İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

15 Mayıs 2015 Cuma

Kovulmadan Önce Yapılacak 7 Şey

#ayrılıklarınengüzeli terfi aldığın gün istifayı vererek hatta bir de üzerine tazminatı alarak ayrılmak. Efsane olmaz mı? Ah en sevdiğim bir keresinde öyle tatlı bir tazminat almıştım ki 1 yıl yattım, tatil yaptım, seyahat ettim. Her zaman böyle olmuyor tabii. 








Ok, Tarçın aradı, "acil durum beni işten çıkarıyorlar" dedi, tanıdığın bir avukat var mı sorusu ile başka bir dünyaya geçtik. Yaklaşık 2 yıldır bu şirkette çalışıyordu, müdürü oldukça sosyal, geceleri sahneye çıkan, özgüveni yüksek, hanım/bey kullandırmayan, bilmiyorum dediğinde ok devam edelim diyen bir kadındı. ilk zamanlar her şey süredi bizimki koçluk falan aldı, sonra koçluk eğitimi aldı, aldı yürüdü. Ama ne olduysa işler değişmiş, kadın bir tuhaflaşmış, sonrasında seninle çalışmak istemiyorum seviyesine gelmiş. Bizimki "Avukatımla konuşup size döneceğim" demiş. 
Ahahahahahah, news: Bir İK'cıya(işe alımcının çok umrunda olmaz ama böyle amelasyon çıkış işlemi ile uğraşana koyar bu laf) sinirlerini yerinden oynatacak bir şey demeyi istiyorsanız bu cümleyi kurun. Hatta bir gün sonra cevap vereceğinizi de ekleyin, nasıl bir leprikona dönüştüğünü görün, paracıklar paracıklar, yerine göre bir gremlin olmadı bir gobline de dönüşebilir, o minnoş, o sevimli, o harikulade İK'cı gider yerine başka bir şey gelir. Sonuçta herkes kalesini korumaya çalışır, surlarda bir gedik açılmamalı, siz artık düşmansınız, bir virüssünüz, bulaşıcı bir hastalıksınız, sistemden atılmanız gerekiyor, daha 1 saat önce aynı kübikte oturuyordunuz, şimdi bir yabancısınız, vücut sizi reddediyor, alyuvarlar savaşmaya başladı(sanırım çok belgesel izledim). Kale demişken gol yemek kalıbını da kullanmak isterim, basit goller yadik dememek amaçlanır. 

Tarçın Direktör olan bir arkadaşından fikir aldı, bana ve Daisy'e danıştı, sonra savunmasını yazdı. Kadın 4 sayfalık çemkirmiş ve bizimki cevaben 6 sayfa yardırmış. Ertesi sabah gelmiş kadın "8 sayfa daha yazdım diyerek masasına fırlatmış"... Olm YÖNETİCİDEN ARKADAŞ OLMAZ. Bir kez daha söylemeyeceğim. Pazarlık sürecine gelmiş, senin ilgili elimde kanıtlar var diye yürümüş teyze, bizimki öyle bir şey olmadığını söylüyor. Dava sürecine girmeden kendisinin iyiliği için istifa dilekçesi istemiş, mantık bunun neresinde demeyin hikaye gerçekten tuhaf, blöfler, tehditler vs. 
İhbar ve Kıdem Tazminatı ödenmek zorunda, haklı fesih için kanıtlara ihtiyacı var, ki yok, anca sallamasyon. Dava açsan da kazanamazsın falan diye uydurmalar falan, bakın bu işler ile ilgili fikriniz yoksa makale, blog yardımcı olabilir, en kötü çağrı merkezi desteği alabilirsiniz, hukuk mezunu çocuklar destek oluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İletişim Merkezi numasıdır ALO 170. Yani imkansız değil, yıllar önce ikizim Laertes reorganizasyon bahanesi ile şirkette bir bölümün komple grade değişimi sorunu ile karşı karşıya kalmıştı. Yeni paket çok dandikti, ÖSS paketi, performans primleri her şey değişiyordu, kabul etmesi halinde dandik sorunlarla ve kariyer yolu ile karşı karşıya kalacaktı, "tazminatı al uza" dedim, görüyorsunuz aşırı profesyonel bir insanım, marka bağlılığı falan hikaye. Btw çocuk yetenekli 2 yılda 2 terfi aldı istense farklı bir bölümde grade aynı kalarak yer açılır hem de seve seve, sanırım 500 civarı kişi etkilendi. Tazminatı aldı, öncelikle ertesi sabah avukatı ile gitti, avukatı çok yakın arkadaşıydı, mesai saatleri ile ilgili noter tasdikli bir şey paylaştılar, sonrasında tazminatı aldı, işe iade davası açtı, onları da kazandı. Ez cümle, uyanık olun, olmazsanız Kıdem Tazminatı ile kapıya konabilirsiniz. Haklı sebeple fesh olunca susuyoruz. 

Tarçın'a gelince istifasını yazmadı, bunlar işlemleri başlattı, hah pardon öncesinde anlaştılar, dava ile uğraştırma ver bana 4 maaş dedi, hanımefendiye 4 maaş verin pls. bak bu da bir seçenek, adalet saraylarını hiç sevmem dersen, bunu da yapabilirsin, anlaşarak ayrılma, tokalaşma. #profesyonelhayat

İK where the magic happens, bazen Mordor bazen Shire, işler sadece siz minyonlar için değil İK profesyonneleri için de çirkinleşebiliyor. 

Yani şirketin personel işleri/çalışkan ilişkileri (*swh) ile ilgili uzmana çok da güvenmeyin, onun varlık nedeni şirket çıkarlarını korumak. Dava sürecine girildiğinde seninle ilgili akıl almaz açıklamalar yapabilir, uyduruk uyarı tutanağı sunabilir, mailleri, giriş çıkış kayıtlarını kullanabilir. Yapmazlar diye düşünme, bu gözler neler gördü. "Elf gözlerin neler görüyor COCOlas?" sorusunu burada sorabilirsiniz. 

Dönemsel/outsource/freelance çalışıyorsanız pls sözleşmeleri iyi okuyun ve IBAN numaranızı doğru yazın. mmmmhhh, canım sözleşme 3 kez yenilenirse belirsiz süreliye dönüyor, o zaman tazminat alıyorsun.

Eeee uzmanımıza sorduk herhalde, ben sürekli işten atılmıyorum.

İşten çıkış süreçlerinde yapılması gerekenler:

  1. İşveren tarafından verilen belge içeriklerini iyi bir şekilde okumak.
  2. Savunma alınıyorsa, savunma talebindeki konular hakkında net ve ayrıntılı açıklamalar yapmak. 
  3. Evrak üzerindeki tarihleri kontrol etmek.
  4. "Bunu imzalamazsan hiçbir hak alamazsın" gibi cümlelere kulak asmamak ve en azından bir hukuki danışmanda/avukat falan destek almak.
  5. Tabii bu sürece gelmeden de fesih süreci hakkında temel bilgilere sahip olmak.
  6. İçeriğinden şüphe ettiği evrağı tebliğ almak durumunda kalıyorsa mutlaka, "Her türlü yasal hakkım saklıdır" diyerek almak, öyle sözel değil, yaz bunu, yazarak al, söz uçar yazı kalır, hafıza yanılır, beyin ise boşlukları uydurarak tamamlar. 
  7. İbraname vb. dokümanlarda eksik veya hatalı bir tespit var ise, bu konuyu danışmak, neticesine göre imzalamak, danışacak kimsesi yoksa her türlü hakkım.. u know diyerek belgelerin altına yazmak.

Sen var çok bilmek, kekoluk yapmamak. 

Kovulanların ve de kariyerinde temiz bir sayfa açmak isteyenlerin Azizi,

Coco

P.S. Belki daha sonra kovulduktan sonra yapmanız gerekenleri anlatırım. 

Yazının fon müziği: BB King'ten gelsin malum öldü, Thrill is gone

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder