İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

24 Nisan 2013 Çarşamba

Rafael Nadal ile mülakata başlıyorum

Mülakat kronikleri

Long weekend sonrasında bu sabah zorlayarak da işe geldim, oldukça güneşli bir gün.
Bahar artık sıcak yüzünü gösteriyor İstanbul'da, birkaç hafta içerisinde ağaçlarda pamukçuklar oluşacak ve sonrasında uçuş uçuş her yer.
Tatil dönüşü mülakat listeme bakıyorum 25 kişi var bugün gelecek, satış pozisyonları, nedir efendim sahada çalışacak, havanın sıcak olması ya da soğuk olması fark yaratmayacak hayatında, dışadönük, iletişim becerileri üst düzeyde, hayır cevabını evete giden yolda bir basamak olarak görecek, aktif, dinamik, akıcı ifadeler kullanan, deneyimli şse anasının gözü adaylar ile görüşeceğim.

Hanımlar overlok makinesi ayağınıza geldi

Öyle olmuyor işte, ilana yeterli sayıda başvuru olmaması halinde aday veritabanı ya da yeni kaynak yaratma çabaları ile oran buradan bulunan cv'ler.. En güzeli adaylardan öğrendiğimiz kapanan, küçülmen şirketler, bu noktada anahtar kelime ile aratıp şirkette kim cvsini güncellemişse ağzını burnunu kırıyoruz:p rakibin
Sabah ilk adayım geldi, nasıl cici, nasıl önyargısızım, gündeme bir bakış attım, erken gelmiş o zaman beklemesin dedim, zira cuma günü felaketini yeniden yaşamak istemem.
Ön lisans pazarlama bölümü mezunu, ilana kendi başvuru yapmış, iyi güzel gidiyor, enerjik, ifade akıcı, haydi kariyer hedeflerini sormaya..

İka istiyorum ben diyor, ik? Ya şekerim her şey ne güzeldi, bak almış gidiyorduk, nereden çıktı ik? Ben ikayı çok istiyorum hayalim bu diyor, satışta çok zaman kaybetmek istemiyorum, zaten tüm başvurularım ika pozisyonları için diyor, yavrum, evladım, çocuğum ilanda eşek kadar satış yazmıyor mu? 23 Nisan' dündü, o zaman olsa gel otur lakin ik dediğin iki ucu keskin bir bıçak, işe alıma gelince adayın kullandığı bir kelime nedeniyle depresyon tedavisi gördüğünü anlamak gerek, zira ondan sonraki adayım Magic mushroom tarlasına dalmış çılgın bir kız çocuğu idi, ondan sonraki aşırı terleme sorunu olan beklentileri karşılanmamış sırtından vurulmuş, hayalleri yıkılmış bir outsourcetu, ne bekliyordu acaba? Cennetin altın anahtarının verileceğini mi?
Keşke mülakatlar kayıt altına alınıp ders şeklinde sunulabilse, kötü oyunculuktan bahsetmiyorum, heineken mülakatına bakın, adayların yüz ifadelerine:)
Saat 14:00 ve şu ana kadar 7 aday gördüm, 1 olumlu var. Hepsi kötü değildi bugün adayımız tenisçi, ceketi çıkardı aman tanrım, ceketin altın rafael nadal varmış, adayın yüzü değişti, takım elbiseliyken seyfettin idi ceketi çıkardı nadal, ulalaaaaaaa. Çalıştığı bankada prosedürler değişiklikler sonucu terfi sürecinde bir değişikliği olmuş, terfi yerine Eflak-Boğdan'ı önermişler, bu da leş çalıştığın yerden başka bir şehire git oraya alış, sürün orada sosyal hayat yoksa fotosenteze bağla ve sonra komşun sana gözleme getirsin, evet evet gideceği nokta bu ne yazık ki gerçi kiranı ve yol masrafını(araba falan veriyorlar şükür) karşıladıklarından para biriktirme ya da gittiğin olağanüstü hal bölgesinin kralı olma şansında yok değil. Nadal anlatıyor ben dinliyorum, ohhh baba emniyetçi anne anaokulu örtmeni, kollar gömleği yırtacak birazdan, süreci de anlatıp kapanışa hazırlanıyorum diyorum ki sevgili fernando yok yok o başka bir hikayenin konusu, rafael bey diyorum İspanyollar gibi peltek konuşabilmek gibi über yeteneklerim vardır benim. Vaktiniz var mı diyorum, insan isterse her şey için zaman yaratabiliyor diyor dinlese sevgili Rafo süreci uzatmak istemiyorum hemen test sürecini tamamlayıp yönetici ile tanıştırayım, bi drink alalım, sen tenis oyna ben izleyeyim demek istiyorum, ohoooooooo. Yanlış anladığını anladığında sahte sahte gülüyoruz, sahtekarca mı deseydim. Sonra rafael bana çiçek yolluyor:p yek yea daha bugün görüştük işe bir girsin sonra yollar.
Yönetici mülakatı olumlu geçiyor, teklif zamanı:) ücret çalıştırılacak, ikacı jargonu canım ücret çalıştırılır, outsource çalıştırılır. Yalnız küçük bir problemimiz var, ihbar süresi kullanmak zorunda kalabilir. O nedenle uzun süre göremeyeceğim kendisini.
Son 32 dakikadır aday yok, pink Floyd dinleyip bu sıcakta neden klimanın çalışmadığını anlamaya çalışıyorum.

Cuma'ya ve dolayısıyla haftasonu tatiline 2 gün var ve 1 adayım var olumlu geriye kaldı 183, bu açıklar dolar mı? Turnover düşer mi? Coco öcün alır mı?


Ben bi keresinde attan düştüm anlatım mı onu ya?

Bu yazının fon müziğide nina simone/ i put a spell on you, evet kulaklarınız bayram etsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder