İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

22 Kasım 2014 Cumartesi

Kariyer 2.0





Hello, bu kitabı uçakta okudum, yani diyor ki basınçlı bir şekilde, göklerde. Ne yapsaydım herkes gibi yeryüzünde mi okuyaydım?

Naber? Hala kitap okumadan cahil cühela gezmeye devam mı?

Geçtiğimiz günlerde sevgili meslektaşımız Cengiz Çatalkaya'nın kitabı yayınlandı, #optimistkitap yayınlarından çıkan kitap mavi kapağı ile beni benden aldı. Cengiz 4000 civarında mülakat yapmış, oww yeaaaaaa fena değil, şaka şaka çok fena, ben ilk 4000'i yaptığımda...

Hemen arka notu paylaşayım sizlerle;

Kariyer nazik bir konudur ve herkes mutlu olacağı bir çalışma hayatının peşindedir...

#içimizdenbirikitapyazdı hashtagi ile yürüyeceğim bundan sonra, herkesin kitabı çıksın hacıt bana ne, yazacaksınız.

Kitap 200 sayfa, yazı karakterleri yormuyor rahat okunuyor, oldukça akıcı bir dil kullanılmış. Kitabın tekrarlayan söz grubu "fayda var".

En beğendiğim bölüm Kariyer/kariyer başlangıcı ve dip.

Bu kitabı kariyer/sosyal medya kullanımı manueli gibi düşünmek doğru olur, okuyucu kitlesi 20lerin başı 30ların ortası 2. kariyere geçmeye çalışanlar ve de uzun süre kariyer hareketi yapmamış çalışanlar. 

Blogu ile kıyaslamak haksızlık olur, o nedenle kitabına titizlikle hazırlanmış, özenli bir çalışma diyelim. Bir testimonial aynı zamanda. Ben kendi adıma Cengiz'den bir kitap daha gelir ve bu da yetenek üzerine olur diyorum. Ah, bir de unutmadan kitabevi hoş bir jest ile kitabı bizlerle paylaştı.

Geniş zaman kullanılarak yazılmış bir kitap, bol bol dır,dir, ara ara genellemeler görüyoruz. Kapanışa yakın 4 profesyonelin röportajı var, başarısızlık başlığı dikkatimi çekti, İpek'in olduğu kısımda son cümlede nokta yok. Sana puanım 7,9 panpa.

Efem, alınız okuyunuz, ikanının yazılı yazısız kurallarının güzel bir derlemesi olmuş. Ben şahsen Profesör'e  aldım bir adet yollayacağım, mini mini birler açık dimağlar faydalansın, sevaptır. Hayır bendeki kitabı kimseye vermem.

Gri lensleri acıyan kahramanınız, kütüphane görevlisi kılıklı,

Coco





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder