İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Benim dedelerim hep röntgenciymiş

Röntgencilik ruhumuzda var.

Çok mu iddialı oldu? Hadi ama dedikoduyu seviyorsunuz, survivor, bbg bir zamanlar izliyordunuz, peki magazin programları?

İşe alımcı olmanın en güzel yanlarından biri kim ne yapmışı görebilmek, öyle Facebook hesabındaki gibi olmuyor o işler, iş kendini profesyonel ortamda ifade etmeye gelince bir sıçış durumu oluyor. 

Bu noktada en keyifli olanı kariyer portalında gezinirken ilana başvuranlar arasında eski okul arkadaşını, yazlıktaki gıcık çocuğu, eski sevgilinin yeni sevgilisini,sevgiline asılan sınıf arkadaşı dobişko kızı görmenin mümkün olması.

Benim için en keyifli olan ilişkimizin pek de iyi olmadığı arkadaşlarımdan birinin yıllar sonra başvurusunu görmek oldu, baktım cv'ye "ah canım, yıllar sana ne kadar koymuş" dedim, kısa listeye aldım asistan börteye söyledim börte bu adayın telefon mülakatını ben yapacağım, haliyle şaşırdı, zira telefon mülakatı. Tarzım değil. Neyse aradım, merhaba xyz'den Coco ben seünç hanım'la görüşmek istiyordum gibi bir girişle, bilgi verdim bilgi aldım, seünç telefonda pek heyecanlıydı, görüşmenin nerede olacağı bilgisini paylaştım, sonra mail göndereceğimizi söyledim, soyadımı sordu de Medina dedim kısa bir sessizlik, kararsızlık anı, aaaaaa sen ne sevimli şeysin, sonra benim ben olup olmadığımı sordu, aeh evet benim dedim. Rezillik. Neyse görüşme günü geldi çattı seünç yok, arayıp sormadı da bir daha. 
Yakarım bu gezegeni:)

Sonra o dobişko, Doğu yu hatırlarsınız belki eski sevgilimi görüşmeye neden olan eski sevgilim, neyse dobişkoda eski sevgilime asılan bir kız çocuğu diyelim, kaşar klasmanından yarışmaya katılıyor, eve gelmesine izin yok, onunla da bir iş görüşmem oldu, aslında bir Brezilya dizisi formatında yaşadım o dönem kabul ediyorum. Neyse kayda değer bir şeyler olmadı, masanın diğer tarafında olmanın verdiği rahatlıkla( yöneticilerimden cevher hep söylerdi bir gün masanın diğer tarafında biz olabiliriz Coco o yüzden ilişki yönetimi-algı yönetimi just do it) gayet profesyonel bir şekilde leon'a bağlayarak işi bitirdim.
Mazide olan herşeyin kısa sürmüş olması gerçeğine bağlı olarak mülakatta kısa sürdü diyebiliriz, muhtemelen eski defterler nedeni ile uncomfortable halde olan dobişko kendini ifadede biraz zorlandı, notlarımı aldım ortalama bir aday olarak raporu yazdım, fazla birşey beklemeyin hacı, güçlü yanlar hedefine ulaşmak için her türlü oyunbazlığı yapar, eskidende böyleydi demedim, 2. Görüşmeye davet edildi yine de yönetici görüşmesinde elendi, sonra duydum ki genç yaşta kalp krizinden kaybetmişiz kendisini. Yazık oldu.


Onun dışında bir de adayım öldü benim anlattım mı hatırlamıyorum, yaşadığım en kötü anlardan biridir, alternatif numaraları arıyorduk adaya ulaşamadığımız için annesi açtı telefonu, ben anlatmaya başladım kim olduğumu gayet enerjik bir şekilde sonra annesi "o öldü" dedi, ne yapacağını bilemediğin anlardan biri işte, sorry for your lost mode on, iletişim becerilerin 10 üzerinden 11 olsa da empati devreye girince duygusal şokla tabii..

Ref check

Benim işimin en sıkıcı bazen de en eğlenceli kısmı, yöneticileri ile adayın dedikodusunu yapıyorsun işte ötesi var mı? Var:) banka kısmı, kkb diye bir olay var canım kredi kartları ya da risk grubu bilgisi alıyorsun, ayrıca bankaların fraud departmanlarının sigorta şirketlerinin Freud departmanlarının hastasıyım. Bu noktada görev kötüye kullanımı giriyor devreye, ismini vermek istemediğim çok sevgili değiştiren eski banka personeli olan bir takım arkadaşım yeni sevgililerini şu şekilde belirliyordu, en yakın panpası hala bankacıydı ve sevgili adayınının bilgisini verip hesap hareketlerini inceletiyordu, mühendisin biri ile birlikteydi o zamanlar, hatta sonradan devam etti ilişkisi bir süre çocukla tanıştık asmalımescit'te tavanarası diye 70ler çalan bir yere bile gittik, bizim kız sarhoş oldu, çocuk bizi benim eve bıraktı ama olaylar olaylar. Borçlarını aksatmıyordu, hatta bir de düzenli bağışçı idi donör idi çocuk lakin fazla kıskanç idi kız güzel çocuk kıskanç kötü combo, uzun sürmedi o ilişki.

İşte böyle Görevini kötüye kullandıran arkadaşlarım var benim.

Gerçi satış tarafında olanlarda acayip bir refcheck hadisesi vardır o noktada benim yapmama gerek kalmıyor öyle bir sosyal Network var ki adamlarda(cinsiyet ayrımı yapmadan genel dedim all mankind bro) isim ya da ekip lideri satış müdürü adı söylemen yeter, 15 dakika içerisinde 2 referans oklenmiş bil. 


Eski ekibimde ise şu vardı turnover'ın yüksek olduğu bir organizasyonduk ve her istifa eden bir yere müdür gidiyordu ya da bizlere çıkış mülakatında öyle anlatıyordu, sonra bizimkiler linkedin ya da portaldan bakıyorlardı yeni şirketlerindeki ünvanı nolmuş, cv'yi güncellemiş mi? Cv'yi güncellenirse oryantasyon hayal kırıklığı bir hal içerisinde diyorlardı:))) hey heyyyyyyyy

Bense sadece cvlerini gördüğümde bakıyorum, yoksa neden databaseden isim isim arasın bir işe alımcı ama mümkün yapan yapar bilen bilir bu hiç sağlıklı değil canım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder