İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

28 Ocak 2015 Çarşamba

Esnek Çalışma



Esnek çalışma saatlerinin farklılaştırılması mesela ya da mekandan münezzeh olma durumu, cafe, ev, sinemadan çalışma, şirket hattı olduğu için telefon vasıtası çalışma(tele çalışma ahahah öyle değil be), evden çalışma, çağrı üzerine çalışma, ıdık bıdık.



Aslında esnek çalışmayı pijama ile çalışma olarak algılayanlarımız çoğunlukta. Ben 7/24 çalışma olayına çok da şey bakamadığımdan biliyorsunuz uykudan ses nedeni ile uyanınca sinirli oluyorum ben, globallilik güzel de... Belli yönleri ile ofise bağlı olmadan çalışma fikri cezbediyor halkımızı, ağırlıklı IT departmanı için uygulama alanı kolay, yapı matris olunca zor, farklı ülkelerden katılınca toplantıya bazen kaos, konuyu uzatan iş arkadaşı olunca ölüm.
Annelik müessesine girince falan daha da çekici hale geliyor bu mevzular. Ben baba olacağım.



  • Bosch'ta mesaiye 2 saat erken başlayıp dolayısıyla 2 saat erken çıkılabiliyor. Aynı zamanda ayda 4 gün home-office çalışabiliyor.
  • Ericsson'da belirli bir saati(limit) ofiste geçirdikten sonra evden çalışabiliyorsun, nayz. Ayrıca 7'de işe başlayıp 4'te çıkma, 9'da gel 6'da defol git.
  • Novartis(cuma günleri), Coca Cola, Türk Henkel, Pepsi Co(bundan emin değilim arkadaşlarımın yalancısıyım) uzaktan çalışma varmış.
  • Loreal'de yine ayda 1 gün seçiyorsun VPN ile evden çalışıyorsun(Loreal pek zalım çıktı),
Ya çocuklar minder izni diye bir şey buldum şahane 4 yıldır konuşuyorum burada minder köylülüktür diye sallayan yok, evden çalışmak negzel bir bilseniz, aşk-ı memnu 867. tekrarını izlerken mail yazmak... Minder izni regl ağrısı için kullanılan izin değildir, o iznin adı Yüce Divan olacak...

  • Eureko'da core saatler arasında şirkette olmak zorundasın ama istediğin saatte gelip gidebilirsin, anlamadın değil mi? Mesela 09:30-16:30 arası bir saatte şirkette gözükmen gerek.

Faydaları;


  1. İstediğin yerden çalışırsın.
  2. İstediğin zaman çalışırsın(bu değişir, değişkenlik gösterir).
  3. Daha hızlı çalışabilirsin, odaklanırsın falan.

Evet, başım çok ağrıyor devam edemeyeceğim, hadi ben uçağa kaçtım. Flexible çalışmaya kafam girsin.

Yazının fon müziği: üç tenor'dan gelsin efendim Sen benim güneşimsin Coco dediğinizi duyar gibiyim.

Öpebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Sizi uzun zamandır okuyorum, daha önce de Anonim olarak bir iki şey yazmıştım.

    Bir soru, fikrinizi merak ediyorum. Malum zeki kadınların sayısı oldukça azalmış durumda, sizi bulmuşken sormalıyım -hazır esnek çalışmaya dair bir mevzu dönerken.

    Özel sektörde yüksek bir pozisyon mu, yoksa akademisyenlik mi dersiniz? Malum, günümüzde bir profesör ekstra alanlarda da çalışıp parayı götürebiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello, siz, hatırladım tabii, anonim akademisyen Chopin. Ne istediğinizi bilmeniz lazım bürokrasi ile aranız nasıl, benim çok iyi değildi teklifi reddettim. Profesörler ve networkleri bittabi, sizin networkünüz nasıl, ticari zeka da önemli...yanında asistan çalıştırıp SGK primi ödemeyen, çeviri yaptırıp benzin masrafından yırtmak için asistanın arabası ile seyahat eden profesör tanıyorum-_- adamın kitapları ile mezun olduk bir de gerçi bu başka bir hikayenin konusu. Benim tercihim özel sektörde yönetici olmak ya da yüksek pozisyon biliyorsunuz benim yükseklik korkum yok^.^
      Efenim sözlerime burada son verirken zekam için söyledikleriniz çok mutlu etti, onör duydum.

      Sil
    2. Merci, Chopin fazla ağır kaçmıyormu dersiniz? Günümüz reklamlarına meze olan 1812 üvertürünün aziz tanrısı çaykovski diyin öhö, tamam cıvıtmıyorum neyse.

      Ticari zeka sanırım yazacağım tezi ulusal tez tarama sayfasında yayınlamayıp kitap olarak piyasaya sürme meselesinden ileri geçemiyor, klişe bir memur çocuğu sendromları vol. 983457346.

      Evet, öyle bir profesör tanıyorum ki Tr'ye iki ayda bir uğruyor ve şahsi arabası kampüse ağır kaçacağı için bir eski bir audi ile geliyor.

      Neyse ya, bu saatten sonra bir seçim yapma şansım sanırım yok, eğer olursa da zaten özel sektör fazla birşeye benzemeyecek, zira bir hr kronikleri okuyucusu olarak kırmızı ojeli bir ikcı ile karşılaşmaktan tedirgin olabilirim.

      Burda noktalıyorum Sayın Milena, bir üst konuya salça olmadan önce.

      Sil