İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

22 Kasım 2012 Perşembe

türk'ün yabancı dil ile imtihanı


yabancı dil seviyesi hakkındaki sorular,

mülakat gittiğinde kurumsal bünye çalışanı elinde cv'n olduğu halde bir iş başvuru formu doldurtur. bak artist arkadaşım onu keyfinden doldurtmuyorlar sana, kimse senin harika el yazını okumak için sıraya girmeyecek, bu yaptığın beyan etmek, şuandaki halini, yukarıdaki şeyleri doğruluyorum diyor ve imza atıyorsun v o iş başvuru formu senin sicil dosyana ekleniyor.
işte o formda yabancı diller bölümü vardır, vasat orta ileri anadili gibi su gibi bülbül gibi şakırım bölümlerinden birini işaretlersin, şirket büyük dil okulu ya da bir ölçüm merkezi ile anlaşmalıdır seni oraya yönlendirir. testi geçersen süreç devam eder, diğer tarafta böyle bir uygulama yapmıyor ise ingilizce mülakata katılabilirsin..ya da fansızca ya da almanca ne bileyim.


bu teyzeyi tanımayan yoktur bir de bıyıklı çemçük ağızlı bir buddysi vardı


işte yine böyle bir gün adayın birine yabancı dil ile ilgili soru sorarken rusça biliyorum diye sordum yoksa cv'de yer alan bir bilgiyi tekrar tekrar sormuyoruz adaya(ben ve hayali arkadaşlarım evet).
"rusça biliyorum" dedi, hangi düzey diye sorunca rusça elma diyebiliyorum dedi. ben de yazı ile nazdorovya diyerek adayı kapıya kadar geçirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder