İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

6 Eylül 2014 Cumartesi

Think outside the box


Yaratıcı düşün, sıradışı ol, savaşçı olma sanatçı ol, sığır olma centilmen ol yoksa kızı kaybedeceksin demeye çalıştım.

Hayal gücünüzü çalıştırın, kutunun dışına çıkın, eskimiş çoraplarınızı atın, at gözlüklerinizden kurtulun.

Outliers, sayfa 66

Aşağıdaki cisimlerin aklınıza gelen bütün farklı kullanım alanlarını yazın.

1-Tuğla
2-Battaniye

Uhm, buna farklılık testi diyorlar, tek doğru yanıt yok(evet, tek doğru yok, böğürüyorum burada anlatıyorum, kafa basmıyor tabi, mülakat sorularının tek doğru cevabı yok, yetkinlik ölçüyoruz, pozisyon ne istiyorsa o, role girme yani, gerek yok böyle bir şeye). Testi uygulayan kişinin aradığı şey yanıtlarınızın sayısı ve benzersizliği(bir tür nasıl işliyor o kafa, düşünme şekli nasıl, analitik or embesil).

2 denek var,
Bunlardan biri tuğla için;
Dükkan camını kırmak, ev inşa etmek, Rus ruleri oynamak, kuş tüyü yorganı tutturmak, boş cola şişesi kırmak gibi cevap veriyor.
Battaniye için, çadır yapmak, yatak örtüsü, ormanda gizlice seks yaparken gizlenmek için(bakın bilimsel kitaplarda da yazıyor), dumanla işaret vermek, havlu yerine, yelken olarak, miyoplar için hedef olarak atış taliminde, gökdelenden atlayan için kurtargaç olarak...








Gelelim diğer sığır deneğe,
Tuğla, bir şeyler inşa etmek için, fırlatmak için kullanılır(yaşa)
Battaniye, sıcak tutmak, yangın söndürme, hamak, sedye...

Yani diyor ki yüksek iq ile başarı arasında korelasyon var da at gibi görme at gibi düşünme, kutunun dışına çık biraz. 9 nokta verilip 4 çizgi ile çakışmayacak şekilde tüm noktaların üzerinden bir kerede falan geçmeniz istenir yarın bir gün, aman.

Terman'ın hatası olarak geçiyor bu durum kitapta(hadi ama Terman'ı tanımıyor olamazsınız, IQ testleri falan, 5 yaşındaydım özel çocuk diye fişlemişlerdi beni, eğitimler meğitimler sonrasını biliyorsunuz).



Diyelim ki elinizde bir tuğla var, ben verdim, yönlendirmeli bir şey yapıyorum.

Size tuğla verdim, ne yaparsınız?

O tuğla ile ne yaparsınız aslında. "Bana su verdi, bana su verdiiiii" mi dersiniz notre dame de Paris quasimodo gibi(ya bu kamburun müzikali yüzünden bile azar işittim ben oyh, mutlu musun)...

Süper gücün olsa bu ne olurdu? Ne yapardın?

-Ya ne yapacağım tabii ki bunu gizlerdim, süper kahramanlık bunu gerektirir, ben utangaç bir insanım.


Ben tabi durur muyum, durmam, kül yutmam, hemen tuğla ile ne yaparımı yazmaya başladım, cam kırarım manyağım çünkü, 9 taş oynarım, ezerim çamur yaparım boya yaparım, duvar yaparım, takoz olarak kullanırım, arabanın lastiklerini çıkarırım(manyağım çünkü) arabayı tuğlaların üzerine koyarım, istediğim kadar tuğlam var çünkü tuğla sınırı yok, ibiş. Ha bir de kapı önüne engel yaparım kapı çarpmasın. Yanak çocuğa 8e kadar çıktım sen ne yaptın dediydim, beni sallamadı, görüyorsunuz ika camiası beni ciddiye bile almıyor.

Battaniye, yatağa sererim, piknik örtüsü yaparım daha önce süper Kahraman pelerini yaparım, sonra uçan halı yaparım, perde gibi kullanırım ihtilalde ışık sızmasın diye yapmışlar, yastık yaparım, kedi oyuncağı yaparım tırnaklarını geçirsin diye, kapı önüne engel yaparım(evet kapı ile ilgili bir takıntım var, neden bilmiyorum).
Aynısı kalem için yaptım, saç tokası, saat, askı, kapı önüne engele geldim yine. Sanırım beni küçükken çok kapı önüne koydular, bunun başka bir açıklaması olamaz...







Be openminded be cool derken, beyninizde kullanmadığınız kaslarınızı kullanmanızı tavsiye ederim çocuk.

Şuraya da bir beyin çizelim, mutlu çalılıkların arasına, malum burası baya boş kalmış.

Indigo çocuğunuz, 160 IQ ile evde kalan kahramanınız, 

Coco

P.S. mensa'ya 1 puanla kaçırdım yaaaaaaaa.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder