İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

25 Eylül 2013 Çarşamba

Ruhi Mücerret

Bir Murat Menteş kitabı.

1 Mayıs'ta kendime hediye olarak almıştım, malum işçi bayramında çalışınca insan, küçük ödüller ve hediyelere ihtiyaç duyuyor. 
Tabiisi kapağı ilgimi çekti, satınalma kararlarım bir çocuğun ki ile aynı, renkli olsun, ilgimi çeksin, benim olsun ve another one!

Kitapçıya gittiğimde( ay işte dienar, alkım, ada falan anla-çok sıkılırsam idefix evime gönderiyor) genelde yanımda kredi kartım olmamasına dikkat ediyorum, yeni bir kitap satın alamaz ise ölecek hastalığı var da bende kronik bir şey.



Evet ne diyordum kapak, çocukluğuma geri götürdü beni hani şu açı değiştirince üzerindeki resim değişen hologramik zımbırtı var ya ondan bahsediyorum. Bi bakıyorsun Tv'nin içinde çay içen bir Orhan Gencebay çeviriyorsun hafif kovboy Cüneyt Arkın.




Lucas ile ters kitapları okuyoruz şu anda o Yılmaz özdil'in beraber yürüdüklü şeyini okuyor, ben 2 sayfa okuyup bıraktım( kolay okunuyormuş bilginize) o nedenle Lucas bunu okuma sen derin spoiler var :p

Ruhi Mücerret vuruluyor, Serpil hortluyor ama aslında o Serpil değil, Civan'ın kızı var, Fujer Fuji çok değişik bir tip, Masum Cici hiç de masum değil. Adeta bir faust

Ama kitabın sonuna bakmadım bitene kadar, bazen son cümleyi okuyorum :)

Kitap değişik bir kere kabul edelim, yazarın henüz diğer eserlerini okumayan bünye ya bir şeyler oluyor ama dur bakalım ne olacak sorusunu sıklıkla tekrarlıyor.

Bir kere kitap aforizma cenneti, yo dostum tabii ki bir Oscar Wilde olamaz,
Bir marka bombardımanına tutuluyorsunuz,
Bölümler halinde ilerlediğinden uzun ve sıkıcı değil,
Ayrıca her bölüm başlığının altında bir alıntı en sevdiğim,
Alper Canıgüz'e rastlayınca arada eski bir dostu görmüş gibi oluyorum, 
Ve de klasik müzik falan var ve de fantastik şeyler böyle bir ara feza mütehassısı doctor who bile gelecek sandımdı, ama gelmedi 
Adrian Monk, Emrah Serbes bile var hacılar :)
Monk var da oturmayan bir şeyler de var gibi dedim ya değişik bir kitap, farklı. Önce diğer eserleri mi okusaydım acaba, o zaman beğenir miydim acaba?
Ruhi bey'in performansı şahane, tespitleri harikulade.

2 ayrı hikaye, enteresan tipler, en ilgi çeken yanlarından biri kahramanların isim soyisim kombinasyonları.

Mezar taşımda x yazsın,
Bu böyle olmasa ben icad ederdim kalıpları kişiye özel ve şahane.
Kitabın fon müziği ağırlıklı 3 Hürel mezarımın taşı 


  • Milyonlarca aptal gibi o da normal görünüyordu.Aptalları kainattan süremeyiz. Kaldı ki delilik ve aptallığın kaç çeşidi olduğu bilinmemektedir.
Mezar taşıma " Barbaros Hayrettin Paşa'nın ne hissettiğini şimdi daha iyi anlıyorum" yazdırmak belki de en iyisi.

  • Karalahanaya benzeyen bu kadına kimse kırmızı gül vermeyecekti.





"aşk birine seni mahvetme yetkisi vermek ve bunu kullanmayacağına güvenmektir."



Diyeceklerim bu kadar.

P.s: hep iş ile mi ilgili kitap okuyum, bunu mu istiyorsunuz. Al sana ugly truth fiziksel olarak daha az çekici olan beyaz yakalılar daha fazla mobbinge maruz kalıyormuş naber??


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder