İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

12 Mayıs 2015 Salı

Yönetici Olacaklara Tavsiyeler

Sınırları görmezden gel, organizasyonun sınırlarını, gözlerini kapa ve zihnini serbest bırak. 

Ve bir gün fark ettim ki ne zaman beni kısıtlamaya çalışan biri çıksa karşıma gidiyordum, işi tamamlıyordum, stres eşiğim yüksek, duygusal olarak kendini yönetme konusunda tutarlı, çeşitlilikten beslenen, vizyoner( ya ben demiyorum kişilik envanteri diyor), yaratıcı bıdı bıdı... Işte ne oluyorsa orada oluyordu beni rahat bıraktıklarında oyun alanımda çeşitli entersanlıklar, cinslikler, yeni fikirlerle gidiyordum, ne zaman biri yapamazsın diyordu işte o zaman iq'um düşüyordu. Hayır aptallıkla yönetilmeye, verimsiz süreçlere, insanların zekalarını körelten yöneticilere itirazım var! E tabii sonra kaybediyorlardı beni, bir keresinde grup şirketinden teklif geldi, sie dedim, Amazonlar asla ağlamaz, ben sizin kafayla uğraşamam, vaktim değerli, hücrelerim kendini yenileyemiyor. 
Sektörel bazda bakıldığından büyüme trendinde olan şirkete girebilirsiniz mesela, pazara yeni giren canavar, henüz her şeyi oturmamış bir şirkete giderseniz görece iyileştirecek süreç bulursunuz, kazulet geleneksel şirkete giderseniz, kakabüs! Işte şimdi sıçtınız. 
Eski şirkette yaptığınız çalışmaları yeni şirkete itelersiniz, bakın ben bunu düşündüm falan diye, burada minik bir uyarı yeni pozisyonda başladığınıza "bizde, bizde, bizde, bizde... diye başlayan cümleler kurmayın, sizdeyse işte door bu da kor diyerek bade süzerek inci diyebilirsiniz. Sizde dediğin şey aslında yeni şirketin. Eski şirketinden bahsedeceksen eğer direk şirketin adını söyle örnek veriyorum Arçelik'te o süreç şu şekilde yönetiliyordu... İnan bana bu daha etkili. Şimdi siz bağlılık, işveren markası falan önemli yapılarda çalışıyorsunuz dikkat edin, daha şık olur. 
Neyse işte ben yönetici olsam falan diye pek hayal etmem ama nasıl bir yönetici olmayacağımı iyi biliyorum
Mesela insanları parmakla dürtmeyeceğim, burnumu karıştırmayacağım, ekip arkadaşlarını herkesin önünde rencide etmeyeceğim, doğruyu sadece doğruyu söyleyeceğim...

Hey sen!!!!





Ekipteki kişilerden en iyi şekilde yararlan, iyi olduğu konularda fırsat yarat, daha iyi olmaları gereken noktalar için geri bildirim ver ve pratik yapabilecekleri projeler sun, ya hayal kurunca sizce de dünya daha iyi bir yer haline gelmiyor mu?
Nitele, de ki eğer hızlıysa hızlı de insanların önünde, analitik ise o yönü takdir et, liderlik becerisi varsa sen yokken sınıf başkanlığı yaptır. Görüyorsunuz yine bilimsellikte uzay tespitler yaptım. 
İşin içine yetenek falan girince işte, bir düşün bak. O,
Neyi diğerlerinden daha iyi yapıyor?
Ne yaparken çok rahat, çok mutlu, oldukça da diyebiliriz.
Ne yaparken az efor harcıyor, çaba göstermesine gerek yok, parmağını kaldırsa tamam o iş, o iş onda. #iyisintabifaktörü diyorum buna, şimdi uydurdum.
Bu kişi neyi ek bir ödeme yapmadan kendiliğinden yapar, doğal akış, akışta kalmak yani.
Insanları ilgi odağı yap, destekle, onlar hakkında orada burada konuş, benim ekibim var ya! Aslan ve kaplanlardan oluşuyor de. 
Engelleri ortadan kaldır, sonuçta yönetici olacaksan bunu yapacaksın değil mi, operasyon yapmayacağına göre? Tamam Tamam tamam operasyondan boğulmak istiyorsan buyur geç loopa hoş geldin.
Kendini beğenmişlerden kurtul, oooooo senden çok var de, unutma yeri doldurulamayacak pozisyon, kişi, varlık yok. EVREN BOŞLUKLARI DOLDURUR. Çok kişisel bir şaka yaptım ben. 
Yoldan çekil, insanlara engel olma, bırak kararı rüzgar versin. Yol alsın insanlar, daha iyi şeyler üretsin, aykülerine balta vurma kollektif aptallık denizinde boğulmasınlar. 






Gazoz olma yani efsane ol. En büyük hayalim bu olabilir, evet. Tarih seni bir tiran olarak anmasın, benim eski yöneticilerimi sorduklarında ben de onlar hakkında geri bildirim veriyorum, ne sandın düdük? Konuşurken bacak aranı avuçlamadığını, ekip liderini mıncıklamadığını mı söyleyeceğim, rüyanda görürsün, o iyi ama Çevresi biraz şey, biraz da pirimitifliği var hem ahlaki hem de moronluğu bakımından diyebilirim, sorun yok, raad ol pampa. Piyasa küçük kollamalı repütasyonu. 

Bırak karmaşıklığı çözsün, 
Bırak zor işleri başarsın,
Bırak yaratıcı çözümler sunsun, alışılagelmiş yöntemleri kullansın, geleneklerin dışına çıksın, devinim, devinim, devinim. 

Belki Zeki değildik ama çok şey yaptık karşim ...

Minyonların yoneticisi,

Lady Coco Mensa


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder