İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

4 Haziran 2020 Perşembe

İş Yerinde İşlenen 7 Ölümcül Günah

Well Weirdos,
Blog ölmedi, yaşıyor, ben de. Covid19 nedeniyle biraz sarsılmış olabiliriz. Konuşma normal hayata göre zoom'da ve diğer mecralarda baş ağrısı yapıyor, kafam zonkluyor, bir zoom yorgunluğu kavramını her an icat edebilecek gibiyim.
Hal böyleyken, yeni normal, yeni gerçeklik, yeni denyoluk her ne derseniz deyin buna şoke edici, inkar edici ve yavaş yavaş kabul edilen bir şey oldu.
Herkes EVDEN ÇALIŞIYOR!!!!! I mean hemen herkes. Guyz mikrofon ve kamera ile çalışmaya çalışırken kontrol listenize sesi kapattım mı, muteda mıyım, kamera kapalı mı gibi maddeleri eklemeyi unutmayın.  Normal zaman olsa;

  • Fazla bilgi paylaşmayın, aşırı bilgi olmasın, too much information derdim. 
  • Aman sorumluluk almaktan kaçınmayın büyük günah, elinizde patlar derdim. 
  • Dedikodu yaparken yakalanmayın siz sadece durum değerlendirmesi yapın en fazla salağa yatın derdim.
  • Başkalarının hayali olan kariyer için çabalama aşırı günah, kendine uygun olanları ve hayaline oturabilecekleri al derdim.
  • Finans, bütçe ve rakamlar konusunda kendini akışa bırak demezdim, hayvan gibi sayılara hakim ol, bütçe hazırla, yarat, ortak kullan, kaynakları etkili kullan derdim. 
  • Ben bunu yapamam deme derdim, yaparım, aslanım kaplanım falan diye iç motivasyonunu koru derdim, o da aşırı günah çünkü. 
  • Sürekli kendinden bahsetme, mülakatta doğru zamanı bekle, işe başladığında kısa ve orta vadede neleri hayata geçireceğine bak falan derdim. 
Ama şimdi diyorum ki, sol üstteki Avarel gibi olma yeter. 


Şahane bir videoyu aşağıya bırakıyorum;






Hayatının en güzel anlarını Zoom toplantılarında heba edenlerin Tanrısı
Coco de Zoomzade




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder