İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

12 Ağustos 2014 Salı

Aday Bana Emmi Dedi

Selam, siz naber ya?

Valla işte benden de iyilik sağlık, normal normal gidiyor her şey, ev, plaza, avm, havaalanı gidip geliyorum, tatil güzel geçti, aşk hayatım vasat düzeyde yani hayatımda bir renk var diyeceğim ama mmeh. En azından aradığımın bu olmadığını biliyorum, guys yeni yeni tanıdığınız elemanla 3. bulaşmada mesela fantastik muvi izlemeyin, fak men onu yerine yalnız izlemek daha iyi. Neyse konu bu değil şimdi.

Uyuz olduğum bir şey anlatacağım, "ben insanı gözünden tanırım" halleri.

Evet evet işe alım odaklı yazıyorum bu ara, bir ara kronikleri tarayıp diğer konularla ilgili muhteşem fikirlerimi de paylaşacağım. Ego, özgüven arasında salınım yapıyor çevremdekiler. 

Ben insan sarrafıyım, ben insanı gözünden tanırım, 5 dakikada ne olduğuna karar veririm...

Ne diyorsun??? Gerçekten mi??? Ya senin kafan ne güzel, ne şahane etiketleme, ne başarılı tespitler onlar öyle. İşim gereği insanlar ırkı ile iş görüşmesi yapıp, pozisyon ve şirket için en doğru tanımlanmış adayı o pozisyona yerleştirmem bekleniyor, bu benim uzmanlık alanlarımdan biri. Kendi ekibim dışında farklı dünya görüşüne sahip insanlarla da çalışıyorum. 
Sanırım en kıl olduğum "ben oldum! ben tamamım artık" diyen tipler. Hayır dostum, sen olmamışsın, ciddiyim olmamışsın, görüşmede bir osurmadığın kalıyorsa, yanında biri varken pantolonundan tombala çekiyorsan, görüşmede burnunu karıştırıp genzini temizliyorsan ve de onu afiyetle yutuyorsan, adayla konuşmayı bırakıp telefonla konuşuyor ya da bilgisayarınla/tabletinle ilgileniyorsan, uygunsuz şakalar yapıp "yenge de erik gibiymiş kütür kütür" ya da "sen kılıbık mısın bakayım" diyorsan kusura bakma ama sen olmamışsın. Ayrıca mini eteğinle bacak bacak üzerine atıp bağırsaklarını adaya gösterdiğin için sana da teşekkürler satış şirketinin gmy teyzesi, yemiş yemiş sıçmamış halinle adaya "sen de pek zayıfmışsın, zargana gibi" diyen mali işler başkanı teyze, sana da günaydın...

Aday pozisyon için yeterli olabilir, yetersiz olabilir, şirket kültürü için uygun olmayabilir, harcanacaktır mesela matmazel, diksiyonu ile ilgili bekleneni karşılamayabilir, mavi yaka ise emmi, abi'cim, şefim, dayı, abla falan diyebilir mesela, overqualified olabilir... Sen bu işi kuralına göre oynamak durumundasın. Yani senin o muhteşem sezgilerini ve diğer anlatılamayacak derecede süper yeteneklerini kullanmadan önce bir kez daha düşünmeni rica ediyorum, lütfen her görüştüğün aday için önyargısız bir şekilde görüşmeye gir, 5 dakikada anlama, bırak aday sürpriz yapsın şaşırtsın seni. Bu tip satışçı klişelerine gerek yok, 40 mülakat yaptım artık ben de ne olacağını ilk dakikadan anlıyoruma gerek yok, işini daha anlamlı hale getir artık. Oldu olacak adayı ısırarak işe al, tüccar gibisin ya hani?? 

Big picture bebeğim, big picture, at şu at gözlüklerini gir havuza.

Yönetici: Ben adamı gözünden tanırım.
Coco: Neden? Retina okuyuculu güvenlik önlemi falan mısın?




Sizinle çalışmaktan büyük bir keyif alan kahramanınız,

Coco

Edit: şarkıyı yazmayı unuttum, Cem Karaca'dan geliyor fon müziğimiz Bir Kız Bana Emmi Dedi Nörüyüm??

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder