İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

12 Mayıs 2014 Pazartesi

İşe Alım'da kullanılan araçlar: test falan işte, yok ya hamilelik testi değil

Son dönemlerde sıkıldığım konulardan biri 

İKA ne yapıyooooo yeaaaaaaaaaa

Evet bunu duyuyorum ve bambaşka bir boyuta geçiyorum, bakıyorum karşımdakine, karşısında en rahat en kendim gibi davranabildiğim insan yaptığım işi sorguluyor, sırf uyuzluğuna başka bir şey değil. Sanki karşısında bir idiotta var, sanki sığ, boy ver dese 1.59 boyuyla boy veremeyecek, algı kapalı, gerizekalı taklidi yapan burnu havada bir evil hr girl var sanki, bak yine sinirlendim.

Bugün sizlere kullandığımız enstrümanlardan bahsedeceğim, 

Sanatçı yönüm çocukken de fark ediliyordu, yan flüt ile başlayamayan maceram, gitar, piyano, keman ve ıslıkla  devam etti... Yok ya bunu anlatmayacağım.

Bizler ik insanları, plaza Azrailleri yani(yooo hepimiz plazalarda çalışmıyoruz) pozisyona en uygun niteliklere sahip adayı bulmak için çeşitli araçlar kullanırız. Bunu da konu üzerinde çalışmış, böyle bilimsel falan işler çıkaran firmalardan servis olarak alırız. Öyle eski şirketteki doküman kopyalarını kafamıza göre değiştirip maliyet adına çapsız hareketlerde bulunanlar var ama burada ne yazık ki isim paylaşamayacağım ve de sırf onları anlatmak amacı ile yeni bir profil uyduramam, kimse kusura bakmasın. Evet evet bu blogdaki karakter oldukça kurgu bir karakter, kitapta olsa gülerdiniz, blog diye hiç gülmüyorsunuz...

Yeni mezunlar için hazırlanan testleri kullanırız, 
Yetenek testleri kullanırız, 
Mekanik testler kullanırız, 
El-kol koordinasyon testleri kullanırız,
Dil testi kullanırız(hayır öyle değil hınzır, aaa ne ayıp),
Sözel-Sayısal-Genel Yetenek-Genel Kültür testleri kullanırız,
İmla testleri kullanırız/ow yea kurumsal iletişim tarafı için başvurup -de/-da ayıramayan tipler görüyorum,



Teknik test kullanırız, 
Kişilik envanteri kullanırız...

Mavi yaka için ayrı, beyaz yaka için ayrı test kullanırız, turuncu yaka için bir testimiz yok, hatta beyaz yakalar için ayrı zorluk derecesi olan testler kullanabiliriz, mavi yaka için de kullanabiliriz, ya bizim test bütçemiz hayvan gibi hacı!
Online yapabiliriz, aday geldiğinde kağıt kalem kullandırabiliriz, üniversite amfisi kullanabiliriz, olmadı Plaza'nın konferans salonunu kullanırız, olmadı kübik ofisler kiralarız, olmadı tedarikçinin ofisinde yaptırırız, olmadı danışmanlık şirketinin içinde... Bize her yer Trabzon moruk.

Sonuç, bu testler sizin bir bölümden mezun olup bunun yanında bazı teknik şeyler bilip, detayları görüp, yorum yapabildiğinizi, zamanı yönetebildiğinizi falan gösterir işte.

Değerlendirme Merkezi uygulamasına falan da alırız sizi,

Rol oyunu,
Grup çalışması,
Stratejik planlama ve sunum yaptırırız, 
Üzerine ajandadaki işler falan ekleriz, 
Yanına da mülakat yaparız.


Geçmiş olsun, nurtopu gibi bir çalışanınız var ya da tebrikler! Terfi ettiniz. Firma ismi vereyim mi?
Hayır vermeyeceğim.


Ruh hali: senin istediğin gibi olmayacak... Benim istediğim gibi olmayacaksa senin istediğin gibi hiç olmayacak yalnız moruk, fyi.

Iliski durumu: sabah dağlar kızı Reyhan falan dinleyeceğim, bundan sonra hep itlik hergelelik falan, No more minnoş Coco.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder