İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

5 Eylül 2013 Perşembe

Mesela uçuş yasaklıları listesi

Bir zamanlar hayvani ölçüde otobüs yolculuğu yapardım.
Üzerime battaniye örtmeye çalışan teyzeler,
130 kilo üzerime çıkıp beni pencereye yapıştıran teyze,
Zorla kurabiye yedirmeye çalışan teyze,
Horlayan amca,
Ayakkabılarını çıkaran Türk insanı,
Topkek yok mu diyen Bursa insanları,
Bu noktada Eskişehir Bursa arası yolculuklarda topkek istemiyorum ben tavrı,
Çay çay çay kahve kahve kahve içmezse ölecek insanları,


Otobüs yolculukları enteresan, otobüs kullanan insan profili çok acayip,
Otur izle, okuyacak kitabın yoksa, izleyecek film bulamadıysan,
Sosyal kelebekler var mesela ben o kategoride değilim biraz hedonist tarafım var önemli olan keyif almaktı o zamanda yani bir yerden bir yere giderken illa otobüs kullanmam gerekiyorsa olay belli tecavüz kaçınılmazsa olaydan zevk almaya bakacaksın isimli iğrenç klişene yazık ki devreye giriyor.

Konuşur, sürekli konuşur, tanışmıyorduk ama diye başlar sizde mi oraya gidiyorsunuz?
-Aaaa( aksan yapıyorum burada) hayır ben oraya gitmiyorum, yolculuk başladığında hız arttıkça ben quantum sıçraması yapacağım,
Oraya mı gidiyorsunuz?
-hımmmm evet maalesef,
Oralı mısınız?
-a yoooooo oralı değilim doğma büyüme İstanbulluyum ben,
Oralı mısınız?
-teyze s.ktir git rica ediyorum, zaten sevgilimle tartıştım.
Orada nabıyon??
-alengirli işler peşindeyim, geziyorum, ajanım, açılın ika prensesiyim.

Bu arada şanelman geçen akşam "olm sen çok prensessin lan" dedi, ohooooo paşam dedim yeni mi anladınız, sen niye böylesin diye de baya bir dırdır yaptı. Alakasız dipnot.

Kulaklığı takmana rağmen dürter mesela, konuşur, susmaz, terapist yazıyor ya alnımda ya da otobüste mutlaka rahatsız ediniz yazan bir şey var üzerimde.
Şu pencere kenarı tiplerdenim ben, yaslanacak bir şey olmalı mutlaka hayatımda, bir payanda, güvenlik ile ilgili bir his, olsun camdan fırlasam da önemli değil sadece kafamı çevirdiğimde dışarıyı göreyim. O yüzden ısrarla pencere kenarı isterim, çok sinirliysem Mozart ya da metal dinlerim, çok güzel dans ederim.

Şükür büyüdükçe otobüs yolculuğu yapmak zorunda kalmadım, nesin? Nabıyosun? Olayın ne? Biz İstanbul'un şurasındayız, ay sen ne cicisinler azalarak bitti.

Ha bu arada bu yalnız olan kısım, ayrıca ortalamanın altında bir boyum olmasına rağmen koltuk araları ile ilgili sorun yaşayabiliyordum, gerçi boss vardı onu çok severdim, yıllar sonra ayarlamalar yapıldı bittabi ama farkındaysanız ben yine milattan öncesini anlatıyorum. 
En güzeli tabi sevgili ile yolculuk, ayakları uzat, sarılsın, onun konfor alanını kullan, ayrıca istediğin gibi mızırdan, molalarda masaj yaptır falan.
****
Feribot yolculuklarını severim, hop Business class iş insanları, önemli görüşmeler, komiklikler şakalar, gibiymiş gibi yapmak, cambazlıklar. Zorlu kış günlerinde 15 dk. öncekinin kalkması ama senin seferinin iptali dolayısıyla Bursa organizasyon iptali.
Tren yolculuğu değişik hala hızlı treni denemiş değilim.
Araba ile yolculuk en sevdiğim, hatta şehir girişinde kameralara el sallayıp şarkılar eşliğinde mülakata hazırlanmak, çok kurumsaldık çok:) ya da sen uyu ben seni uyandırırım.
*****

Gelelim uçaklı yolculuk kısmına.

En sevdiğim. Başıma gelmeyen kalmayan, havaalanında yaşamama neden olan, sarı saçlı Adana teyzeleri, kurtlar vadisi karakteri Ankara insanları, raad olan izmirliler, uçak inince alkışlayan Antalyalılar ve niceleri.

Mesela servis başladığında alkol almazsa ölecek olanlar.
Mesela telefonu açmazsa ölecek kapatırsa ölecek olanlar.
Mesela iğrenç grup halinde seyahat eden uyuz şirket klanı, ilaç sektörü özellikle.
Avukatlar, hep ellerinde dosya, şirket ismi görünür şekilde kucakta,
Pilotlar en sevdiklerim, çok güzel kur yapıp yalan söylerler,
Eğitimciler, göçebe olanlar.
İşe alımcılar, hedonistler, küçük tanrılar, tanrı parçacıkları, en fazla ikili gruplar halinde dolaşmayı seviyoruz, en güzeli mülakat dedikoduları, şirket dedikoduları, simülasyon ve değerlendirme merkezi uygulamaları eğer iş konuşmak istersek. Yok diğer türlü ise yol uzun konu sıkıntısı yok.
Daha gider bu lakin birazdan uçağa alacaklar.

En büyük korkumdu, lan beni uçuş yasaklıları listesine alırlarsa ne olacak, yine mi otobüse binmek zorundayım, owwwwwww yooooooooo. Bunu tekrar yaşamak istemiyorum. Seyahatte sıhhat vardır hatta iş seyahati bile iyi gelebilir. Saçmalama yaaa senin gibi adorable yeri gelince saykoya bağlayan birini kim napsın Coco. Amerikan filminde miyiz?

Uçur beni, redbull kanatlandırır gibi şeyler.

Sakızımı çiğnerim cakcak, çok gerekirse de kartımı veririm, bir kaç sınırlı bilgi, networking tamam.


Cabin crue size laflar hazırladım, onu başka zaman anlatacağım.


Coco,

Kendini kaybetti, i biliv i can fly

Oturmaktan popum uyuştu





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder