İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

25 Temmuz 2018 Çarşamba

Kendinizi Dünyaya Daha İyi Anlatmak İçin Ne Yapıyorsunuz?

be like Snoopy


Selam İzleks,

Yağmurlu ve yoğun toplantılı bir haftadan merhabalar. Eser miktarda boğaz ağrısı, hırıltı ve burun tıkanıklığı ile karşınızdayım. Gürültü yüzünden geceleri beyaz masa yetkililerini darlayıp biraz uyudum, bugünkü okazyonlardan birini iptal ettim, konuşmaya mecalim yok telefonlara cevap vermiyorum. Tüm gün devasa oyuncak ayılar gibi yattım ve Brooklyn 99 izledim, umca'yı tepeme diktim.
Son zamanlarda öğrenci koçlukları devam ederken, kuzenden güzel haber geldi, o da aile şirketine siyuuuu deyip üniversitede ihtisas yaptığı bölümle ilgili iş görüşmesine gitti, teklif aşamasında. Evet bir deniz yıldızını daha kurtardım ve okyanusa attım. Neden aile şirketlerinize veda edip kurumsal hayata gidiyorsunuz diye sormayın bence, olması gereken buydu ve bizler de en iyi senaryoyu yaşamaya devam ediyoruz. Alternatif maliyetler alternatif hayatları getiriyor.

Lisans arkadaşlarım Eru ve Arkın ile buluştuk, Eru kafayı iş yapmakla bozmuş bir girişimci, tuhaf sektörlerde bir sürü işi var en son Lübnanlı bir şeyh ile tanıştırmaya çalışıyordu beni ama bu başka bir hikayenin konusu. Arkın finans kariyerine ani bir kararla son verdi, uygulama geliştirip iddialı bir sektörde varlık göstermeye çalışıyor. Eru'cum okulda yeterince saçmalamıştık, iyi eğlenirdik, yetişkinlik hayatlarımızda hem iş yapmaya devam ettik, hem kongrelerde konuşmacı olarak salındık, her İstanbul gelişinde de itlik ve serserilik yapmaya devam ediyoruz. Daha geçen hafta görüşmüştüki hayırdır dedim arayınca, bu kez Arkın'ı kurtarmamız gerekiyor dedi. Okeayyyyy, şekil için yani. Orta vadeli planlarından biri de onunla iş yapmak so bazen çalıştığınız insanları da geliştirmek gerekir.

Elimizdekilere bakalım;

  • hatrı sayılır aile seveti: BULUNMUYOR
  • okul derecesi: BULUNMUYOR
  • mesleki başarılar: BEKLENEN
  • motivasyon: GELİŞİME AÇIK, AYNI ZAMANDA KENDİ GÖRÜNMEZ DUVARLARININ FARKINDA DEĞİL
  • risk iştahı: GÜVENİLİR MODDA, YERE ÇAKILMAMASI İÇİN DESTEK ALMALI BELKİ MENTORLUK
  • sosyal medya görünürlüğü: HALA KLOUT KULLANIYOR OLSAYDIK (-)'LERLE İFADE EDERDİK.

Aynaya bakın, bu durumun müsebbibi sizsiniz, rakibiniz karşınızda, kendinizi nerede magmaya doğru çekiyorsunuz, nerede zirvedesiniz(bkz: K2). Yazının fon müziği de burada girsin, Eda Baba yorumu ile.

ŞEKİL ŞÜKÜL MESELESİ

Ürün ile ilgili sayfalar hazır, içerik paylaşımı yapılmamış, müşteri profili konusunda segmentasyon tarafı zayıf, linkedin bağlantı sayısı 91, yeni kanal yaratma konusunda istekli ama bebek adımları bile atılmamış. Gidilecek yol var bir an önce harekete geçilmeli.
Teenage zamanlarında tanıştığın arkadaşların ile yıllar sonra bu konular için bir araya gelmenin keyfi anlatılamaz. Arkın "Şu hale bak!" diyor, ne var diyorum, okulda da notlarımı isterdiniz, olm ben hepinizden akıllıydım ama size her notu vermiyordum o ayrı konu dedim. Vize zamanı eve gecenin 11'inde fotokopi makinesi ile gelmişlerdi asdjlaksjdlakjsdlaksj, kim bir fotokopi makinesini kolunun altında taşır, 2000 yılında sefil partiler, kötü müzik, berbat içkiler ve fotokopi makineleri yuvarladık. 2018'de hala sosyal medya profilleri üzerine çalışıyoruz, tam bir klasik.
Kendinizin daha iyi versiyonuna ulaşmanızı istiyorum Weirdos, bu işinize etki edecek, iletişim tarzınızı şekillendirecek, insanların üzerinde bıraktığınız etkiye geleceğiz. Vay efendim işe alımcılar cv'nize 3 sn. bakar, fonksiyon yöneticisi kapıdan girerken notunuzu verir değil. Melek yatırımcı ararken ya da sunum yaparken kendinizi rahat ifade edemediğinizi ve belki de işi kaybettiğinizi düşünsenize. Tanrı'm bunun olmasını istemiyorum, umarım tüm fikirleriniz hayata geçer.

PLAZA HAYATI BAŞKA PİYASA HAYATI BAŞKA, YAZLAR KIŞLAR BAŞKADIR

Ben İstanbul'da yaşıyorum, arkadaşlarım ise burada doğmadı, buraya pek alışamadı, kendi özlerini şehirleştiremedi çoğu zaman, içlerindeki naif taraf ile mutlu mesut yaşadılar ta ki duvara toslayana kadar. Benim normalim İstanbul, dolayısıyla kimine çok sert gelen bu iş hayatı ortamı benim doğal ortamım, plazaları ve bahçede domates yetiştirmeyi seviyorum. Expatları söylemedim daha, ülke dışına çıkmıyorum, bana ne onu da Sezai anlatsın size.

İSTANBUL

İnsanların kendini yeniden keşfetmeye/yaratmaya/bulmaya geldiği yer. Niş pazarda alan bulduğunda zıplayacağın, aynı zamanda predator bir kitleye karşı hayatta kalma savaşı vereceğin yer. Bu noktada kendinin farkında değilsen, limitlerin/sınırların konusunda bir fikrin yoksa, hayal dünyasında bulut üzerinde seyahat ediyorsan işin zor. Yahu sizi alakasız bir şekilde iş için aradılar mı, avlamak istediler mi, sana ihtiyacımız var dediler mi, fikriniz ödül aldı mı, best practice falan oldu mu, kimi tanıyorsunuz, kimler sizi tanıyor acaba, arkanızdan neler diyorlar?

So, o şekil düzelecek, düzelmeli, cv'in güçlü olmalı, referansların, endorseların havalarda uçmalı, çünkü burada senin gibi yüzbinlercesi var bro. Mobilite de önemli elbette ama burası İstanbul genel müdürlükler burada beyb. Teknik, hırs, irade, konsantrasyon! Hız, denge, zamanlama, iç denge, dirayet!!!!! Bunlar çok önemli. Ne kadarsan bilirsen o kadar kazanırsın.

Eru programı oluşturdu, faturaları kesti, cillop gibi yeni bir projemiz oldu. Mmmhhh.

Peki okuyucu, sen ne için çalışıyorsun? Ben kendimi gerçekleştirmek için çalışıyorum mesela, aptal işe alımcıların aptal sorularına maruz kalıyorum arada dur ya bir sonraki yazıda da şu bebek yüzünden mi çalışmıyorsunuz diyen denyo İK müdürü herifi anlatayım.

Şimdi görüşmeye girmem lazım, gelirseniz Çengelköy'deyim gün batımına karşı su içiyorum, konuşamam sadece dinleyebilirim. Genç dimağların sorularını cevaplamam lazım or onlar kendi kendilerine cevap verecekler.

Profil Şekil Şükül Bakanınız,
Cocozade

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder