İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

1 Nisan 2013 Pazartesi

Gerçek kesit/ eş zamanlı mülakat deneyimleri

Aday manyak çıktı

Aday personele patara çatara girdi lan!!!! Bizim de elimiz armut toplamıyordu tabiisi biz de girdik personele, uçan tekme attık. Yek yeaaa öyle olmadı.


Şöyle oldu,

Fabrikasyon görüşmelere devam ediyoruz yani aralıksız toplu işe alımdan bahsediyorum. Zaten hastayım geberiyorum, asistanlar arıyor nasılsın, ekipten arıyorlar, samimiyetlerinden hala şüphe edebiliyorum ne kadar fesat oldum böyle antibiyotiklerin etkisi olabilir de...
Şu an çalıştığım şirket çok büyük, i mean huge, personel sayısı 5 haneli, her yerde reklamları var reklamlarımız mı deseydim? Gerek var mı? Yani ben outsourceum benimsememe gerek var mı? Whatever
O kadar boktan reklamları var ki en az Ferhat göçer' li olanlar kadar kötü, sigortalatmak kadar çiğ( ergolaşmak başka desenize siz şuna), şu bal reklamları gibi, evet, samimiyetten uzak.

7 psycopaths
Bazen adaylar gelmiyor sabahları, kimi kandırıyorum gelmiyorlar lan işte, sabah sabah bekliyorum keriz gibi benchmark yapıyorum, anılarımı yazıyorum ya da film izliyorum bazen de veep falan. Geçen gün kitap vardı dolabın üzerinde ekipten biri geldi odama( mülakat odası) ooo kitaplar okunuyor dedi, nasıl bir dışavurum anlayamadım, adaylar rahatsız olacaksa veya yasaksa kaldırayım dedim, kitap okumak kötü mü? Zaten hastayım beaaaaa, sesim çıkmıyor, adaylar halime üzülüyorlar neredeyse empatiden ölecekler, içlerinden bence lan bu kızcağız bu halde çalıştırılıyorsa bu şirket bize ne yapmaz diyollardır hacı amca. Neyse madem öyle film izleyeyim dedim, 7 psycopaths i selin yetimoğlu için daha sonra anlatacağım,
Sabah filmin bir kısmını izledim sonra adaylarım gelmeye başladı. Papağan gibi anlattım şirketi, bazıları bomba yalnız benim arkamda bir pano var 2009'a kadar yapılanlar, başarılar, ödüller yazıyor, benim sempatik adaylarım duvardan o yazıyı okuyor bana, bir an onu durdurup peki "2009dan sonra ne oldu ?"diye sormak geliyor içimden:)))))
Bugün bir tanesine kariyer hedeflerini sordum nişanlanacağım ben dedi, ooooo dedim paşam, bizzz nişanlıyızzzzz deryalar ikimiz de bir boydayız biz delikanlıyıızzzzzzzz, o noktada 1 haftadır konuşmadığım sevgilim geldi, bak millet kariyer planını nişanlanmak üzerine yapıyor sen neyi icat ettin acaba??? Evet hastaydım ve benimle ilgilenmedi, kendimi Türk filmine ve antibiyotiğe verdim intikamım acı olazak.
Bugün ki adaylarım daha az saykoydu ama cuma doktora gitmeden önce süpersonic bir olay yaşadım lannnnn!!!
Listede dipnot düşülmüş çok istekli diye, hayda, referansı değil ama istekli, önce ilana başvurmuş, sonra aramış pozisyon ile ilgileniyorum, sonra kendini davet ettirmiş, sonra sinsice girmiş içeri güvenlikten kartı almış, bekler gibi yapmış, ve abrakadabra...

O yoğunlukta adaylar birikmiş çapraz görüyoruz adayları yöneticilerle, geç gelen adaylardan biri önce ortalıkta dolanmaya başlamış, tuvalet, CAFE derken huooop yok olmuş aday. Resepsiyon bana haber vermeyi atlamış, sonra bir ara akıllarına geldi, Cafe'de bulamıyorlar, lövöböde yok, derken üst kata gittiği bilgisi geliyor, hastayım lan geberiyorum, sırtımda ağrı, ciğerim böğürlerimde, atak geçiriyorum bir yandan neyse çıktık operasyona, hani filmlerde vardır ya böyle kritik bir an, herkes donar.
Sahne
Otomatik kapı açılır, jamiryo ve hassan kapıdan çıkıyor lobide aday personele çotonk diye geçiriyor zaman yavaş akıyor gibi böyle bir salınım söz konusu what is Matrix diyorum.

Aday bunu bildiğin bayağıdır planlamış, önce ilana başvurmuş, sonra aramış pozisyon ile ilgileniyorum, sonra kendini davet ettirmiş, sonra sinsice girmiş içeri güvenlikten kartı almış, bekler gibi yapmış, ve abrakadabra...
Operasyona çıkmış, ziyaretçi kartı ile yukarı çıkması kapıdan girmesi mümkün değil sinsice beklemiş biri kapıdan çıkarken süzülmüş içer sonra nedendir bilinmeyen bir sebepten(eski erkek arkadaş) gıccık olduğu bizim çalışanı bulmuş, jamiryoya sormuş demiş nerede bizim bıdık, kıllanmış jamiryo ama bıdıkı da çağırmış, derler ki göz göze geldikleri an birşey olacağını anlamışlar( ya ne olacağıdı) sen bizim Zehra çilingiroğlu kılıklı aday bıdık'a bir salladı( işte ben o kısımda gördüm sadece) dedim iyi ki demlik çaydanlık falan yok, otomattan alıyorlar bizimkiler çayı ahaha damacanayı indirebilirdi de kafasına, bıdıkı revire alıyorlar, benim panik atak şahane doktor kıza travma geçiriyorsunuz diyor, bana mı öyle geliyor yoksa bu doktor alice in wonderland'deki beyaz sayko tavşana mı benziyor?

Önce çok güldüm sonra hemen polis çağırdım, alo 911 mı?
Zehra'yı çekiyorlar tenhaya, bi'güzel polis çağırıyollar, olaylar olaylar.

P.s. Can güvenliğim yok lan benim, biri silahla gelir, öbürü kocasıyla, geçen birinin babası tutturdu giricem bende diye, amca manyak mısın dedim, oyun parkı mı lan!!!!! Ahahaha çalışanı dövdü aday lan Osmanlı pokesi attı kızın feleği şaştı, yıldızları gördü,
Sonra gerizekalılardan biri adayınıza sahip çıkın dedi, bana bana bihtere yani, o an aklıma geçenlerde kurumsallığınız güvenlikten belli xrayden geçiriyor gelenleri diyen aday geldi, ben sizin hizmet anlayışınızı kınayayım ne diyeyim??
Aday bildiğin kusursuz bir plan kurmuş sadece sonunda kızı dövdükten sonra kimseye görünmeden, buharlaşarak ortamdan ayrılacağını düşünmüştü galiba:)

(Bkz: Yılmaz'ı emesenden silecen)




2 yorum:

  1. ilginç bir anlatım olmuş ama hoşuma gitti.eline sağlık bayağıda uzunmuş

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler:) içine birikince şişiyor insan, uzun yazıyorum burada

    YanıtlaSil