İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

16 Nisan 2014 Çarşamba

Job hunting

Ilk madde hep en sevdiğim :) şarkı



Evet öyle her zaman kelle avcısı modunda bakmayalım, iş arayan tarafından bakalım love, diyelim ki oturuyorsun, telefonun çalıyor tatlı tatlı, alo diyorsun en hoş tonda kafan yerinde keyfin yerinde, karşıda bir solukta söylenen bir adı olan bir danışmanlık şirketinin elemanı seni HR Business partner pozisyonu için davet ediyor, ama çok confidential ne yazık ki müşterileri bu konuda çok hassas olduğundan paylaşamayacağını lakin mevcuttaki görev tanımından daha iyi olacağını senin de hoşuna gideceğini söylüyor. İş iyice Nuri Alçoluğa gidiyor hanımlar beyler. 



Neyse ok, maybe olabilir diyorsun gidiyorsun görüşmeye, görüşmenin yarısında ingilizce kasıyor karşındaki danışman, bu da yeni moda, ortasında what is your name diye giren var ona da California aksanımla follow me on instegraağğmm tıviddığrrrr falan diyorum. UHM eğer görüşmeye gittiğiniz danışmanlık firması size firma ismi paylaşmama konusunda ısrarcıysa 1 verdiği gizli ilana bakın, metni kopyalayın, çoğunlukla firmanın kendi ilanını copy paste yaptıklarından kabak gibi çıkar. Olmadı mı mülakat esnasında sizinle sektör bazında konuşur oradan bulursunuz, daha da mı olmadı çalıştığı şirketlere bakın ref kısmından çalıştığı çoklu pozisyonlardan birinden çıkar e daha da özlemediyseniz çüş artık zaten.


Bugün de sizlere, iz sürücülüğü anlattım, sevgiler.

P.S. Saçlarım şahane ve doktorumu kariyer.net database'inden buldum diyen arkadaşlarım var benim. ooooooo shine shine like the star






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder