İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

9 Mayıs 2013 Perşembe

Referanslı aday/torpilli/cumbullu/ballı aday tipi




Gülsün'ün hoş bir yazısı var yangında ilk kurtarılacak olanlar: torpilliler başlıklı okumanızı tavsiye ederim.
Kurumsal şirketlerde olur öyle, henüz o kadar profesyonel değiller ya da kimse buna hazır değil...
Mülakat süreci de farklıdır bu adayların, 

Referanslı aday süreci her şirkette aynı sarsıcılıkta yaşanmıyor, referansın kıçının büyüklüğüne veya gönderdiği maildeki önyazısına bağlı olarak işe alımcı kabın şeklini almak zorunda kalabiliyor. Üzgünüm bizimla değilsin diyeceğin, normal şartlar altında o pozisyon için olumlu değerlendirmediğin aday 2 gün sonra sicil işlemleri için koridorda karşına çıkabilir. Sonra konuş dur biz profesyoneller,yeni dönem ikacılar, ik'nın yeni yüzleri...  Yarı göt olmuş bir halde sinsi bir sırıtışla kalırsın.

Artista!!!her işe alımcı bir gün içi kan ağlayarak da olsa referanslı aday işe alımı yapacaktır bunu unutma.

Şimdi bununla ilgili örnek olayımı anlatayım da içimde kalmasın yaklaşık bir yıl önce;

Bölge organizasyonum var, 2 gün Bursa'da olacağım, salı Çarşamba yokum Perşembe günü dönüyorum sabah olanı biteni anlatıyor en sevdiğim ekip:) işe alım tanrıları olarak varlığımızla şereflendirmek üzere lavazzadayız toplantı için, ben yokken neler olmuş neler bitmiş, cevher hanım yine pırlanta aldırmış kocasına zira yediği boynuzlar göğe yükseliyor, toto yine taciz etmiş satış grubu için, süslü beni ziyarete gelmiş hani şu herkesin içinde bana Coco yerine cocoş diyen, bir ismi kısaltmaya çalışırken nasıl uzatırsın ki? 

Ve sonra görüşmesi yapılan bir aday, üst yönetimden birini bulmuş, olumsuz değerlendirilmiş öncesinde ama, amca o kadar büyük bir amcaki adayın dosyası arşivden çıkartılmış, teste alınmış, test sonrası benim masama bırakılmış sonuç, (+) şeklinde işatlenmiş, hamilelik testi gibi positive :) 
Ben tabi habersiz açtım görüşme formunu, isim tanıdık, ben bunu elemiştim diye hatırlıyorum, o dönem cv referansı içeriden bir uzman yrd. İken sonradan cv'ye başka biri tarafından yetkili amcanın adı yazılmış, notları incelemeye başladım, benim yazım, değil, bu benim yazım, bu rakamlar benim değil, bu benim yazım bu değil. Aman tanrım arkada eşşek kadar olumsuz tarafına not alınmış:) benim tarafımdan ve buna rağmen tekrar davet edilmiş. 

Aday ile ilgili notlarıma bakıyorum;

Migren atağı geçiriyordu bunu hatırlıyorum, bir ilaç kullanıyordu, sıklığını sordum atakların çünkü ses/gürültü ve stres migrenin en sevdiği hatta nşa'sı oluyordu.
atakların sıklığı havaya ya da yaşam tarzına göre değişiyordu adayın verdiği cevaba göre.
Asabi olduğunu söyledi, bazen dilini tutamıyordu aynen bunu söyledi, Serpil çakmaklı tipi saçlara banu alkanvari jestlere sahipti, konuşurken göz kırpıyordu, saçını bir o yana bir bu yana atıyordu.

Dediğim dediktir, inatçıyım demiş, 
Kurumsal olmayan yerlerde çalışmış bugüne kadar işi ile ilgili karşılaştığı en büyük problem tuvalet temizlemek, e sonra patronun yeğeni gelince tabi onu sepetlemişler.

Biri yeni notlar almış, yeni bir mülakat formuna bile ihtiyaç duymamıştı, yazısı en az benim kadar çirkin hatta daha çirkin, işin komik tarafı tüm olumsuz yorumlara rağmen yöneticide eli mahkum götü gardiyan bir şekilde seve seve olumlu değerlendirmiş. 
Hey come on! This is Show biznaz!

Unutma dostum ne kadar iş yaptığın ya da yetenekli olduğun değil kimler tanıdığın önemli o nedenle networking yapın, türkiye için network olayı henüz miadını doldurmadı, zaten doğru düzgün yapıldığı söylenemez. 
Maklube partilerinde kart çıkarıp dağıtmaya benzemez meraba ben müteahhitim aa bende olmaz o iş, doğru düzgün linkedin profili ve imla hatası olmayan cvli günlere...

2 yorum:

  1. Sevgili Coco, biz loser'lar networking olayının başlangıç aşamasında neler yapılabilir başlıklı bir yazı bekleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya est.ne loserlığı, okeay öyle bir yazı yazayım, biraz beklemenizi rica edeceğim ama. Syg&hörmetler

      Sil