İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

18 Aralık 2015 Cuma

Performans Görüşmesi



Bu kadar.


Performans görüşmesi iyidir ya, yılda 1 kez, ayda 1 kez falan yapılır, mevsimde bir kez yapılan da gördüm, olay anından sonra yapıldığını sıcağı sıcağına konuşayım da içimde kalmasın deyip sonra büyük bir krizi yönetmeye çalışan yöneticiyi de gördüm. Bu gözler çok şey gördü okuyucu, yüz üstü gömün beni. Mezarımın başında hip hop çalınacak unutma. I'll be missing you falan uygundur.

Geri bildirim almak, geri bildirim vermek, hedeflerin üzerinden geçmek, beklentileri sıralamak.
Amaç: Dünyayı kurtarmak.
Yan Etki: Hafif gaz alma, gaza gelme, ters tepip sinirin zıplaması, şut.




Neleri söylemesen iyi olur?  ya da Söylenmemesi gereken 13 şey!!!

  1. Bu benim görev tanımımda yok. Eğer sürekli bir pozisyonda çalışıyorsan yanlış, yöneticiler ne ister Sevgili İzlek? Bakınız, eğer bir şirketin parçası iseniz birlikte yükselmek adına ortak hedeflere koşmanız, bireysel olarak katkı sağlamada motivasyonunuzun yüksek olması beklenir. Beklerler, evet, yıl sonu toplantısında sahnede ben coşmayacağım, başarılarını sen anlatıp az ünlü şarkıcı eşliğinde sen dans edeceksin. 
  2. Bu pozisyonda iyi olmadığımı düşünüyorsanız... Yanlış, neden böyle bir başlangıç, neden savunmaya geçme? Neden, derler iyiler çok yaşamaz, neden geceler bu kadar sessiz, neden rüyalar neden bu kadar uzak, huh?
  3. Ben maaş artışı hak ediyorum. Tatlım, canım, bi'tanesi söyleme böyle şeyler, hak etmek falan ne bu ya, 2. sınıf maraba dizisi mi çekiyoruz. Ücret paketinde bir iyileştirmenin sana iyi geleceğini söyle, motivasyonunda bir değişim yaratacağından gir, psikolojik alt sınır de, beklentilerini karşılamadığını, ihtiyaçlarını anlat kibar bir şekilde. Bak bu işin sonu hep şekil şüqül, doğru zamanda, doğru yerde doğru şeyi söylemen gerek. Ben senin tarafındayım.
  4. Şu, şu ve şu isteklerim yerine getirilmezse yeni bir iş arayamaya başlayacağım. OLDU. Yöneticiye verdiğiniz ultimatomlar her zaman işe yaramayabilir. En son bunu yapan arkadaşımı gözden öyle hızlı çıkarttılar ki, cümleyi kurduktan 55 dakika sonra plazanın giriş kapısındaydı. Ben sana demiyorum ki şantaj yapma, hobi olarak yine yapabilirsin. Bunun yerine karşılaştığın zorlukları örneklendirsen daha uygun olur gibi, problemi tespit et, aktar ne bileyim oynatmaya az kaldı doktorum nerede diye sor. 
  5. İşimden sıkılıyorum, yaptığım iş çok sıkıcı. Hımmmm, pek iyi pek hoj ama benenah demiyoruz burada, işinizi zenginleştirecek bir yol bulunabilir, rotasyon falan yaptırılır, bir hava al gel denir, adettendir. 
  6. Bunu size kim söyledi? / Bunu kimden duydunuz? Öncelikle o eli bir indir, tuvalette konuşurken duydular, yemekhanede sızlanırken duydular, koridorda dedikodu yaparken duydular, öğle yemeğinde restoranda yan masadayken duydular ama sen görmedin, masanda söylenirken duydular fark etmedin, bir de uydurmuş zarf atmış, yem atmış(bunlar hep sizin yorumlarınız ben böyle konuşmam) olabilirler oradan duymuştur. Sakin ol ve o huniyi hemen yere bırak. Spesifik bir örnek isteyin, ileride bu stres noktasını yönetebilmek adına soruyorum deyin, ne kadar çok jargon kasarsanız o kadar etkilidir, beyaz yakalı mest olur ve haykırır "oh! say that again! aloud!!". 
  7. Yanılıyorsun, dostum saçmalıyorsun... vb ifadelerle tartışmaya girme, yapma bunu, lütfen, medeni iki insan olmaya çalışın. Uzun vadede bu davranışınla sen kazanırsın. Bak mesela bugün benim future şirketimde yönetici olarak çalışan arkadaşımla mevcut şirkette çalıştığım arkadaşım yemek yemiş, enteresan bir şekilde birbirlerine beni övmüşler. Repütasyon bebek eski hikayelerin peşinden gelir, berduş olursun, üzerler seni( bu tonda okuyun-Yalaaaağn)
  8. Sarkastik olma, çok ince bir çizgi. Zekanın pırıltısı ile lanetlenmiş bir beyin kıvrımı bu, ölçülü ol, lisedeyken leydilik dersi falan aldın sen, büyük düşün. Bihter Ziyagil'i hatırla, mentoru annesiydi ama haklı olduğu yerler de vardı kadının. 
  9. Ben yapmadım, Miki yaptı!! Yo, yoooo, yooooo my friend, hatalarınla barış, liderlik falan yapacaksın ileride insanları suçlama, parmakla gösterme, daha toparlayıcı bir rol üstlen, yapıcı ol, savaş alanı mı lan burası, kreş mi?
  10. "Bana bilmediğim bir şey söyle."O pop sözcükleri ekonomik kullanma isteğini anlayabiliyoruz miniğim lakin performans görüşmesinin de bir adabı var, bırak karşındaki taşlarını döksün sen de dök sonra belki birlikte toplarsınız ya da onun kafasına atarsın, senin seçimin. Dinleme becerilerini geliştir ve sabırlı ol, lütfen, beni kırma, bırak cümlesini tamamlasın. O popiş o gökten inecek, iner, indirirler, aklını alırlar. 
  11. Sessiz kalma. Morg sessizliği dediğimiz hadise, boş kafalar mezara yakışır elbette onun farkındayız. İletişim çift taraflı olmalı, katatonik bir şekilde oturmanı istemiyor kimse. Gerekirse salağa yat ve karşı tarafın söylediğini tekrarla. Örnek veriyorum, "Yani doğru mu anladım? Ricardo Montalban benim babam mı?" gibi soruya soruyla cevap verin. Şaka şaka ama özet geçin, altını çizin, haylayt edin. 
  12. Hazırlanın. Gol yemeyin. Her iki taraf hazırlansın. En güzeli bu, ciddiyim.
  13. Yönetici olmayan taraftaysanız kariyer beklentinizi net bir şekilde belirtin, iletin, paylaşın, deyin!


Hadi beeeeee, ne demek "Performans görüşmesini Kasım ayında gerçekleştirdik! Geç kaldın!!" ne demek! Ben hep vaktinde gelirim. slakdjladjfşlsdkfşlsdkfldfkngvlşdszkfgşzs
Sonrasında hedef oluştur işte Smart olsun bu hedefler, smart olması çok önemli Nonoşum.


Evet, kah güldük kah ağladınız, bir geri bildirim seansının daha sonuna geldik. Belki bir gün keyfim yerinde olursa isim vererek anlatırım böyle vaka gibi. Who knows? Stres yapmamaya çalışın, sonuç olarak keyfimizden yapmıyoruz bunları, bilimsel yani en az rüya yorumları kadar. 12 ve 13'ü bulamadım sanıyorsunuz ama öyle değil, onları sadece akıllılar görebiliyor. 


Feedback session analyzer,

Coco Montgomery


Yazının fon müziği: Düşmedim daha- Umay Tekrarı

2 yorum:

  1. Çok eğlenceli bir yazı olmuş :) tebessüm ederek okudum ve çok güzel noktalara deyinilmiş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil