İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Yetenek mi Fark Yaratmak mı?




Bittabi yetenekli bir adamdır rahmetli lakin işi bilmeyenler içindir. 

Yaptığı tabloların sanatsal olarak güçlü bir yanı yoktur, bazı elementler kullanılır, ortalama zeka ve ortalama beğeniye hitap eder.

Aslında asker kökenlidir, ordudan ayrılma sonrası bir boya firmasında işe başlar ya da onun gibi bir şey ve sonrasında boyalar ile Show yapmaya başlar, Türkiye'de bu kadar popüler olmasının nedenleri arasında bence dublajın rolü büyüktür(hatırlayın; Firdevs Yöreoğlu'nun sevgilisini oynayan beyaz saçlı amca-Burçin Oraloğlu). O'nun doğum gününde 4 Temmuz'da, sanırım lenf kanserinden hayatını kaybetmişti.

Mahalle arası esnaf lokantalarının ya da düşük bütçeli sanatseverlerin duvarını süsler, o tip resimler.

Renkler konusundaki bilgisi ya da anlatım şeklidir onu biraz farklı kılan, mutlu çalılar, gülen ağaçlar, afacan dereler, fısıldayan ırmaklar, hoppidi bulutlar, yalnız kulübeler çizer(di). Bir nesil, sayesinde  Van Dyck kahverengisi, Krimson kırmızısı, Titanyum beyazı,  Kadmiyum sarısı nedir öğrendi, yoksa kırmızı bildiğin kırmızı, kahverengi düz kahverengi, renk paleti nedir bebek.

WE JUST HAVE HAPPY ACCIDENTS

Bakış açısının güzelliğine gel, evet bebeğim hayatın boyunca hatalar yapacaksın, o nedenle bakış açını değiştir, kendine ufak mutlu değerler kat, kendine karşı acımasız olma, haksızlık etme, ne çok uç ne çok giriş...

THIS IS YOUR LITTLE UNIVERSE/EVERTHING IS POSSIBLE HERE

Buradan bakınca çok doğru, ne yapmak istiyorsan onu yap, balık ol, su ol, güçlü ol, hırslı ol, gerekirse salağa yat(şaka). 


Kusur benim imzamdır der kitabın kahramanlarından biri Suskunlar kitabında, bu kabul edilebilir bir şey.

Şöyle yetenekliyim böyle yetenekliyim değil konu ya da tevazudan ölelim başkaları yeteneklerimizi övsün de değil aslında, iş dünyası kurt sofrası bir yönüyle. Sen kendi becerilerini parlatamadığında bir başkası önüne geçebilir bu nedenle suçlama onları.
Bu yüzden lütfen güçlü olduğun yönlerini keşfet, diğerlerinden neyi daha iyi yapıyorsun? Zayıf yönlerin bırak zayıf kalsın, güçlü yönlerine yoğunlaş ve daha da güçlen.

Yeni bir şey üretemiyorsan sus rica ediyorum,
Yapay baloncuk alanlarından kurtul, plaza insanlarının umrunda değil birbirinin aynı yazılar,
İçerik kraldır yaz hatta content is king yaz ama rica ediyorum tekrar, lütfen yeni bir şeyler söyle, içi dolu bir şeyler olsun.

Minnoşluktan öldüğümüz nice günlere...

Coco


2 yorum: