İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

9 Eylül 2013 Pazartesi

Siz vs. Sen

Bana komutanım deme, bana "canım" de.



Kurumsal hayatın dilemması,


Siz diye başlayan ilişkilerin senli benli ayarsız denyo tarafa doğru ilerlemesi.
Hayır hayır sürekli siz diyelim gibi bir şuursuzluğum yok direktöre ismiyle hitap etmeyi hep sevmişimdir, 
Bir keresinde bir Nazım vardı takım lideri gibi bir şey, siz diye konuşurdum kendisiyle, sr'ken Coco hanım diyen Nazım takım lideri olunca Coco'ya geçmişti ve işin ilginç tarafı satış tarafındaki laubaliliği birlikte. Ben hala ismiyle hitap ediyordum, ama "Nazım siz ne düşünüyorsunuz?"bu konuda gibi bir kalıp kullandığımdan biraz ağır geliyordu kendisine, Karadeniz'de öyle olmuyormuş demek ki, kendisi bir satışçı başarı hikayesiydi, gözünün içine baktığı herkes potansiyel $ işareti idi. Neyse bu başka bir hikayenin konusu.
Vakti zamanında sanayide staj yapmıştım, yolum oraya da düşmüştü, SA-AS'ler havalarda uçuşuyor, vay Coco sen mi geldin tavrı var, sanırım biraz da o tavır beni dark side'a geçişe hazırladı, küçük olan bir çok şeyi sevmeyişim gibi organizasyonlarda da büyük olanı tercih ettim, yaşasın alternatif maliyet ve maymun iştahım. Yeni bir oyun, yeni bir oyuncak, yeni bir konu, yeni bir görev kaos beni besliyor mu?

Erken uyudum dün, boynumdaki ağrı ve boğazımdaki hassasiyet ve de kulak zoklaması yeterince canımı acıttı. Sabah bu sabah yani uyandım kitap okudum, Ruhi mücerret değişik bir karakter anlatacağım sonra. 
Linkedin'den bildirim geldi, ılık tipin biri daha önceden ekleme talebinde bulunan bir finans sektörü satışçısı merhaba konulu mesajında. "Nasılsın? Naber? Vb. enteresan şeyler" yazmış. Dimağım almıyor hacı benim de başıma bu gelecekti? Sektörel olarak tanımıyorum, iş ortağı olmadık, cv bankası için bir talebin yok, bu ne şimdi? Ne bu samimiyet ve dm'den yürüme yuh.

Evet bugün tarihe hiç tanımadığım bir Gürcan'ın neye istinaden bilmiyorum bana sebepsizce dm'den yürümesi olarak ve de izmir günü olarak geçsin.

Acaba siz dese tavrım değişik olur muydu? Bu kadar saçma şeylere takılıyor falan değilim, tanımadığım insanlara sen demiyorum ben yea, sanırım ilaçların etkisi ve de Özlem Çakır tarzı eğitimler:p leydilik okulu falan.
A tabi bu demek değil ki siz diye hitap ettiğin kişi seni ezmek için ısrarla sen demiyor ya da ceo asistanı ısrarla siz diyor, bir de tabi unisex isimli insanlara mailde hanım/bey i yanlış kullanmak var ki o en sevdiğim, bir bilene danışmak ya da gugıllamak en basit çözüm ya da dur bunları yapma da yanlış hitaplı mail at ve düzeltmesini bekle, ben bayanım diye cevap gelsin :ç)

*****

Bittabi çalışkuşu tarzına bayılırım, Kamuran ve de küçük Hanım'ın o hallerine, hayatımızda naif bir şeyler olmalı, iltifat edilmeli, güzel şeyler söylenmeli.

(Bkz: bir bahar akşamı rastladım size)
*******




Mutlu haftalar weirdolar.

Yiğidolardan gelsin




Comandante Coco,


Ruh hali: 
İnsanları genel anlamda seviyorum ama kimseye tahammülüm yok


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder