İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

3 Şubat 2014 Pazartesi

confessions of an economic hit man


Türkçeye çevrilmiş adı ile bir ekonomik tetikçinin itirafları, John Perkins tarafından yazılmış New York Times best sellerı.



Kitap hakkında söyleyeceğim ilk şey kolay okunması dışında, april yayınlarından çıkmış bir baskısına sahip olduğum ve kapaktaki dandik giriş yazısı.

ABD'DE TAM 24 YAYINEVİNİN YAYINLAMAYA KORKTUĞU, YAZARIN 5 KEZ YAZMAYA KARAR VERİP, HER SEFERİNDE RÜŞVET VE TEHDİTLERLE VAZGEÇİRİLDİĞİ, YAYINLANDIĞI ÜLKELERDE GÜNDEMİ SARSAN, TÜYLER ÜRPERTEN GERÇEKLER.

Tabiisi hediye gelen kitaplardan biri, hatta gezi olayları öncesinde okudum or o sırada okuyordum falan, o dönem yiğit bulut telekinezi falan derken bir yandan diğer yandan da bu kitaptan bahsediyordu, oww yea. 

Hediye gelen KAYIP GÜL isimli bir diğer kitabı hatırlattı( valla kardeş o kadar dandik bir kitaptır ki aman uzak durun, kişisel gelişim, mistik falan diye zaman kaybı). Ama olsun yine de sevdiklerinize kitap alın, kışın soğuk dağ evinde ısınmak için yakarlar en kötü bu şekilde kullanılır(hıııı kitap okuyan sığ bir insanım, okuyan bir yazarım).

Evet çok kolay okunuyor, anılar şeklinde giden bir kitap, amca eşinin dayısı sayesinde bu işe alınıyor, önce bir okulda derslere falan giriyor, sonra kütüphanelerde gideceği ülkeler konusunda bilgi alıyor mesela endonezyaca falan öğreniyor, çok alengirli bir hayatı var, hatta bir dönem prensin birine kız arkadaş falan ayarlıyor, kız arkadaşın kocası pilot, pilotu da başka işlerde kullanayım mı diye düşünüyor bak bunlar hep ekonomik işler iktisadi işler. Karısı ile boşanıyorlar, mentoru seksi bir hatun onu eğitiyor falan her yönde mmmhhh.

90larda çocuk olan, gazetecilerin patlatılarak öldürüldüğünü, koalisyon denen şeylerin varlığını gören bilen, imf, dış borç, enflasyon canavarı diye dinozor illüstrasyonlarına maruz kalan bünyelerin ilgisini çeken noktalar var tabiisi, hatırlar mısın özelleştirme diye bir şey vardı, sonra dışarıdan bir Kemal Derviş falan getirmişlerdi. 


3. dünya ülkelerine gidip sizi geliştireceğiz hacı diyollar, sonra işte enerji, duble yol, sokakta keçi yerine çöp kamyonu gezsin çöpü onlar toplasın falan diye medeniyeti Arap yarımadasına nasıl getirdiklerini anlatıyor, polisiye macera biyografi adına zayıf ama yine de okunabilir, bunu okuyup bilmiş bilmiş bak aslında olay aslında şöyle demek Türk insanı için paha biçilemez, üzerine echelon falan patlat ohh mis, birkaç Aytunç Altındal kitabı ekle(Nur içinde yatsın falan). Evet evet bence de yeni dünya düzeni çok değişik kardeş.

Şirketokrasi kavramı var, şirketler yönetiyor dünyayı falan, petroller, Panama Kanalı falan, ayaklanmalar, isyean, occupy olayları nasıl olur, nasıl borçlandırılır ve ödenmez, bağımlılık üzerine güzelleme olarak düşünebiliriz. İran devrimi mesela, Şah'ın kanser olup Mısır yaban ellerinde ölmesi, hızlı bir şekilde anlatılıyor. 

Benim merak ettiğim madem o kadar ajanlıklar falan yaptı, vicdan muhasebesi var ilk sayfalardan itibaren, ara ara ben aslında yaptığım işi sorguluyordum ama diyor amca iyi hayatta kalabilmiş, ya ben hep ajanlı majanlı dizi izledim biliyorum bu işleri minnoş mesela CHUCK falan, zordur bu işler :)

Hazır zirve yaklaşırken, şeklimi yapayım dedim, yazarı dinleme fırsatı bulacağız. Bu sene de bu kitabı mı imzalatsam?


Ignorance is strength



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder