İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

23 Şubat 2014 Pazar

Beyaz Yalaka

Her insan ayrı bir modeldir ve kendine özgü parametreleri vardır.



Ben bu kitabı öğle arasında okudum,


Yatakta okudum,



Serviste okudum,



Ben bu kitabı salonda çok sevdim :) (çaktın değil mi süper gönderme yaptım yine owww yeaaaa)


Galakside okudum bu kitabı,

Evet görselli anlatımına burada son vereyim. Sarp Mogan, yazarı ya da bu isimi kullanıyor, adı sarp olduğuna göre 1970 ve sonrasında doğmuştur dedim, yine akıllıca bir çıkarım yapmıştım, 1970 öncesi sarp tanıdığı olan varsa beri gelsin. Bir yandan acaba 80lere mi daha yakın dedim, sonra yok ya anne baba cümleleri falan kuruyor yaşlıdır benden dedim, fb'daki fotoğrafa baktım V maskesi var bu o mu dedim, belki de aslında keldir, göbeklidir kesin göbeklidir bu Sarp dedim, hııı çok.


Twitterda takip ediyordum kendisini, kitapta çıktı lakin alamadım uzun bir süre, hayır fakirlikten değil tabii ki, 3000 YTL üzeri maaşı olan ve mail altı imzası isimlerinin baş harfi olan orta üst sınıf insanlarız, imzam da şöyle CMdM mmmhhh. Kapağında takım elbiseli bir adam kafası alev almış, benim bir ateş korkum var anlattım daha önce, latincesine falan girmeyeceğim sonra her şeyi biliyorum diye dalga geçiyorsunuz. Küçükken fazla malmöth ten korkmak mı dersin, emziğimi ateşe atmak falan mı travma nedeni bilinmez, bildiğin kitap kapağı yüzünden anca geçtiğimiz hafta aldım. Hatta gittim post-it yapıştırdım üzerine kapağına bakmıyorum.


Akıcı bir üslup, net ifadeler, sade bir anlatım şekli, aksansız :) maskülen bir kitap, bir erkek yazmış, evet, ilk izlenimler bunlar. 
Lafı dolandırmıyor, beyaz yalaka olma üzerine bir güzelleme, bak dostum diye giriyor, az öz uzatmadan çıkıyor, kitabın çok şahane bölümleri var. Türk tipi davar yöneticiyi oldukça güzel betimlemiş, hoş tespitleri bulunuyor, plaza dili ve edebiyatı ile ilgili yazdıkları şahane. Hatta diyebilirim ki yazdığı bir çok şey tanıdık, sadece kitabı benden önce çıkmış(benim de plaza dili ve edebiyatı bölümlerim var yea tease edelim, sıkeycıl falan yazmadım mı hacı? Ben size dimedim mih?böyle bir video vardı ilkokul öğrencilerinin o tonda okuyun rica ederim).

Benim beklentim, her nedendir bilinmez 2. bir kitap olacaksa Sarp'ın Uzak Doğu'ya falan gidip buradaki maceralarını da özet geçmesi. Beyaz Yalaka Paris'te, Madrid'te, Monte Carlo'da, evet bunlar hep Uzak ve Doğu. Zen öğretilerine bulaşsın, uzaylılar tarafından kaçırılsın, daha fazla kirli çamaşır, daha fazla örnek olay, aşk, entrika... Şaka şaka yazmasın öyle şeyler.

Bir rehber niteliğinde hazırlanmış bu kitabı, kısa sürede bitirmek mümkün, ben keyfini yavaş yavaş çıkardım,şuraya da bir kaç alıntı ekleyeyim;


Bir adamın aşkı veya cesareti büyükse, bunu "yürek" ile ifade eder. Bizim gibi 3. dünya ülkelerine uygun, ciğeri beş para etmez insanlar ve davalar için kendini feda etme duygusu içeren anlatırlar bir tabir.

Meslek hayatının ilk yıllarında olan bir Beyaz Yalaka'nın kol saati, orta boy bir duvar saati büyüklüğündedir... Bu kısımdaki tespitler nays, very nays very good.

48. sayfadaki pazarlama müdürü? plaza kaşarı mı? Valla merak ettim...

Beyin fırtınası: tek başına saçmalamayayım siz de katılın, sesli düşünüoooroommm ile yardı, Beylikdüzü falan dedi aman tanrım.

Kitap, sert agresif başlayıp yumuşak bir landing yapıyor, kolay okunur, hemen biter ama ben keyfini çıkarttım her zaman olduğu gibi, seyahatte mini bir kuple, serviste küçük bir kaçamak şeklinde.

Ez cümle, 10 üzerinden 6,5 bence gayet iyi(malum fantazya 10 numara oluyor) okumak isteyenler şöyle buyursun(sen hariç sevgilim) tüm bakkallarda ve marketlerde bulabilirsiniz.

230. sayfa sanatının doruk noktası, 235'te yer alan Shakespear alıntısı doğru bir alıntı.

Eyyorlamam bu kadar.

Bitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder