İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

27 Kasım 2018 Salı

Yeni Liderler

Ne oldu lan korktunuz mu? 


Crying at the discoteque dinleyerek okumlansın bu yazı.

Hınç ile 1000 yıl önce aynı şirkette çalıştık kendisi çok ünlü bir markanın head of something’i, expat olup Arap coğrafyasına gitti oradan da Evropa, saat farkı nedeni ile saçma sapan zamanlarda yazışıyoruz, Xing'den beri bak siz bilmezsiniz o zamanları, dünyanın en dandik sorularını soruyor evet en son sinirlenip ne bu lisede miyiz??? deyince sana soru sormazsam bana yazmıyorsun dedi. Ne bu? Lisede miyiz? x2

Hınç sent the following messages at 9:09 AM
-Liseli degil, iş deneyimi olanlara soruyorum aslinda 😊
Bir de sen sadece soru sorarsam bana yazıyorsun 😂😂


Coconut 02:27 PM
-X organizasyonu hayal kırıklığı olduğu için kalanına katılmama kararı aldım hala patinaj yapılıyor buralarda yönetime dair harika tespitler yok. Sana hiç kuşaklardan bahsetmiş miydim, aman Tanrı’m inanılmaz bir konu(göz devirme emojisi).


Hınç sent the following messages at 5:03 PM
-Bunu duyduguma üzüldüm, seninle konferansta olmayı ise özledim ;)

Gördüğünüz gibi insanlar benimle konferans, kongre ya da zirveye katılmayı özler, çümkü piremseslique. Benimle gurur duyuyor,  başarılarımın sıkı takipçisi, bana hayranlık duyuyor aynı zamanda saygıyla diz çöküyor veeeeee:

12*12=9
23*23=16
34*34=? diye soruyor. 

İkimizin de kedi olduğu başka bir evrende başka bir hikayemiz olacaktı ama bu yine bambaşka bir hikayenin konusu ve siz bunu duymaya bense yaşamaya hazır değildik Weirdos. Onun köpeği ve papağanı vardı benimse eq skorum iq skorumdan biraz daha yüksekti. 

Hınç sent the following messages at 10:10 PM 
Benim gördüğüm Turk gençleri ve çalışanları belirsizlik icinde çalışmada en deneyimli ve en yatkin olanlar zira öyle bir ortamda yetişiyorlar ki, stabil ortamda gecen yılların deneyimine kısa surede sahip oluyorlar…(Sanırım burada 1 Türk yılının normal insan deneyeminde daha fazla bir zamana karşılık gelmesinden bahsediyor) Bu onlari mutlu eder mi? Hayır ama günümüz şartlarında  ayakta kalmalari mümkün degil… Esnekler, krize karşı hazırlıklılar… Inisiyatif kullandırmayan yöneticilere karşı bağışıklılıkları gelişmiş… Peki açık lider??

Coconut 01:13 PM
Hıııımmmf hata yap, hata yapmak için kendine izin ver, duygular vs... Hepimiz insanız bu öfke ne diye diyerek şarkı söyleyebilir liderler, “profesyoneller ağlıyor hocam dışarı çıkabilir miyiz?” tarzında bir şey olacak belki de, herkes aşırı güçlü görünmeye çalıştığı için de olabilir bunun gibi şeyler, kırılma anı, samimiyet, a-ha moment, istersen epifani de, duygunun fark edilmesi ve dışa vurumu hatta tüm iş dünyası ile paylaşarak o yıkılmışlığı kabul etme ve kucaklama. Romantikler -_-


Hınç sent the following messages at 10:10 PM
Anladım, evet... Ama liderin o noktaya deneyimle, hata yapa yapa, hatalarından da ders çıkararak geldiğini düşündüğümüzde, o konumda nadir hata yapmasının beklenmesi doğal olsa gerek... Aşırı güçlü görünmeye gerek yok, ama zayıflık liderlik vasıfları arasında da olmamalı… Takipçileri, güçlü-güvenebileceği bir lider ister her zaman... Ama onlar da insan ve hata yapabilir(bu noktada kafamda Orhan Gencebay çalmaya başladı hor görme garibi ne derdi vardır, huh?)...Lider o hatayı nasıl düzelttiğini, veya o hatadan fırsat çıkarabildiğini, sorumluluğunu aldığını göstererek yine güçlü kalabilir...


Hınç again 12:18 AM
Bu nedenle, lider takip edenlerinin hayatına etki (olumlu) edebildikçe liderdir... Bu doğrulari veya hataları (yaklaşımına ve düzeltme davranışına bağli olarak) ile olabilir…


Coco 05:04 AM
(İçime dır,durlu cümle kuran beyaz yakalı kaçtı bu erkekler eğitilmezdir) Okeay bu söylediklerine katılmamak mümkün değil, klişelerle sesleneceğim sana Lider Tepeüstü’nde bir pide markasıdır. Ayrıca yeni kavramlar çıkmalı ki toplantılarda yeni ürünler satılabilsin, bence lider kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır. Evet evet liderlik bir kişinin diğerlerinin hayatına etki etmesidir, dokunmasıdır falan hem ben de bir influencerım. 

Gördüğünüz gibi ciddi kalamıyordum. Hayır “benim sorunum ne?” sorusunu kendime sormayacaktım çünkü sorun bende değil. O zaman size biraz David Goleman’ın liderlik tiplerinden bahsedeyim. Yeni Liderler kitabında geçer, liderlik tarzlarını 6 başlıkta toplamış. Zekanın tek başına lider yaratmayacağını söylüyor Bay Goleman, liderler bir vizyonu şevk vererek, yol göstererek, esinleyerek, dinleyerek, ikna ederek ve en önemlisi ahenk yaratarak gerçekleştirirlermiş. Aşağıdakilerden ilk dördü ahenk yaratıyor, son ikisi uyumsuzluğa götürebiliyor so DENGE Weirdos! Disiplin, uyum, kontrol!!!! Ahenk yaratılınca organizasyondaki cızırtı en az seviyeye iner değil mi?

Vizyoner Lider, en değerli çalışanları elde tutar, hesaplı risklere girmeyi serbest bırakır, insanları ortak hayallere çeker, değişim için yeni vizyon gerekirse falan bu liderlik tipini hop şapkadan çıkarıyorsunuz ta-taaaaaaa!!!! 
Eğitici Lider, Koçluk falan yapıyor, kurum ile çalışan arasında adeta stratejik bir köprü, iklim üzerinde olumlu bir etkisi var, çalışanın uzun erimli yeteneklerinin geliştirilmesi gerektiğinde hop coaching olayına dalıyorsunuz çalışan daha derinlikli kişisel bir düzeyde tanınmaya ve kendini gerçekleştirmeye başlıyor. 
İlişkisel Lider, bu tarzı morali yükseltmeye, ahengi güçlendirmeye, örgüt içinde sarsılan güveni onarmaya çalışırken, iletişimi iyileştirmek isterken kullanmalısınız diyorlar. 
Demokratik, ortaklık ya da fikir birliğine ihtiyaç duyulan durumlarda kullanın. Çoğunluğun dediğinin gerçekleştiği faşizan bir düzen oluşturmayın da ne yaparsanız yapın ben karışmıyorum. 
Hız Belirleyici, zorlu hedeflere ulaşmak gereken durumlarda, kötüye kullanım tehlikesi nedeni ile dezavantaj yaratabilir. Satış profesyonellerini düşünün genelde bu enerji tipi ile giderler, yıldız satışçılar, penetrasyon, şampiyon vs. 
Kumandacı, acil durumlar için saklanır, korkuları yatıştırmak gereken zamanda kriz döneminde, gidişatın değişmesi kumandana şapkasını verin pls. *Belki şuraya bağıran ve kırmızı suratlı bir Obradoviç videosu koyulabilir. 

Olum keko olmayın bir şeyi çok kullanırsanız yıpranır bunu en iyi siz biliyorsunuz, organlarınızı düşünün(onu değil beah, en az kullandığınız organınız). Her ihtiyaçta bir liderlik tipi kullan ki yüzün eskimesin, cildin yaşlanmasın. 
Tek seferde bir adım, tek seferde bir yumruk ve tek seferde bir tur aslkdşlskdjfaşslkdfj, evet Creed filmini izledim ve Rocky'i yad ettim. 




Hepinize teletubbieler gibi elele tutuşup şarkılar söylediğiniz açık ofislerde çikolatalar yediğiniz ve peşinden sürüklendiğiniz liderlerle dolu iyi bir gün dilerim.

Bitmiş Aşkların Otopsi Uzmanı ve Veliaht Liderlik&Resilience&Wellbeing Koçunuz,
Coco the Queen of Nothing


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder