İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

20 Aralık 2013 Cuma

Ses tonu-etkili konuşma teknikleri falan

Etkıli Hitabet Dersleri...

Davudi ses tonu falan ya biliyorsun Agah Hun falan bunlar önemli, dublaj da candır Sungun Babacan, Müge Oruçkaptan, Sezai Aydın, Jeyan Mahfi Ayral Tözüm, Yekta Kopan, Alev Sezer... Yani diyorum ki kulaklarım bayram ediyor.

İlk 500 de neredeyiz?
İlk 10un içerisindeyiz mesela sunumda bunu kullanabiliriz..
Uyku sersemi açtım gözlerimi kemer taktığımın farkında değilim "neredeyim, nereye götürüyorsunuz beni??"diye zıpladım. Bazen çok salağım.

41000 feetteyiz, pilot her zaman ki gibi saçma bir tonda konuşuyor, ses tonu etkileyici olan insanlar var U know. Hadi zamanda geriye gidelim. Ev tutmam gerekiyordu bir dönem, dayım var benim o yardımcı olacak bir arkadaşını araya soktu. Telefon numarasını verdi bana, adamın adı Ahmet, ben bundan 13 yaş daha gencim, üniversitede öğrenciyim ve bir sevgilim var, biliyorsunuz, tanıyorsunuz, Sonny. Adam bildiğin ağır abi bir adammış dayım da oldukça minnoş! bir Beylikdüzü insanı, çok uzakta oturuyor yeaaa. Neyse "bu numarayı ara, adımı ver" dedi, "peki dayı bey" dedim.





Arıyor...
Ahmet Bey

-Alo
-....
-Alo
-.... (Yutkunma anı)

Oha tutulmuştum, inme inmişti, ahahahahah ne saçmalık değil mi, hayatımda böyle bir ses duymamıştım, aman tanrım o nasıl bir ton, transa girmiş bir haldeydim, adam Coco öl dese gidip kendimi en yakın uçurumdan atacaktım. Adam Hasan Sabbah olsa ben fedaisi olurdum, adam parti lideri olsa onu dinlemeye giderdim hem de meydana(bu tip hareketlerin benim için gerçekleşme durumu imkansıza yakın bu şekilde hayal etmeni istiyorum), adam bu ürünün satışı yapılacak falan dese onu bile yapardım, sanırım olay kulaklarımla ilgiliydi, kulaklarım bayram ediyordu hacı, bkz: orgazm ve kulak ilişkisi, bir sözlük başlığıdır ya aklınıza kötü şeyler getirmeyin hemen, orgazmdan daha keyifli anlar diye aratın çıkan entryler pek şahane.


Neyse işte sonunda Alö diyebildim, merhaba, ben Coco, dayım telefon numaranızı paylaştı bıdı bıdı..
-Aaaahhh hımmm evet
Sanırım kalp krizi geçireceğim
-4 odalı bir ev var, yalnız mı kalacaksın?
Evet
-Biraz büyük gelmez mi 
Yooo(ya yoook)
-Ok adresi not edebiliyor musun, eşya lazım mı ya da eşyalı bir ev bakalım istersen?
Piki, 
-Ben onları bilgilendireceğim, bir sorun olursa hemen bana haber ver
Tımam( sanırım içimin yağları erimişti)

Verdiği adrese gittim, ev şahane, mutfak dana gibi, odalarda at koşturabilmek mümkün e zaten yalnız yaşayan biri için 4 oda anca yeter. Evren boşlukları doldurur hacı, evren boşluk sevmez, şimdiki zamanda eviniz sıkış tıkış ise atın fazlalıklarınızı, yüklerinizden kurtulun, yeni alanlar yaratın, insanlarla sevginizi paylaşın, veren el alan elden üstündür. Hayatınızda yer açın insanlara, seviyorsanız gidip koklayarak öpün tamam mı, gereksiz yere trip yapmayın, üzmeyin, zamanı boşa harcamayın, sınırlarınızdan kurtulun, ben kurtulmadım, çok şey kaybettim. Hadi ayaküstü size kişisel gelişim, öğreti falan kaktırdım, bu iyiliğimi unutmayın.


Bir gün yemek yiyoruz, Ahmet Bey yine aradı, hipnozlu gibi açtım konuştum, telefonu kapadığımda Salak Salak sırıtıyordum, Sonny sordu ne oldu diye, heaaa yok bir şey yeaaa dedim, şimdi bunu sana anlatıp bu güzel anı mahvedemem, bana özel kalmalı, tamam ev olmuş dedim. Benim bu masum küçük hikayem burada bitiyor hacı Ahmet Bey'i bir kez teşekkür etmek için aradım, yıllar sonra da telefon listesini temizlerken hatırladım, sildim numeroyu. Ateş'in de sesi muazzamdı, ve kullanırdı bunu insanları etkilemek için. Ama Suat Kılıç çok komik bence fazla kasıyor.

Benim sesim şahane biliyorsunuz zaten, muhteşem şarkılar söylüyorum, bana yetiyor yani. Sesinizi iyi kullanın(dünyanın en gerizekalı tavsiyesini verdim) konuşma yaparken ne bileyim toplantıda falan sizi bir adım ileriye taşır, davudi tonda olması ya da elliot Spencer ;p gibi husky voice olması fena değildir. Işıldayın paçozlar, benim de mülakat sesim ile tikky sesim arasında dağlar kadar fark var.



İlişki durumu: Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini. 

Mezzo sopranonuz,

Mademoiselle Coco













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder