İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

17 Eylül 2013 Salı

You know, Recruiterlar da insan





Kendimi bazen din dersine put getiren gözlüklü gibi hissediyorum, evet evet tam da bu.


Nedir sıkıntı?

Keep it so simple for stupid, yani diyor ki bir gerizekalıya anlatır gibi anlat. Çünkü önemli olan departman müdürünün acil ihtiyacı, hazır Galatasaray yenilmişken serbest çağrışımla zamanda yolculuk yaptım, fanatik futbol manyağı denyo yöneticinin maç muhabbetlerine katlanmak zorunda kalmak, aslında şu anda iğrenç bir şekilde kendisine noldo? demek istiyorum evet. Yöneticiler çiçektir ve ilgi ister canım.

Ortaya karışık

Görev tanımı, roller nedir olan biten dersen aslında kitapta yazıyordur ama her nedense kendilerine özgü butik bir çalışma isterler. Coco sen biliyorsun benim dediğimi anladın sen, evet anladım, daha az ücret ama daha çok çalışma, hafif embesil, şöyle yandan salya akacak, her türlü seveceksiniz elemanı, sonra bunlar niye ayrılıyor, prosedür olmasa da olur ama ik bizimle hiş ilgilenmiyooooooo, ağzına terlikle geçiresim var.

Aslında siz zahmet etmeseniz bize password verseniz

Evet bu da oldu, ya biz arayalım adayları siz zahmet etmeyin. Evet siz arayın ki ilk görüşmede kendi başınıza ücret teklifi yapın, ik görüşmesi olmasın, referans sorgusu hak getire adayın nurlu yüzüne kara kaşına bakarak alalım onu, mesela kkb'si falan olmasın(bunun elzem olduğu organizasyonlar var hacı)
Yani diyor ki sen bu işi bilmiyorsun, ben kuş beynimle ikacılık oynamak istiyorum çünkü yapacak işim yok böyle kariyer portallarından karı-kız beğeneyim.

Mucize yaratalım
Nasıl ya? Nasıl cv bulamazsanız. Ortalama ebleh Türk yönetici profiline baktığınızda böyle 50-60 olmadı bi' 100 cv gönderin bi bakalım daha kaliteli(!!!!) aday görelim. He anam, oldu evet zaten aday yağıyordu... Nerede etkinlik nerede verimlilik yok volatilite...

Ve onların şahane egoları yüzünden ilişki yönetimi diye yırtınan cici işe alımcılar.


Ruh hali: hayat, bir aptalın anlattığı hikâye: bağırış çağırış dolu, ama hiçbir şey ifade etmeyen.
Macbeth


2 yorum:

  1. Ve onların şahane egoları yüzünden ilişki yönetimi diye yırtınan cici işe alımcılar

    YanıtlaSil
  2. Özge Insanı :) cici bir insan, o bir işe alımcı türünün nadide örneği :)

    Hey bugünün kişisel notu sana güçlü yanlarını güçlendir gelişim alanını salla gitsin :)

    YanıtlaSil