine baktığında daha düşük bir rakamla karşılaştın, 35 olan garde 34 oldu diyelim, senin hizmetlerine ihtiyaç yok o bölüm de yok falan, hımmm biraz düşün, seni yeni sözleşmeyi imzalatıp ertesi gün gönderirlerse daha az tazminatla yallah diyecekler, hacı fışfış. 70.000 tl tazminat almak varken neden daha azı olsun? İşte negotiation taym, beni üzmeyin ben kutumdakini alıp gideyim deyin. Genelde şaşırırlar bu tavra, acaba yeni bir işe mi başlayacak yeni ufuklar mı.

Performansını da veriyoruz hem işsizlik maaşı da alacaksın gibi senin yanında tavırlar ah ne minnoş. Bilmez ki performans notun bir point verildi sana daha az ödeme yapılacak, yani hak ettiğin not da verilmiş olabilir genelleme yapmayayım.



O nedenle güzel kardeşim, işini sahiplen, detayları öğren, hemen atlama, hiçbir şey yapamıyorsan SGK dan telefon hakkını kullan, çağrı merkezinden yardımcı oluyorlar, ihbar-kıdem vs. konusunda, or avukatını da al git, şeqil yap mmmh ne zevkli oluyor bir bilseniz. Yoksa Almanların Polonyalıları gaz odasına göndermeleri gibi ya da odaya alıp kafalarına bir kurşun sıkıp indirmeleri gibi(evet böyle insanlık dışı bir şekilde), kurbanlık koyun gibi, kesimhanedeki tavuk-cücük gibi kelleniz kopar oldu bittiye getirilen bir şekilde down grade olursunuz.

Son olarak sodexhonuzdaki :) 1200 tl ile gidip market alışverişi yapın, alışveriş sünnettir ananızın ak sütü gibi helaldir. 

Biliyoruz da konuşuyoruz.

Öpiyim mi?

Coco

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder