İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

11 Kasım 2014 Salı

Plaza dili ve edebiyatı







HR: where the magic begins-eyçar diye yazılır, allahınbelasıgerizekalıburnuhavadahiçbirşeybilmeyenidiotöküzembesiller diye okunur, sizi kimse sevmiyoğğğrrr
Big Data: Herhangi bir konferans, zirve, toplantıda big data demeyeni taşlıyorlar, aynısı bakınız hangi kuşak için geçerli, bildiniz!!!
Çözüm Ortağı: Ay lav politikıliy correct ifadeler ve de pazarlama kalıpları, çözüm sunarlar, bundan para alırlar, başarıya ortak olurlar
Outsourcing: Amelasyon işlerin dışarıdan alınması
Outsource: Big amele
Mass recruitment: Beyin hücrelerinin ölmesi, pazardan aldım bir tane, eve geldim 1000 tane olayı
Kurgulamak: kafamda hayaller kuruyorum, biri bana çemkirdiğinde "biz bu olayı böyle kurgulamadık" diyorum. Biz deyince tüm ekip arkamda sanılıyor, dolayısıyla Türkçe kelime olmakla beraber avantaj Federer oluyor. Al bak, tenis göndermesi yaptım, tanrım yine kültür akıyor.
Comment: yorum diyemiyorum çünkü o zaman dudak üzerindeki kırışıklıklarım artıyor
Y Kuşağı: İpimle Kuşağım ben çok yetenekli bir  hr ninjayım başlığı altında incelenebilecek, çoluğu çocuğu, olmadı kuzeni, kuzeninin çocuğu olan 1980 ve sonrası doğumlu, Z'nin öncüsü, milenyallerin dalga geçtiği yitik gençlik. Vay efendim mesai sevmez, vay efendim çabuk yükselmek ister, yok efendim iletişim sever, ya amca evde çocuğunu sevdiğin gibi sev en favori askerin gibi davran, e işte senin için en zorlu savaşlarda savaşıp normal olarak daha iyi bir ücret paketine transfer olacak, bundan daha normal ne olsun? Sen yeteneği tutamıyorsan bu biçare Y Kuşağı ne yapsın. Bakın önümüzde digital HR var 3 konuşmacı minimum bak banko, kesin Y Kuşağı diyecek, her Y kuşağı diyene shot bardağımızla koşalım derim, Nasıl fikir?

Neyse çocuklar benim gidip kpiları check edip, Business caseleri hazırlamam, best practice diye itelenen sunumlarla dalga geçmem gerek çünkü bundan baya bir yıl(8) önce o best practice yapıldı hem de bizim tarafımızdan. 

For your infımeğşınınız,

Coco

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder