İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Otel hayatı vs ev hayatı

Tell the boys i'm back in town bebek

Evde yatıyordum, bir telefon geldi, öncesinde mail gelmiş ama ben pek sallamadım o gün başka sosyal mecralarda fink atıyordum.

Neyse işte televizyonda reklamları dönen, sosyal medyada bolca küfredilen bir firma için danışmanlık şirketi tarafından yönlendirildim. Derken bir cuma sabahı aradılar beni, aynı gün için mülakat yapmak istiyorlardı, çok nemrut olduğum için o gün şehirdışısındayım olmaz dedim. 
Tarih revize edildi, görüşme günü ayarlandı lakin telefonda görüştüğüm 3 kişi de pozisyon detayı bilmiyordu, ne güzel değil mi ?

NALED OSSUN!!!

Görüşmeye gittim talent acquisition Manager hazretleri bana basic bilginiz var herhalde pozisyonla ilgili, hayır gerizekalı dedim sağolsun 1 asistan 2 danışman bir satış müdürü aradı ama hiçbiri detay bilgi paylaşmadı bense buna rağmen kalktım geldim. Zurna mıyım? Tabi bu 60 dakikanın sonrasında gelişen sohbet sırasında oldu. 
Bugüne kadar bir çok görüşmeye giden ben tabiri caizse artık bir çedar kıvamında olduğumdan mülakatlarda bazen coşabiliyorum, bazen de kısa kesiyorum. 

Malum karşılıklı iki cambaz iki ik profesyoneli 2 atom çekirdeği 2 denklem bir eşitsizlik whatever.
İk görüşmelerinin en güzel kısmı sohbet havasında geçmesi, tabi bazı denyolarda olmuyor değil, hacı sen mülakatın nasıl geçtiğini düşünüyorsun falan diye üzer soru sormalar, günde 22 aday mı hımf yapmalar, kendi egosu altında ezilen orosbu çocukları yok değil.

Bak sevgili ik taneciği, tatlım, hayatım, my dearest colleague, pıtırcık sen sorunu soracaksın ben cevap vereceğim, ikimiz de dans edeceğiz, it takes 2 to tango moruk. Mülakat deneyimi diye bir şey var, hedef artık bu, sosyal medyada maymun olursun, onca halkla ilişkiler ve reklam/tanırım çabası boşuna gider, algı yöneteyim derken sıçmak niye?

En sevdiğim mülakatlar böyle davet ediyorlar uçak biletin geliyor, otele aktarılıyorsunuz transfer yeaaaa, böyle isim kartı ile karşılanıyorsun, ne büyük bir zevk coco! Yazıyor coco sen bizim her şeyimizsin :) evet
Ya da işte eve gitmen için taksi çağırıyorlar ödüyorlar falan masrafları bak Ülker yapar bunu yani yapardı tee o zaman, ykb de ring Servisi'nden faydalanırsın, annenle falan gidiyorsan mülakata anneni de alıyorlar merak etme. 
Mülakata hoşgeldiniz paketi var olm ne diyorsunuz. İşe başlayınca hoşgeldiniz kitinden bahsetmiyorum, diş kirası olayı gibi. Mülakata hoşgeldinnnnnn, hatta bu Pazartesi sabahında bize vakit ayırdığın için teşekkürler.
-ne demek! I living Pazartesi ben çok severim ayrıca benim için bir onör dedim.


Bir keresinde Avrupa yakasında istanbulun sınırı olarak tarif edilen lakin bence gayet Edirne ya da Bulgaristan olan bir yere mülakata gitmiştim. Eve nasıl döndüğümü hatırlamıyorum bir süre travma tedavisi gördüm.

Bir de mudo ya gitmiştim bir kere görüşmeye bok gibi geçmişti o zaman çıkışda yanda fabrika satış mağazası vardı oradan alışveriş yapıp eve dönmüştüm ne saçmalık o kadar yolu nasıl bir kafa ile gittiysem artık şimdi olsa kıçımı kaldırmam oha her sabah kıtalar arası yolculuk oldu canımmmmm.

Ne diyordum, ik sohbeti, ay pek sevimlidir, hangi uygulamalar var, kaç adaya dokundum, ik'ya nasıl bulaştım, kendi cvmde beni rahatsız eden neler var lütfen kendini bizim yerimize koy tamam mı:) agucuk

Efendime söyleyeyim biz kaç kişilik bir organizasyonuz? Kaç kişilik bir ekibiz, raporlamayı kime yaparız? Buranın tanrısı kim? Bu yıl kaç ik hareketi gerçekleşti, yeaaaa olm biz süslü konuşuruz, çık bışırılı.
Assesment centerımız var mı? İlişki yönetimi her şey. Bizler coco işimize aşık insanlarız,gece 2 de mail atarız, rapor isteriz... abi malsınız mastürbasyonun en üst seviyesidir bu, gidin dildo falan alın asabım bozuldu.


Her şey yolunda giderse eşek değildirler süreci net bir şekilde tarif ederler, kurumsal şirket biraz daha öndedir bu konuda, ilk aşamada ücret konuşulmaz ama en azından görüşme süreci nasıl tamamlanacak ne şekilde ilerlenecek geri dönüşler nasıl ne kadarlık bir süreç gibi detayların altı çizilir . Aa! dur şunu unuttum satır aralarında aklıma takılan bir nokta var, evet canım ben konuşurken ağzımdan kelimeler harfler şeklinde havada asılı kalıyor ve karşıdaki de bunu rahatlıkla okuyabiliyor.

Direktörün biri bana başka bir hobi bul kendine demişti, böyle şahane insanlar da yok değil.


Bir sonraki buluşmamızda otelde yaşam konusunda bilgi vericim, çok up in the air bir hayatım oldu benim, hala güçlü yanlar soran tırtlar var. 

At first i was afraid
I was patrified 



2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Yani, o iş olmadı, farklı bir teklifi değerlendirdim, şu anda da oteldeyim
      Hilton ve sheraton lar iyi diğerlerini tripadvisordan yorumlamaya devam ediyorum hatta şimdi bir yazı daha yazacağım. Ev hayatı güzel ama up in the air mode on da çok keyifli.

      Sil