İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

1 Ekim 2018 Pazartesi

Yükümlülük Merdiveni

Konumuz değişim, kımıldamak, dönüşüm, farkındalık, disiplin, kıçını kaldırmak, yeni kararlar, kariyer falan hakkında konuşacağız bugün, konuşacağız dediysem ben yazacağım siz de okuyacaksınız. Kimde ne yoksa ondan varmış gibi bahsettiğinden benim de bir kariyerim yok varmış gibi davranacağım size.


Bizim hanedan da kızlar da taç takabiliyor. 


Ama öncesinde sizlere bu hafta neler oldu onu anlatayım. Yılın beklenen ve benim giderken ayaklarımı sürüdüğüm düğünününden sonra ben bir hasta ol, bir yataklara düş, Haydar Abi is back bitchez.
Klasik enseden başlayan bir ağrı ile başlıyor anlıyorum minimum 3 gün kilit vaziyetteyim, o 3 gün kimse ile konuşmak, dinlemek, sosyalleşmek istemiyorum, sırasıyla boğazım ağrıyacak, burnum tıkanacak, hapşırmalar, burun tıkanıklığı again, diş eti kaşınması ile devam edecek, sonra ses kısılacak, ağlarmış gibi de çıkabilir ve tatsız uykusuzluklarla tamamlanacak. Bu hastalığımda emeği geçen herkesin ABV, 1200 kişilik bir sosyal çevreniz olmamalı...
Gerçi bir anlamda Hall of Fame gibi de olmuyor değil, törene 1,5 saat geç gittim hala başlamamıştı, tipimi gören komşum Coco nereye böyle baloya mı diye sorunca gülümsedim hayaller maskeli balo hayatlar balkabağı ile piste inilen düğün organizasyonu. Gecenin sonunda tüm geleneklerin tamamlandığından emin bir şekilde eve dönecektim ama önce sahilde kuzen klanı ile toplandık you know.
Eve gelip içmeye devam ettikten sonra ertesi gün öğleden sonra başlayan boğaz ağrısı ile yaşam destek ünitesi moduna geçiyordum. Alfred yok dolayısıyla bitki gibi yaşayabilirim, günde maksimum 300 adım atıp evden çıkmadım. Yatağın içinde Mac, yanıbaşımda Umca, 5 tane kolay okunur roman, tek derdim ciğerlerime daha fazla oksijen gitmesi. 1. akşamın sonunda 900 sayfa okudum, 2 saat uyudum tekrar uyandım evet Kayserili kökenlerden pek de keyif almıyorum hastalık beni yine çok duygusal yaptı.
Koçluk çalışması yaptığım öğrencilerden biri arıyor bu harika, üzerine danışmanlık yapan aday bulamayan bir arkadaşım arıyor, müthiş sabah 4'te uyandığım yetmemişti zaten, sonra Izy arıyor çalışanlarının milenyal olmasından şikayetçi.
Senin sesine ne olmuş? Default soru olarak geliyor, Tansel'e yeni bir teklif gelmiş, İzmir'e gitmesi isteniyor, önceleri fikre sıcak bakmış ama şu ara sevgilisi hamile ve şehir değişikliğine hazır değil nasıl hayır demeliyim isimli muhteşem soru ile geliyor.
Kafa dağıtan filmler izleyip komaya girmek istiyorum, hatta romantik drama falan olur, anneannem gelmek istiyor bana bakmak amacıyla, kirpi gibiyim kimsenin şu anda beni sevmesini istemiyorum, uzak durması için iyiyim ben sorun yok diyorum, kuzene mesaj atıp kendisini gelmemesi yönünde bir şekilde ikna etmesini istiyorum, gerekirse alıkoysun, mikroplarımla yalnız kalmam lazım. İlaçlar, kitaplar, diziler, telefonlar derken efsane iyi rüyalar görüyorum, beyin ne harika bir şey, o efsane iyi rüyaların birindeyken sabah 6'da Selin'in mesajı geliyor askdjasjkdşfdfkjşfdj NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Uyanmamalıydım.
İyi haber, yaşamak için yemeye başladığım için kilo vermişim, Aylin buna çok sevinecek, arada Izy için blog yazısı yazmam lazım ama kafamı o kadar toplayamadığımı fark ediyorum. Çok tatlıyım.
Şarap&Peynir gecesi yaklaşıyor o güne kadar toparlanmam lazım, hayat ne tuhaf, doğuyorlar, büyüyorlar, evleniyorlar, ürüyorlar ve ben hasta oluyorum.
Reklamcı kuzenin aklında soruları var hazır onları da cevaplarken dur diyorum; Weirdos'un da haberi olsun, gezegenin en önemli liderlerinden birinin bahsettiği performans için durmak bilmeyen davul vuruşunu anlatıyorum. Antik zamanlarda sefere giden askerleri, gemileri, ve gemide davul çalan o tipleri getirin aklınıza. Davul size sürekli bir farkındalık getiriyor, ne yapman gerektiğini hatırlatıyor ve kendi hayatında bir şey değiştirmek istiyorsan da bir şeye tutunmak, hatırlatıcı bulmak, destek istemek seni bir adım yukarı taşıyabilir. Lider olarak kendini konumladığında da kendini ve ekibini(your people) merdivenin en tepesine taşımak istersin(yani medeni olanı bu kimse tek başına yükseleni sevmez, hayır ben K2'de tek başımayım benden ne kadar nefret ettiklerini sizi biliyorsunuz). Bu demek değil ki onlara tekme atıp aşağı yollamayacaksın, olur öyle.

Amaç: İşini sürdürme, çözümler bulma, sahiplenme, gerçeği kabul etme, gücü elinde tutma, kontrol, yapabilirim ben bunu hissi yaratma. Çaresiz değilsin, kurban değilsin, her şeyin hesabını verebiliyorsun. 
İŞ hayatı komik, genelde fırsatlar gümüş tabak içersinde sunulmuyor, ben öyle olmasını isterdim, çaba göstermeyeyim de, armut pişsin, şaka şaka yok öyle hepiniz sürüneceksiniz, so kalabalığın içinde bir adım öne çıkanlar kurtaracak dünyayı ve en iyi ikinci adamlar.
Bir amacınız/hedefiniz varsa onu anlatın, reklamını yapın, böylece görünür hale gelecek. Mesela; ekipten biri maraton koşmayı hedefliyorsa onu anlatsın diyorum yani, bakın bizim danışman tayfaya ironman'ler, turnuvalar, kürek yarışmaları ne ararsan var hepsini gönülden tebrik ediyorum. Böylelikle insanların seni desteklediğini de görme şansın olur İzlek, parlamaktan korkma.

Koçluk, mentorluk, mihmandarlık durumları için kullanılan araçlardan biri de Yükümlülük Merdiveni, diyor ki yükümlülük duygunuzu güçlendirmek için;

  • Yapacağınız şeyi düşünün, onu ne zaman tamamlayacağınıza karar verin, bu noktada kendinizle çalışma iradenize güvenmiyorsanız destek alın. 
  • Karar verdiniz mi? O zaman yazın bunu, söz uçar, yazı belki kalabilir. Ne zaman sonuca ulaşacaksınız??
  • Peki sıra bunu başkalarına anlatmakta, görünür hale getirin, kurumsal hayatta nice planlar bilinmediğinden ve vahiy inmediğinden görünmez başarılar harcanıyor, yetenekler saklı kalıyor, fazla tevazu alternatif maliyet olarak döner Weirdos. 
  • Duyurunuzu yaptıktan sonra diğerlerinin bu konu ile ilgili geri bildirimlerini dinleyin, gerekirse fikirlerini sorun. Camon çok zor değil. 

Bir mesajınız var bunu anlıyorum, anlatın onu, illaki keyifle dinleyecek birileri vardır. Yok ben yapamam diyorsanız lütfen diğer yazıya geçin. Kahvaltıda cips yemek için avm'ye gitmem lazım.
Çelik gibisiniz guyz, kendi içinizdeki çeliğe dokunun pls. Tepeye çıkan haber versin, sizden gelen haberler beni mutlu ediyor, şahitlerim var.

Pencereden dut ağacının yapraklarının sararmasını hülyalı gözlerle izleyen ve birazdan avm'ye gidecek burnu tıkalı kahramanınız,
Coco Uzak Durun Benden Sizi Hasta Ederim Maya de Medina

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder