İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

5 Aralık 2013 Perşembe

Mülakat Deneyimi

Nasıl? Sizin hala mülakat deneyimi gibi dertleriniz yok mu kuzum?

Turkcell ve grubu şirketlerinde çalışıp sonrasında farklı yapılara geçenlerin böyle dertleri var, dert derken mutlu bir dert, bile isteye yani. Amaç adaya harika bir mülakat deneyimi yaşatmak.

Hani sen adaya "biz size döneriz, neden biz, söylesene neden biz, sence ben neden beynimi aldırmış olabilirim?" minvalinde şahane şeyler söyleyip, saçma sapan sorular falan soruyorsun ya, ilana başvurmayan adaya telefonda minicik de olsa bilgi vermeden çağırıyorsun ya. Sonra da "aday bana şöyle böyle" dedi diyorsun ya, dostum lütfen işini biraz ciddiye al, fark yarat, şanın yürüsün, senin dar ufuklu bu denyo hareketin yüzünden İK kötü olan imajını düzeltmeye uğraşıyor.

Siemens AG sanırım yanlış hatırlamıyorsam sisteme kullanıcı adı ile giriş yapıp hangi aşamada olduğunuzu görebiliyordunuz. Daha ne gelecek başınıza, hangi kim ile hangi ülkede görüşmeniz olacak falan falan, ne büyük mutluluk, kimseyi aramak zorunda değilsin, gecikme falan yok, geribildirimler şahane. Bi' kuzenim görüşmeye falan gitmişti rüzgar türbinleri ıvır zıvır bişeyler işte, şimdi açıp soramayacağım kusura bakmayın.

Mesela prensip olarak başvuru yapmayan adayı, pasif adayı davet etmeyen şirketler var hacı mmmmmm, veri madenciliği oynamak/yapmak zorunda kalmıyorsun, aday veritabanı da neymiş...

Kazara mülakata gelsem size mesela o gün ki ruh halinize ve benim ruh halime bağlı olarak burada şahane şeyler yazarım, adaylara iyi davranın!

Daha anlatacaklarım var ama bana biraz izin verin, ofise masör geldi, c yah!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder