İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

6 Ekim 2014 Pazartesi

Hayatın Direksiyonuna Geç



Yazarı tanıyalım

Fazıl Oral yazılarımı hatırlarsınız, ik zirvesi sonrasında yazmıştım hemen onun öncesinde Kemal İslamoğlu için "adam ninja beyler" demiştim ya, hah evet Kemal Bey dark saydın Show Business tarafında. 
Boyun ile ok kırma, buna şahit oldum, ateşte yürüme(hallelujah) falan bunlar artistik şeyler biliyorsunuz. MCT'nin 2014 yılındaki organizasyonu başlamadan önce bir dm geldi, önceki yıl yazılan yazıyı okumuş, teşekkür etti, MCT standında buluşalım o zaman dedik, ben gelir Ninja derim tanışırız böylece...Gittim yanında gayet takım elbiseli c-level amcalar teyzeler, bi' drink alıp bekledim, bir ara müsait oldu, Ninja dedim büyük sayılan bir gülümseme ile tanışmış olduk. Sonra kahve için sözleştik, hala bir kahve var içilecek bir ara.
Neyse gel zaman git zaman beyefendi bir kitap çıkarttı, sonrasında okuma fırsatı buldum, buyrunuz:



Tespitler
Kitabın kapağında kadın var(ow yea kadın figürü var diye mutlu olur hale geldim).
Kitap bölümlerden oluşuyor.
Her bölüm sonunda tek cümlelik özetler.
Kitap 309 sayfa.
Kitap Altın Kitaplar'dan çıkmış.
Kitabın sayfaları gri tonda.
Kitap röportaj stayla gidiyor, yani soru cevap, üstelik şimdi sen bana bunu mu söylemeye çalışıyorsun, oysa Ricardo MONTALBAN senin baban gibi Brezilya Dizisi formatında değil, kasmıyor.
Kitap kolay okunuyor.
Kitapta enteresan bir şey daha var, bazı yerler fosforlu şekilde kendinden çizilmiş, haylayt olmuş, tabii ben kendim not aldım ayrıca boyadım da çünkü zenginim ve fosforlu kalemlerim var.



Kitabın orasında burasında özlü sözler de bulunuyor Mevlana default, jung, shrek, kızılderili atasözleri falan.



Kitabın içerisinde görseller de mevcut, yazılarda mavi renk kullanılmış benim için nays.



Kitap adında direksiyon kelimesi bulunmasına rağmen bir trafik kitabı değil.
Kitapta gelecekte okumayı düşündüğüm yazarlardan Vamık Volkan'ın ismi de geçiyor, *swh.






Zihinsel ve duygusal blokajlarımızu yenmek için ne yapabiliriz? Aslında bu temel soru etrafında dolanıyor kitap, kullanmadığımız kaslarımız, sağ beyin, sol beyin, ego, teslimiyet, ilham alma, ateşte yürüme, öğrenilmiş çaresizlikler, kurban rolünü sevmek, ona tutunmak, ondan beslenmek, sonra savaşma kısmına geçiyor, sonra böyle ruhani tarafa da dokunuyor, Allah'tan fazla girmiyor, ilgim dağılıyor benim sonra toparlayamıyorum biliyorsunuz.


Kasmayan, rahat okunan bir kitap, daha çok serviste sabah okudum ben, her bölümün başında özlü bir söz ile başlıyor, röportaj olmasına rağmen salağa yatmadan sorulan sorulara enerjik cevaplarla devam ediyor.



Web sitesinde video izlenebilir, hatta testli bir bölüm var onunla devam edebilirsiniz, bunun yanında Kemal İslamoğlu'nu canlı izlemeniz de mümkün, davet edildim fakat  ben icabet edemedim, biliyorsunuz bu ara çok fazla seyahatim var, denk getiremedim.

Ez cümle kitap 10 üzerinden 6,9, okuyucu kitlesi jr'lardan 40 bandına uzanıyor, herkesin kendine alacağı dersler barındırıyor, kişisel gelişim, farkındalık ile ilgileniyorsanız, buyrunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder