İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

21 Eylül 2014 Pazar

İşyerinde Mutlu Olmayı Etkileyen 13 Faktör

İş, işgücü, işyeri, işsiz, işli, iş arkadaşı, iş stresi, iş hayatı, iş aracı... Şimdilik aklıma gelen kelimeler bunlar.


Eğitimlerimi tamamladım geçen hafta, yıl sonuna kadar başka bir eğitime katılmayacağım. Eğitimdeyken yer yer çok sıkıldım, o noktada düşündüm, sanırım yanlış eğitimi seçmiştim, işin içine yaratıcılık, beyin falan giriyor deyince bir heyecanla katalogdan eğitimi seçtim, boş vaktim de çoktu gittim lakin eğitimcinin sorduğu çoğu soruyu cevapladığımda canım sıkılmaya başladı.

Tamam, şirketin tanımadığım yerlerinden insanlarla da tanıştım, bu güzel. Yetişkin eğitimlerinin en büyük sorunlarından biri sanırım, beklenti ile gitmek, gitmeden önce eğitmenin cv'sini okuyorum, davetiyede gönderiliyor çünkü. Okudum okudum okudum, uuuuuuu, neler de yapmış neler. Eğitimde kendi şirketinde yaptıklarını anlattıktan sonra eski genel müdürünün bilmem ne ekibi hakkında söylediklerini anlatmaya başladığım anda eğitim çekiciliğini kaybetmeye başladı. 

Gerçi yaratıcılık adı altında bir atm'ye olmayan ama olsa iyi olurdu dediğimiz özellikler isimli çalışma sırasında eğlenmedim değil, banka aplikasyonlarına bulut ekran ekleyip, retinadan daha farklı çözüm üretmeye çalışmak, ürün geliştirme ekibi gibi şeyler renkliydi. 1 hafta sonra iPhone 6-6s modellerindeki bazı yeni özelliklerin ile benim atm yeniliklerimi ile benzediğini gördüm, hımmmm çok yaratıcıyım.

Tuğla örneğinde yapılanın benzerini isteyince eğitmen, eğitim salonunda 3 cisim belirleyip onların farklı kullanım alanlarını saymaya başlayınca benim cisimlerim doğal olarak kapı engeli olarak kullanılmaya başlandı. Kapı engeli ile ilgili ciddi bir problemim olmalı. Çok okumak mı ilgi alanı mı yoksa bilemiyorum dedim ya yer yer eğitimden sıkıldım, bir bölümünde kartlarla kendimizi anlatmamız ve sınırlı sayıda kart seçebileceğimiz söylendiğinde masanın başında oldukça uygun kartları seçmeye çalışırken buldum kendimi. Ve kendi panomda bunları anlatırken, benim kafam serbest çağrışımlar ile çalışır diye ekledim evet artık dünya daha aydınlık ve insanlar daha mutluydu.


Eğitimin bir yerinde(genelde diğerlerinde olduğu gibi) Maslow ve piramidine geldi konu, sosyal medyada son(zemin) basamağa wi-fi eklenen moronic örneğinin dışında işletme 101 alan diğer dünyalıların bildiği bu über piramid bilmeyenler için ilginç. Temel ihtiyaçlardan kendini gerçekleştirme, varoluş ve sorgulamaya giden bir şekil.









Okeay, iş eksenli düşünüyorum, siz de düşünebilirsiniz, işe dair neler sizi mutlu eder? Ben birkaçını sıralayacağım;


1-İşyerinin eve olan uzaklığı
2-Ücret
3-Kiminle çalışacağın-yönetici-kime raporlama yapıyorsun
4-Kimlerle çalışıyorsun-ekip arkadaşların-iç müşterilerin
5-Çalışma saatleri+esnek çalışma stili/evden çalışma
6-Tatiller/doğum günü izinleri(btw ben doğum günü izni kullanılabilen şirketlerde çalıştım bana bununla gelmeyin artık
7-Yan haklar
8-Stres düzeyi/anksiyete en sevdiğim-kurban rolü oynayan çalışma arkadaşları, sürekli söylenen potansiyel erkek arkadaş/ağaç değilsin yerini değiştir diyen klişe bilge tavırları
9-Yaratıcı iş ortamı
10-Ürüne ya da markaya inanma(bazılarının böyle motivasyonları var guys, ben anlamıyore)
11-Şirketin iş dünyasındaki prestiji
12-Kariyer planı demeden 11 madde yazabildim 
13-Sosyal medya gücü+Sosyal sorumluluk


İşyerinde mutluluktan ölen kahramanınız,

Coco

Ruh hali: Gülben Ergen yapmacıklığı
Yazının fon müziği: Teoman-Mutlu Son







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder