İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

22 Aralık 2014 Pazartesi

İş Arayan Bir Adayı Üzmenin 16 Yolu

Dönüp arkaya bakmayanlar, günü değerlendirmeyenler, şapkasını önüne koyup düşünmeyenler için bu yazı. Yeni bir iş bulup hayatına devam etmek isteyen, motivasyonu değişen, sosyal çevresini değiştirmek isteyen, kariyer denen bu engebeli yolda radikal bir değişiklik yapma cesaretini bulanların coşkusunu söndüren, egosu yüksek, farkındalığı düşük, küçük dağları sanki o yaratmış gibi olanlar için, sadece İK'cılar için değil, okeay biraz da ikacılar için ama yönetici, fonksiyon sorumlusu, müdür, vırt zırt için aynı zamanda. Kahve?




Bunları adaylara yaparsanız üzülürler, üzülen adayın motivasyonu düşer, evdekilere püskürür, sevgilisine püskürür, iş arkadaşlarına püskürür sonra yonetici ona çemkirir, stres seviyesi artar. Oradan mobbinge doğru bir yol açılır, stres yaşayan bünye bu kötü deneyimi atlamazsa hooop bakın yine sağlık sektörüne iş sağladık. Adayları üzmeyin, siz de potansiyel aday değil misiniz! Lütfen adayları daha yaratıcı şekillerde üzmeyin. Ama önce şuna bir bakın lütfen *gb(gülücük burada)








Başlıyorum:

1-İş görüşmesine davet edip, unutma, o anda başka yerde olma. Sevgili İK'cılar dünyalı adaylarımız hala paralel evren olayına alışkın değil, lütfen ama.
2-Mülakata vaktinde gelen adayı önce lobide, sonra da görüşme odasında bir süre marine etme.
3-İş ile ilgili soru yerine iş dışında ne varsa sorma.
4-Pozisyona hizmet etmeyecek yetkinlikleri arama.
5-Cv'ye bakıp bir prototip yaratma, adayın ona uygun cevap vermesini beklemek, önyargılı olma, halo tipi değerlerme, snop judgement.
6-Peki neden biz? sorusu, ivana sert, klişenin dibisin bro.
7-Ücret pazarlığı yapma, mesai pazarlığı yapma, 3 yıl çocuk doğurmamasını isteme(aşağılık değil çukursunuz bayım).
8-Tokalaşmama, adayın yüzüne bakmama, benim başıma gelmişti bu, adam yayıncıydı bir de, mutsuz olmuştum.
9-Adaya hesap sorma, iş görüşmesi formatının dışına çıkıp kariyer danışmanlığı şapkasını takma, fakin anbılivıbıl.
10-Düşük ücret paketi teklifi.
11-Aday ile yapılan ego savaşı, gereksiz, saçma, uzak durulmalı.
12-Farklı bir pozisyon, deneyiminin altında bir pozisyon teklifi.
13-Sen bir başla da maaşı sonra konuşuruzculuk, dostum bu ik değil, bu bu resmen davarlık. IK dediğimiz şey sinapsları uyarır hep bilimsel bir olay.
14-Biz size dönüyor olacağız, tatlım sen semazen misin? Tabii ki ciddi değilim, tanrı aşkına adaylara görüşme süreci ve kaç adet daha mülakata gireceği bilgisini ver.
15-Aynı gün içersinde görüşme için zorlama, sktr git!!!! Buyrun sohbete, ben bunu söylediğimde Levent bana "sen çok tehlikelisin, çooook" diyor. Hadi ama herhangi bir danışman beni aradığında asla ilk verdiği saati kabul etmem, sabah 08:00 benim için uygun, size uymuyorsa en erken tarih 2 gün sonra saat 16:00, programım oldukça yoğun şehir dışında olacağım falan derim. İK'cılar zor olabilir ama ben de kolay sayılmam, erken kalksın bana ne.
16-Adaydan izin almadan referans kontrolü yapmak, bu da üzüyor adayları, be professional bitches.

Öğle arasındayım, kahvemi bitirip 32.kata çıkmam lazım guys.

See you.





Yazının fon müziği: Matmazel-Günaydın Küçük Bayan

Always yours,

Leyla(evet canım bugün ki ruh halim oldukça Leyla Coco, bence Leyla harika bir isim, öpsenize)

P.S. Hayır İK'cılar mükemmel varlıklar değil, sormuşsunuz cevapladım.

2 yorum:

  1. Tatlilikta dunya markasisin, super yazitlar =), keyifle takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaaaaaa negzel 😍 adınızı da bilmiyorum ki sesleneyim, Beğenmenize sevindim, iyi okumalar, yine yazın merakta bırakmayın lütfen.

      Sil