İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

26 Kasım 2013 Salı

Ücret pazarlığı


 




Diyelim ki görüşmelerin olumlu sonuçlandı, yani diyor ki; ilana başvurdun, cv'niz filtrelemeden geçti, incelendi, kısa listeye alındı( shortlist falan deseydim daha havalı olurdu di mi canım), yöneticiye gönderildi, ok go denildi, ilk mülakat için davet edildin, onun öncesinde kişilik envanterini online doldurdun, yanlış kaydettin, işe alımcıyı 8 kez taciz ettin, sonra doğrusunu yapıp gönderebildin, sonra sonucu geldi mesela biz ona horoskop diyelim, o da nesi her şey yolunda. 

Test sonuçlarınız iyi bayım, şimdi sizin için büyük ama insanlık için küçük tüm evren için nano boyutta bir mülakat yapalım. İK görüşmesi olumlu, sonra yönetici varsa bir yönetici daha olmadı bir yönetici daha görüşmesi sonrasında hala başınıza bir şey gelmemiş ise referansınızı alıyoruz, bittabi eski çalıştığınız yöneticilerinizden ve İK biriminden bakalım neler olmuş. Hadi diyelim o kısımda tamam, mmmmh en sevdiğim bitiş düzlüğüne mi gidiyoruz, i wanna hold your hand sevgili aday.

Jab offa yapacağım :) 

Bu aralar angut ücret pazarlığı yapan ikcılarla uğraştığımdan kanayan bir yaraya parmak basıyorum diye düşünüyorum. Yani ücret beklentisini sordun, cevabını aldın hala neden daha aşağı çekiyorsun, aaaa anladım kaynak yaratma sorunu değil mi, evet planette 7 milyar insan var, insan kaynakları departmanında çalışıyorsun ve 7 milyar kıt bir kaynak.

Ücret pazarlığı görüşmelerin öncesinde yapılabildiği gibi( bittabi onaylamıyorum bu durumu) görüşmeler sonrasında da yapılabilir( ki doğrusu budur). Peki en son kaça olur hacı? Bu durumda ne yapmak gerek falan diyen vardır belki, Coco kim ki? 
Show me the money!

Önemli olan piyasa değerini bilmen, ücret araştırmaları yayınlanıyor, anketler falan var, ekonomi dergilerinde skalalar verilir, biz çalıştaylardan falan edinebiliyoruz... Seni ne kadara satın alabilirler? Kamooonnnn günün sonunda hepimiz satış işindeyiz ve ikna vs. klişesini kullanırım bak.

Kendine inanmayı unutma, saksı değilsin, bu kadar zaman çalıştın, bir stadyum insanla görüştün falan( kendim üzerinden örnek veriyorum ki daha samimi bir ortam olsun).

Elinin ne kadar güçlü olduğunu bil, unutma işi sana satmak zorunda karşı taraf.

Masadan elin boş kalkabilirsin, Volkan Konak elimize verdiler şarkısını bile söyleyebilirsin.

Kariyerinin başında olan jr.lar için efenim muhakkak sizin bu iş için belirlediğiniz bir rakam vardır ben ona uyarım girişi uygun görülürken, satış profesyonelleri bittabi sabit bir ücretin yanında bonusları sorgular.

Açık verme, ilk sen söyleme gibi yönlendirmelerim olamaz, karar senin.

Pazarlık aşamasına geldiğinde unutulmaması gereken konu yeteneklerin ve deneyimlerinin karşılığında sana ne değer katılacağı, value moruk.

Ha dersen ki ben bu şirkette çalışmayı deli gibi istiyorum o da olur, sen nasıl mutlu olacaksan.

Mesela;

İş zenginliği, yönetimsel ıvır zıvır...
Esnek çalışma saatleri vaad ediyor olabilir,
Bonuslar, benefits hadisesi,
Eğitim,
Akademik burs desteği,
ÖSS, BES, araç, kira vs.( ay Akbil'i unuttum ya da istanbul kart yok yok iksv lale kartından bahsetmiyorum),
Tatil-izinler,
Casual day, dress code falan,
Ünvan( mülakattan sorumlu dış kapının mandalı)...

Bunun gibi dünyevi şeyler işte, sen ne istiyorsun?
Daha fazla külçe?
Sosyal hak?
Saygı?
Prestij?

Ben bugün yine yeni kararlar aldım, emlak zengini olarak hayatıma devam edeceğim. Sen karar verdiysen hadi, GO!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder