İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

8 Temmuz 2013 Pazartesi

İK: Vampirliği sizden öğrenecek değiliz

Gelelim ik'nın pis yanlarına, ay hala gelmemiş miydik?



Genelde kirli çamurlu alçak çukur tarafı çalışkan ilişkilerinin olduğu kısımdan canım, performans kısmında score card anlamayan yöneticiye aşina değiliz desen de ilginç bir şekilde pazarlığa girer bu insancıklar.
Eğitim bölümü, en fazla eğitime katılmayanlar için yoklama alır yeni bir sıkeycıl atar falan.
İşe alım tarafının en büyük problemi torpilli aday ya da yanlış değerlendirilen adayı işe almak ki burada predator olan işe alımcının yetenekleri devreye girer. Alarm üretir. Nasıl bir kelle avcısı olduğumu anlatacak değilim!
Ama useless bir asistan ya da eleman pozisyonundaki alt çalışanın da herşeyi bok etme potansiyelini göz önünde bulundurmak gerekli.

İk'da kariyer yapmak isteyen tipler bellidir:

Empati yapmada bir dünya markası olanlar,
İyi dinleyici ayağına ne kadar sır varsa dinleyip sonra onu anlatıp aralarında eğlenenler,
Çocuklar duymasın dizisini izleyip meltem'e özenenler çünkü ik havalı bir departman ismidir lakin personelci olur bunlar( bir tanımlamaya göre çirkin ve gözlüklüdürler)
O işi yapmak için doğanlar, kaos bizim işimiz!

İkada çalışmayanlar ikacıları hep snob ve göt olduğunu düşünür, evet yeri geldiğinde ayrıca ahlaksız, adi,pislik, domuz, uyuz ve gıcık olabiliriz. Unutmayın herkesin içinde bir orosbu çucuğu vardır sadece bunun ne zaman devreye gireceği konusunda bir belirsizlik bulunmakta.
Kim kiminle ne konuşmuş, arşivde yiyişmiş, fotokopi odasında cinsel sex yapmış, kim dm'den yürümüş, kim porno izliyor, dövmesi neresinde, kocası ne iş yapar karısı ev kadını mı, kimin maaşı ne kadar? Ev mi almış? Kim kimin ofis eşi? Potansiyel Fuck buddy bulunabilecek  departmanlar hangileri ben baştan bir tane söyleyeyim ayti:)))) 2 satış 3 pazarlama 4 arge..

Cv klase etmece kariyer portallarından en denyo fotoğraflı olan cvleri birbirine göndermece yetmedi şirket dedikoduları paylaşmaca diğer ikacı kardeşlere iletişim halinde olmaca.
Şirket sırları öğrenmece.
İsim takmaca, ne sandın, herhalde açık ofiste senden bahsederken gerçek adını veya soyadını kullanacak değiliz, smeagol, cücü, şirin baba, tray, dodo, abla, vektör, büyükbaş, jölekafa, atkadın, the thing bunlardan birkaçı, efsanesiniz haberiniz yok olm. Meraba münker meraba nekir, diyerek burada cehennemdeki hayatıma selam gönderiyorum.


Bad HR! Bad bad bad




Ne yapsan yaranamazsın, bütçeyi düşük tutman beklenir, satışçıları tatmin etmen( kusura bakma da tatmin olamıyorlarsa şahane mağazalar var bu ürünleri satan ondan tavsiye edeceğim), genel müdüre tanrıymış gibi davranman beklenir yalakalık yapman, kaprislerini çekmen, ay daha anlatacağım da şimdiden daraldım.

İç müşteri memnuniyetini sağlayamamak sorun, turnover olarak gelir nurtopu gibi bir açığın olur.
Çalışan markasına eğilmezsin, yetenekleri kaybedersin, yönetemezsin... Yeteneksizler zaten allahlık onları tutma için çaba gösteren az sayıda organizasyon bulunuyor.
İşe alım süreçlerinde kaliteyi düşürürsün niye çünkü ücret skalasındaki üst rakamı vermeyi istemezsin 50 tl için pazarlık yapan gmy biliyorum, akıl fikir!
Churn/ elinde tutma fazla goygoya gelmez ya maaşta bir fark yaratacaksın ya da görev tanımında, hediye çekleri bir yere kadar,
Terfi ayrı bir konu mantıklı ol güzel kardeşim herkesi terfi ettirecek kadar boş pozisyon yok!
İşten çıkartma ver tazminatını kurtul, sonra gelip ikaya sizin aldığınız adamlar dediğinde ya biz her türlü göndeririz hacı bütçe diye ağlamayacaksınız deriz şirazeye dikkat, senin bütçe kalemin.
Çalışanın işine son veriyorsak son vermişizdir, sorry siz gözden düşen cariye, öngörülebilir kayıpsınız,
Biz bunun için eğitildik, empati bir yere kadar, üzgünüm ben durumsalım siz değilsiniz.
Bazen departman müdürünü göndeririz, her karşılaştığında tokalaşan mantarın tekidir mesela alyanak boş konuşan, bulunduğu koltuğun hakkını veremeyen belki hacim olarak hakkını veriyordur o ayrı
Bazen aehhh yeter beaaa deyip göndeririz, 
Bazen toplu çıkarım olur, işe iade, hukuk danışmanları ile saatlerce süren sıkıcı toplantılar, Ceo'ya brif, cio, csmo, cfo, cia hepsi ayrı bilgilendirilir.
Bazen sadece outsourcelar gönderilir.
Bazen şube kapatılır, davalar vb.
Haklarım saklı kalmak kaydıyla ; en sevdiğim cümle, çalışkan ilişkileri istifayı genelde el yazısı ile alır:) 
Yaw he he, hakların saklı kalacak, hatta performans notunda eklenecek hatta 5 üzerinden planlama yapılıyor biz onu 1 göstereceğiz sende sanacaksın sana hak edilen tazminat ödendi.

Hatırlar mısın şöyle de bir şey vardı:





Vicdanım sızladığında ben önce böyle





Sonra işimin gereğini yapma haklılığı ile böyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder