İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

11 Eylül 2014 Perşembe

İK, Acının Farklı Şekilde Ulaştığı Departman

Kariyerinizin hangi basamağında olursanız olun, kahramanları savunmak için ve organizasyon kültürünüzü kötülere karşı korumak için, yaratıcılığınızı kullanın.

Sanırım çok aklı başında bir giriş cümlesi oldu.

NEREYE SIÇACAKLAR?



Sıklıkla tekrarlıyorum, tuvaletler bizi köleleştiriyor, gittiğim her şehirde wc kapılarının fotosunu çekseydim şahane bir bölümle karşınıza çıkabilirdim. Olmadı.

Tüm ayı programlayan bünyeler olduk son günlerde çünkü son çeyrek(Q4) geliyor, son düzlük, köprüden önce son çıkış hatta Mersindeyseniz son kaçış rampası falan bile olabilir. Şu anda arkadaşlarımla buluşmak için Ekim programını yapıyorum, geçtiğimiz hafta Kutlu aradı, jeep almış kendine sıkılmış, sonra ilk aldığı hafta kaza yapmış, "n'apalım demiş çarptığı kadına, kasko şirketleri bunun için var".
Kızdan ayrılmış, nişanlısı(hani sosis parmaklarında yüzükler diye şarkı söylüyordum ya bir ara) ayrılmış kızdan, kız ağlamış(ow yeaaa her zamanki Kutlu, okulda da kızların kalbini kırardı/tipik Tekirdağ profili, şarköy marköy, Çorlu, kapaklı falan) bir hata mı yaptım demiş. Yahu ne hatası yapacaksın minnoş kız, hatayı bizim oğlan yaptı. 

Bkz: kızdan ayrılan buraya geliyor. Neyse işte moralini bozma pampa, ben demiştim zaten, önümüzdeki maçlara bakalım dedim, belki Mardin'e ya da Nemrut'a gideceğiz olmadı Yunanistan, işte bunlar hep program. Ada'dan tarihi ev almış, butik otel yapacakmış, e güzel haberler bunlar, ben de onör konuğu olacağım, hatta odalardan birine benim ismimi verecek.

Bir başka arkadaşımla buluştum, onun hali daha da içler acısı. 

İK boktan işlerin yapıldığı yerdir bazen.

Kurumsal bir şirket düşünün, bayağı bir kurumsal ama, bizimki ikasında çalışıyor burada ve yönetici. Idari işlerden başka yönetici geliyor ve diyor ki "Houston, we have a problem". Kadınlar tuvaletini kullanan bir çalışan, kim olduğu bilinmiyor-klozete çömelerek işini hallediyor ve olay yerini olduğu gibi bırakıyor.

Shit happens! And life goes on.

Kim olduğunu bilmiyorlar ama hangi katta olduğunu biliyorlar, Plaza'da koridorlarda kamera var lakin tuvallette yok(bilerek yanlış yazdım) oh camoonnnn. Ne yapacağız diyordu, ağlıyordu, ağlıyordu, biz de herkesin tuvalet kültürü var diyordu. Aslında bunu yapan bayan kökenli çalışanınız farklı kattan geliyor da olabilir, idari işler yardım istiyordu, ikanın başı ne yapacağını bilmiyordu ve vakti zamanında tuvalette elimi yıkarken iş teklifi alan ben buna hunharca gülüyordum. Belki oryantasyon gününde nasıl ve nereye sıçacaklarını söyleyebilirlerdi.

Düşünmeme izin ver dedim, düşündüm ve bu anı bir yere bağlanmayacak sayın okuyucu, varsa önerin yorumunu okumayı isterim.

Tuvalet dedektifleri isimli bir grup kurulsun, tuvalete girişte kart okutulsun falan >_<

Neyse gitmem gerek, plaza türkçesi konuşmam gereken bir toplantım var, eğitim, eğitim bütçesi, eğitmen scoopu falan.

Tuvaletlerinizin Azizi,

Coco

Öpiyim mi ?


3 yorum:

  1. bununla ilgili bir SOP yok mu şirketinizde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, ben o şirkette çalışmıyorum, arkadaşımın başına gelmiş...

      Sil
  2. Ise giriste tahlil istesinler artik ikadir yapar mantiginda son nokta, fena sayilmaz..

    YanıtlaSil