İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

14 Şubat 2014 Cuma

Coco; gözleri aşka gülen taze bir söğüt dalı





Ya benim arkadaşlarım da valentine's day kutlamıyor hele yeni arkadaşlarım hiç kutlamıyor. Prensipte karşılar, evet evet hediye endüstrisi falan, emperyalizm, çiçek lobisi fıtı fıtı U know. İşte çok saçma buluyorlar, yılın bir günü mü olurmuş, 364 gün ne oluyormuş, 15 şubat sevgililer dünü diye bahsedilen gündür, hadi sevgililer günü klişe, sevgililer gününe karşı olanlar ayrı klişe, yok siz şimdi sevgililer gününü kutluyorsunuz ya yetimhanedeki çocukların sevgilisi yok falan, hoffffff çok sıkıcısınız.

Sıkı durun şimdi size sevgililer gününü anlatacağım..

Roma imparatoru II.Cladius toprağa bol olsun zalim bir imparatormuş, şimdi eski Roma'da bir Bayram var o zaman genç kızlar genç oğlanlar eş değiştirme demeyelim ama çekiliş vasıtası ile afacanlıklar yaparlarmış, gel zaman git zaman Cladius bakmış orduda asker yok bu sevgililerde habire sevgili olup evleniyor, yasaklamış evliliği. O zamanlar papaz olan Valentine( papaz olduğuna göre sadece paganlık falan var demiyoruzç, İsa'dan sonra oluyor bunlar) gizliden gençleri evlendirmeye devam ediyor, bu duyan zalim imparator sopa vasıtasıyla dövdürerek öldürdürtüyor Valentine efendiyi,  14 şubatlar Juno'ya saygı günü olarak kutlanırken  bir sonraki günde 15 Şubat lupercalius bayramı, oluyor sana Aziz Valentine günü. 15 şubat ise biz looserlara kalıyor, elimize verdiler şeklinde. 





Yani all about love,

Adam aşk uğruna şehit oldu olm! Üzerinden geçmiş 1744 yıl! Kaldır kıçını da saygını göster ha diyorsan ki ben Romalı değilim, tamam, yıkılabilirsin, ben Romalıyım çünkü, hatta mitolojik zamandan kalma bir kahramanım.



Ben kutlar mıydım? 

E herhalde, yok artık, önemli günler sıralamasında 1-doğum günü 2-23 nisan 3-sevgilinin doğum günü(genelde Temmuz ayına denk geldiğini biliyorsunuz 4- Sevgililer Günü 5-Kabotaj bayramı 




Romantik değilim, bir öküzüm bunu biliyorsunuz, seni seviyorum dendiğinde teşekkür ederim ya da biliyorum ya da yoo bilmiyorum gibi cevaplar verdim, veriyorum da hala, evet dedim bir keresinde, seni seviyoruma evet cevabı verdim, sonra bir de hayır dedim hayır sevmiyorsun, sevdiğini sanıyorsun, aradığın sadece şefkat ve dinlenme ihtiyacı...

Neyse ben hep böyle öküzdüm, yani hediye falan alırım böyle gider değişik şeyler bulurum, bulamazsam şaka mağazasından bir şeyler alırım, en kötü yemek yaparım falan ama bir sürpriz mutlaka olur. Olay aslında hediye almak değil sanırım, saat, kalem, don olay tamamen seni önemsiyorum hissini karşı tarafa geçirebilmek. Eve girince gül yaprakları bulmak her kadının en az 1 kez başına gelmiştir, eski defterleri açtırmayın bana.




Yani ben seni seviyorum, sen marilyn monroe'ya bayılıyorsun diye sırf onun posterini alabilirim ne bileyim biyografisini hediye edebilirim, Andy Warhol baskılı bir şeyini bulabilirim ya da arkadaşlarıma getirtebilirim falan... Ya da ayrton senna hayranısındır onla ilgili bir şey yaparım, semboliktir bunlar, komple kırmızıdır her yer her şey, bık bık sevgililer geçer önünden, tekme atmak istersin onlara, otelde oda ayırtmıştır, Kız Kulesi'nde masa falan ya da kokoreççiye gidersin sırf o seviyor diye, okeay?

Sevgililer günü bir elin olduğu için şükrettiğin gündür, elini tutar çünkü. Sımsıkı, bırakmayacak gibi tutar, öper, sen uyurken üzerini örter, sen seviyorsun diye 386 kez izlediğin bir filmi gider alır, sen seviyorsun diye macaron getirir, hasta olduğunda sana çay yapar, çorba içirir, başın ağrıdığında masaj yapar ya da ayaklarını öper, sana günaydın der hiç de sabah insanı olmamasına rağmen, bunu senin için yapar...




Eski sevgilinle geçirdiğin sevgililer gününü mü özlüyorsun?



Yoksa sevgililer gününde mi ayrıldınız, ooooooo poor kitty, gel omzumda ağla.

Deliye her gün bayram olması gibi bana da her gün sevgililer günü o nedenle pijamamı giydim panduflarımı taktım tv açıkken bir yandan diğer yandan pink floyd dinliyorum sarafin'imi yudumluyor bir yandan macaron yiyorum Narlı mmmhhhh.

Hııııı bana da çiçek geldi bugün, su çiçeği.

I'm always your Valentine,

Coco

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder