İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

14 Ocak 2016 Perşembe

Yetkinlik falan

Sevgili günlük,

Ölüyorum.
Asşlkaşldkfşdslkfiaşhdahdaksdlalsfj dur dur, heyecan yapma net bilgi değilse de hayatımın geri kalanına bir gün daha yaklaştım. Gerçi doktor stage 2 hastalığınız falan var dese tedaviyi reddediyor olacağım. O ünlü "Hasta tedaviyi reddediyor." repliğindeki cins olmayı isteyebilirim.
Yoğun bir haftaydı, zaten hangi hafta yoğun değil ki?
Sonuç olarak ben bir super hero'yum, İK'yı kurtarıp duruyorum, her gece kafamı yastığa koyduğumda kendime "Söyle bakalım Alican bugün İK için ne yaptın?" diye sormuyor muyum? Hayır, sormuyorum.
Ek görüşmeler geldi, acil, hemen yapılması gerek, müşterimiz nedense rutinin dışında zaruri ihtiyaç olarak bu görüşmelerin yine bu hafta tamamlanmasını talep etti hem de benim tarafımdan hem deeeeeee raporları falan bitirmeli hem deeeee bir sürü aksaklığa falan rağmen.
Kar yağışı acaba uçuş iptali getirir mi diye akşamdan asistanla teyidleşip(bu da doğru kelime oldu bilemiyorum) maalesef adayın İstanbul'a doğru yola çıktığını ve sabahın köründe o görüşmeyi yapacağımızın garantisini aldım. Sabah uyanmak zor değildi de o sıcak yatağımdan kalkıp ayacıklarım tarafında banyoya götürülmek, makyaj falan yapmaktı derdim. Bu aralar spor falan yapıyorum, yorgunum yahu, ilgi falan bekliyorum biraz. Yani ölüyorum dediğim o, yoksa ben ölsem çok üzülürsünüz, öyle gibi geliyor yoksa hortlar rüyanıza falan girerim.
Sevgili kuzenim boşandı, kafasını dinlemek için tatile gönderdik onu, oğlunu da bana bıraktı hafta sonu için. Senin görevin, eğer sen de kabul edersen *gülücükburada hafta sonunda 6 yaşında bir veletle zaman geçirmek olacak. Raporları bitirdim, gönderdim, 6 ay sonra gelen geri bildirim isteğine ok dedim, görüşmecilere gelişim alanlarını anlattım, yine kişilik envanteri sonucuna itiraz eden oldu. Şaşırtıcı biliyor musunuz, adam ekranın başında o formu dolduruyor, manipülasyon yapan da oluyor, test bunun olduğunu da size gösteriyor, açık açık yüzeyselsiniz farkındalığınız biraz şey diyor. Ama benim sevgili görüştüğüm adayların özgüveni ve şuursuzluğu Allahuekber Dağları'nda, tatlıııııııııım bu testi kim doldurdu?
-Ben.
İşte orada gülümsüyorum ve beni başka bir odaya alıyorlar.





Haydi gelin sizlerle zamanda yolculuk yapalım, bir yetkinlik seçelim, onun üzerinden bir hikaye anlatayım size, pazara gidelim, bir yetkinlik alalım, pazara gidip, yetkinlik alıp n'apalım?

Sektör: FMCG, Banka, Otomotiv,  Enerji, Üretim'den biri olsun
Pozisyon: Şimdi o çakal sırıtışı bir kenara bırak, o pozisyon değil. Grup Müdürü olsun
Tecrübe: 10+ olsun

1 iç aday, 1 danışman olsun, 1 masa, iyi tasarlanmış süreç, tarafsız bölge olsun otel ya da danışmanlık şirketinin kendi ofisi olsun da görüştüğümüz aday biraz stres yapsın, ne dersiniz Sevgili İzlekler?
İstediğimiz kadar ara verebiliyoruz, görüşme süresi uzun, bu demek oluyor ki NŞA'da yapacağımız gibi her 2 saatte bir ara vermek sünnet, belki adayın mesanesi küçüktür, belki böbrek rahatsızlığı vardır, bak bunlar hep bilimsel. ---> Görüşme
Yetkinlik seti var, içinden o pozisyona özel seçilmiş bir grup yetkinlik var, göstergeleri var, genelde C-level buna karar verir(genellemelerden hoşlanmıyorum) davranışı sergileme sıklığına bakacağız, okeay Sınıf, anlamayan var mı? Varsa dışarı çıkıp bir hava alsın ve gelmesin, doğal seleksiyon.

Size göre acımasız bir İK profesyoneli olabilirim ama cellatlar olmasa giyotin'i kim kullanacaktı? Şaka şaka The Hatefull 8 izledim de etkiledi biraz, iş çıkışı terapiye gidiyoruz bütün İK'cılar olarak ama size söylemiyoruz.
Şimdi; görüşme yapılacak her seviye için yetkinlik seti belirlenir, bunu danışman şirket ve ilgili şirketin İK'cıları birlikte yapar. Ciddili bir çalışmadır, öyle excel listemizi açalım, içinden şunları şunları seçelim demek merdiven altı firma stayla, çöplük. Ancak size gelir, bir süre birlikte toplantılar yapar, sizi inceler, iş tanımlarınızı mıncıklar, kademelerinizi hallaç pamuğu gibi atar, üzerine organizasyon kutucuklarını yeniden dizersek o başka. Sonra yine yetkinlik havuzundan istediğimiz yetkinlikleri seçeriz, şaka şaka yetkinlik havuzu yok, kimse işemedi ona.
Uzman ve üstü pozisyonlar; Müdür, Ekip Lideri, Senior bi'şey bi'şeyler, Grup Müdürü için gereken yetkinlikleri çıkarır, gerekirse ve talep edilirse vaka çalışmalı 4(dört) başı mamur bir değerlendirme süreci tasarlarız(lar). Elbette bunu 5 haneli sembolik ücretler karşılığı yaparız, hooooop geldik mi bizim saatimiz 4 haneli faturalanır, aynı İK'yı yapmıyoruz geyiğine? Geldik sanırım.
Bazen şirketin İK'cıları duygusal davranır diye, bazen bu işi tarafsız biri yapsın diye, bazen siz kendi öz yetkinliklerinize odaklanın biz kendi yeteneklerimizi sergileyelim diye bu işi dışarıdan birilerine yaptırırlar. Olm, zaman yönetimi önemli, hem her şeyi siz yapacaksanız danışmanlık şirketleri ot mu yesin?

Mesela;

Analitik Düşünme diye bir yetkinlik olsun, soruyu "Analitik düşünür müsünüz?"gibi sormuyoruz, Analizle ciddi düşündüğünüzü biliyoruz, seviyeli bir beraberliğiniz var. İşte Analiz yaptığınız bir durumu paylaşır mısınız, son 3 yıl içinde falan diye zaman kısıtı da koyabilirsiniz, strateji, fayda gibi sözcükleri de soru cümlesinde kullanabilirsiniz, yüce Odin yine süper girişler yaptım. Soruyu hazırladınız ve sordunuz, bakın sonra neler oldu:

-Yeni nesil bir ürün ile ilgili 1,5 milyon cihazda güncelleme yapılacaktı, planlı yapılmadığından dolayı rakipler gafil avlandı. Daha önceki şirketimde bu konu ile ilgili kafa yormuştum, görüşme yapmış ve de ilerlemiştim(hikayeye giriş kısmı, hala elle tutulur bir şey yok, genel geçer geçer ifadeler işinize yaramaz, somut örnek isteyin).
200 milyon liralık bir pazar söz konusu idi(Mmmhhh now we are getting somewhere).
Bir strateji oluşturulmamıştı, üzerinde 1,5 ay çalıştım, konu ile ilgili süreçlerde farklı birimler çalışıyordu. Şirkete geldiğim ilk dönemlere rastladığı için çok dolaştım(ÇOK DOLAŞMAK BİR ŞEY İFADE ETMEDİ, SORALIM, ÇOKTAN KASIT NE? 2 KİLO MU DOLAŞTINIZ? NERELERİ DOLAŞTINIZ? ASTRAL SEYAHAT GİBİ BİR ŞEYDEN Mİ BAHSEDİYORSUNUZ?).
Ön araştırma yapılıp bırakılmış, 2009'da grup mantığı yoktu, her şirket kendi farklı telden çalıyordu, çıkarılan ürünler satış şirketinin gelirinden çalıyordu, yanlış ürün çalışıyordu(Detay isteyelim,  hangi ürünü gördünüz, kayıp ne, büyüklüğü vb.). Grup şapkamız yoktu(Ah canım demek siz de grup şirket hunisi kullanıyorsunuz, maşallah maşallah).
Stratejiyi çalıştım, GMY'ye sundum(GMY Genel Müdür Yardımcısı, biliyorsunuzdur diye bu güne kadar hiç açıklama gereği duymamıştım), iç ve dış tehditleri high lihgt ettim(Plaza dili ve edebiyatı). Road Map çizdim.
Durumun fotoğrafını çektim(uçan tekme atacağınız kısım geldi, tabii hayalinizde yapıyorsunuz bunu).
Üretici, banka, rakip verilerini ekledim, pazarlama ile tahmin rakamlarını çalıştım(ow yea, Pazarlama uzmanlığından yararlanılmış, destek istenmiş, fikir sorulmuş, sanırım doğru yoldayız). Doğru tahmin etmişiz 6 ay sonunda test etmiş olduk. Mevcut pazar verilerini ekledim(NASIL??).
Eski şirketimdeki arkadaşlarımdan veri elde ettim(bununla ilgili periyodik yayınlanan bir rapor yokmuş mesela kadın gitmiş sosyal network kullanmış, eski şirketi şimdiki rakibinin rakamlarını almış, makul).
Daha önce M2M'de çalışmıştım--> Eski tecrübelerden faydalanma, geleceğe ışık tutma, eski hatalardan ders alma kısmı geldi, detail pls diyerek olayın derinine inin, en derine, say that aloud!

Grup şirketlerinden ZÖTÖ'ye ışık tutmuş oldum, son anda uyarabildim, pratikte kullanılmaması için çok uğraştım, tasarım ve geliştirme aşamasında sorun yaşanacaktı. Pazarı, rakibi ve olası hareketleri analiz edip stratejiyi oluşturdum, iş ortakları gibi hareket ettim. 3 yıllık projeksiyon yaptım...

Eveeeeeeet Sevgili İzlek, öyle işkembeden sallamasyon örnek olay dinlemiyoruz, napıyormuşuz? Kendi kendine soru sorup cevap veren insanlardan hoşlanmam lakin yazının formatı bu seferlik böyle olsun, ben şu anda son yazdıklarımdan ötürü kusuyorum. Yapacağınız şey gözlemlemek, sorgulamak, kanıt aramak. Yakındır Kanıta Dayalı İK uygulamaları falan çıkar piyasaya sertifika bilmem ne falan.
Bu tespiti kime dayanarak yaptınız diye sormayın, anında;
-SANA DAYANARAK diyerek bel atı vurur ve seviyeyi Lut Gölü seviyesinin altına çekerim. Olm ÖYS'de falan coğrafya full yaptım ben, Guam Çukuru falan diyerek beni etkileyemezsiniz ancak hafif bir tebessüm oluşabilir.


Gelelim şeffaf olma konusuna, çok uğraşma, yapamazsın, sakil durur. Komando, olamazsın, zoru başaramazsın, imkansız zaman alır, limit 0'dan sonsuza. Anlıyorum, şirket kültürünü değiştirmek istiyorsun, işveren markası falan, yetenek yöneteceksin, en komik sensin, en iyi İK'cılar sende, tabii turnoverın arzulanan düzeyde %98 zaten sizin hedef bu şekildi. Yine de bir gün bir çılgınlık edip, yetkinlik, değerlendirme, profiler olayına girmek istersen black suits'ten destek almanı salık veriririm, yaparım bunu, acımam bir dakika bile. Ben Yaşar Usta Dondurmacısı.

Yazının fon müziği bittabi Norah Jones-I've got to see you again çünkü yetkinliğe bakan geri bildirimini yapar, ısısısısısısıısısıs.

Öperler,

Milyonların sevgilisi, en tatlısı, en minnoşu, gözleri aşka gülen taze söğüt dalınız,

Coco Maya de Medina

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder