İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

13 Aralık 2013 Cuma

The hobbit the desolation of Smaug

Evdeyken sabahın ilk ışıkları ve ilk seansında izleyecektim lakin, akşam 21:00 seansına yer buldum hacı, plaza insanıyım ben işimdeyim gücümdeyim...


Spoylır******

Erebor
Legolas
Legolas'ın babası kalp ben ve aşırı teatral tavır
Battal Gazi'yi aratmayan nehirde ork-elf-cüce savaşları
Gandalf'ın clementine gibi bir baloncukta sauron'a karşı koyuşu
Adeta kı,tan uydurma elf kızı bi' Arwen değil
Benedict-martin etkisi smaug vs. Bilbo
İlk filme göre çok daha lezzetli bir görsel akıcılık, görüntü kalitesi falan lakin robotik biraz
Lakin tüm kahramanlar yaşlanmış hacı 
Karanlık tema ve Erebor un ihtişamı, altınlar ve arkentaşı
Radagast'ın çıkışı ve ödümün kopuşu
Titanlar'ın Zeus U da her yerden çıkıyor
Ayrıca Sting hikayesi var bilmeyenler içün anlatayım şarkıcı Sting adını bilbo'nun kılıcından alır.
Legolas'ın gimli'nin resmini gördüğündeki tepkisi yarılma garantili, 
Elf cüce aşkı iğrenç, bu ne ya, kitaba Sadık kalmadın götünden element uydurma bari, ırkları karıştırıp zebra mı üreteceksin...

Uykum var daha sonra anlatırım.




Uykum bitti anlatıyorum, spoylır üstüne spoiler var




smaug görsel sanatlar tarihinin görüp görebileceğiniz en sağlam animasyonu yapılmış dragonu olmuş, ok abartımış olabilirim ama olmuş bu.
smaug'u seslendiren benedict cumberbatch biz faniler onu BBC yapımı Sherlock'tan tanırız ben zaten o halini pek severim e biliyorsunuz bilbo aynı dizide watson yani the blogger one :)

Ejderha tüm zamanların en iyi ejderhası olmaya aday dragon mu desem acaba? Efem bu yaratıklar altına düşkündür, neredeyse tapar zaten filmin geneline bakıldığında bilbo yüzük kıymetlimiss precious durumu incelikle işlenmiş, irade kısmındaki vurgu splendid, kendine hakim olma örümcek ve bilbo aksiyonun da o benim kıymetlim dediği sahne tekrar tekrar izlenmeli. Bana ait olan benimdir hacı çok net.

peter jackson bu işi en iyi yapabilecek adam, runik harflerle filmin adının yazması ve melodinin başlaması ile zaten orta dünyaya dalıyorum normal dünya benim için yok, ilk dakikada cameosunu yapıyor, sıçrayan Midilli olmuş sana hoplayan Midilli, kuyutorman! Olmuş sana kuytuorman, çeviriyi yapan gerizekalıya selam olsun, bari lotr uzmanı olan birine yaptırsaydınız şu işi.



Legolas bilen bilir anlattım daha önce Orlando'yu günahım kadar sevmem, kepçe kulaklının önde gideni lakin Legolas hali platin uzun saç, elfish haller, ok atmalar yani figür olarak hastasıyımdır, bu filmde babasını da ayrıca seviyorum. Thranduil adam gibi adamsın Lee Pace ama tavır çok teatral, tutkusunu adeta bir kenneth branaghvari bir üslup ile canlandırıyor ayrıca thorin ile pazarlık yaparken harvey dent'e bağlamak yüzünün yarısının yanması nedir. Ama elfler snobdur hacı, severim egolarını, yakın zamanda elf beyi kaybettim acım büyük. Ve evet maalesef Legolas eski yumurta gibi Legolas değil, yaşlanmış makyaj bile sırıtıyor yer yer, kralın oğlu ile sefil orman elfi bir olur mu, olmadı cüce ile elf aşk Yaşar mı lan!!! Midem bulandı.



evangeline lily bir Arwen değil sorry. Kızıl saçlı elf? Yeşil urbalar, sherwood ormanına çevirdiniz filmi, neyse...

Bakın tanıştırayım bu Sting :) şarkıcı olanın adını aldığı elf kılıcı, ork gelince parlar...


gandalf'ın dol guldur sahneleri, karanlık dark side tarafı çoğoş anlatmış, sauron'u sauron'un gözünde görmek ve gandalf ile sauron'un mücadelesi, gandalf'ı büyü yaparken izlemeye bayılanlar içün epik olarak tasvirlenebilir. 

fıçı sahneleri evet hımmm bombur falan, sonra Legolas I'n cüce kafaları üzerinde tek ayak üstü nehir yolculuğu ve ok atmalar, dönerek kafa kesmeler, racon kesmeler.

Hobbit çocuk kitabı lotr büyüklere masallar, 300 sayfalık kitaptan 3 film işime gelir tabi o nedenle Tello uydurma karakterler, senaryoya eklenmiş olabilir ve her türlü beğenme hakkı tasarrufumdadır hacı, izlerim kime ne, hatta 6 film olup DVD seti tamamlandığında 1 günümü onlara ayırıp bayılana kadar izleyeceğim. Orta dünya candır.

Bir başka karakter vali, stephen fry Dr. House'un kankası Sherlock'un rdj vers. abisi olarak tanırız, göl halkı başka bir zamanın başka bir evrenin halkı gibiydi, zenciler vardı hacı çikolata renkli insanlar işte. Bard olarak da Zeus'u izliyoruz işte...

o değil de smaug uyandığı vakit bilbo'nun yere çökme vasıtasıyla sıçış vaziyeti şahaneydi. Evet şimdi de son filme hazırım, belki imax'de 2yi tekrar izlerim, 


Orta dünyanızın Coco'su.

9 yüzük dövüldü hacı sen ne diyorsun 





2 yorum:

  1. Filmi izlemiş kadar oldum bu güzel ve açıklayıcı anlatımınızla :))) Teşekkürler ve iyi geceler :)

    YanıtlaSil
  2. Ne demek :) asıl ben teşekkürler

    YanıtlaSil