İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

11 Nisan 2014 Cuma

Çalışanlarını Çocukların Gibi Sev

Çalışanlarınıza en sevdiğiniz evlatlarınız gibi davranın

Yine bir Sun-Tzu Savaş Sanatı bölümüyle sizlerleyim. Sun-Tzu okuyan bilir şekerim lisans öğrencisiyken 2000li yıllardan bahsediyorum Ous ile çokça bu konu üzerinde konuşurduk, strateji finaline benim notlarımla hazırlanıp benden yüksek not alacağını düşünebilen sevimli bir insan evladıydı, hatırlarsınız kendisini geçen yaz evlendirdik Atlas ile sonra da o düğünde yanlışlıkla Volkan ile nişanlandığım algısı oluşmuştu whatever.


“Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys; look upon them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death.”

Yani diyor ki bb isen evde çocuklarına gösterdiğin ilgiyi Y kuşağı çalışanlarına da göstereceksin senin o dalağını çizerler.

Öyle bir denge oluşturacaksın ki o muhteşem renk skalasındaki kişilik tipleri dengeli oturacak, durumsal yaklaşacaksın, tatlı-sert olacaksın, nabza göre şerbet vereceksin olmadı bade zira sen bir saki'sin aynı zamanda, doğal olarak oluşan bu takım bilinci  işi sahiplenmeyi, takımı sahiplenmeyi, ben yerine biz bilincinin oturmasını, hatta uzun dönem hedeflere birlikte koşmayı ve dahi bağlılığı falan getirecek, kendini adayan personel, inanması zor ama markanın ürünlerini satın almayı falan getirecek beraberinde mesela Honda'da çalışıyorum arabam Honda gibi.
Tabi tabi bir gün uyanacaksın böyle adam kadmon olmuşsun, anne babanın ideal evladı, komşuların parmakla gösterdiği gıcık komşu çocuğu, aldığın akademik eğitim, şirket eğitimleri, tecrübelerin işte hepsi bir potada eriyecek deneyimlerin seni besleyecek, hatalarından ders alacaksın, huysuzluğundan arınacaksın ve doğal liderlik sürecin seni bir adım daha ileriye taşıyacak. Öyle bir ekibin olacak ki herkes birbirini yükseltecek(No öyle yükseltmek değil, seni hınzır, No sinirlenmek de değil seni şapşal). Bir tuhaf harmoniden bahsediyorum, hayatının bir bölümünde gerçekten huzuru buluyorsun, gerçekten bak.

Hem saygı duyacaklar hem fedakarlık yapacaklar hem sevecekler işte sana yıkılmazlık formülü :) yanındaki insanlarla bilgi paylaş, güven tazele, açık ol, cinsiyet ayrımı yapma ya da pozitif ayrımcılığa izin ver, mobbinge dur de, bunların hepsi yine kurum kültürünle ilgili.

Güç kullanımı: plaza dili ile forse etme nerd diliyle may force be with you

Gerektiğinde güç kullan, ekibini zorla, inisiyatif ver, yetki ver ve delege et, yaratıcılıklarını kullanmaları için onları yüreklendir, bikoz it's kalçırıl, doğuya yakın kültürlerde takdir edilmek daha derin anlamlar taşır, utanırlar lakin hoşlarına da gider çünkü hepsi ego ile ilgili. Ara sıra şımart onları, en nihayetinde baba figürü dediğimiz şey tam anlamıyla arkadaş değildir baba otorite sembolü, ailenin direği, ataerkilliğin...

Bu noktada birey kendine soruyor, neyim ben hacı, ne için savaşıyorum, neyin parçasıyım, nasıl yapıyorum, nasıl daha iyi olur. Nasıl yardımcı olabilirim? Bi' big mec menü ve de soğan halkası teşekkürler!

Sonuç: Kontrol önemli, ölçülü olmak önemli her şey tadında! Evet.

Lider büyük resmi görür, detaylarda boğulmayın, bir kaç kişi feda edilebilir, topluca işten çıkarma yapmak zorunda kalabilirsiniz bu noktada bakınız Jack Welch(GE).


Respect adamım yüzyıllar öncesinden gelen bu Bilge sözlere ve tavırlara.


Yeni bir şey söylemedim yani, bol yağmurlu günler ve şemşiyesiz zamanlar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder