İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

26 Mart 2014 Çarşamba

Mülakat sorularını çok denyo bulmak

Orada burada rastlıyoruz, mülakat soruları neden bu kadar bıt bıt, anlatayım sevgili dostum;

Biz ikacılar genelde iyi iletişim kurmakla falan övünürüz, adayı anlarız, bir psikolog gibi değil bir işe alımcı, değerlendirici şapkasıyla işimizi yaparız. Yinelemek isterim torpile karşısınız, yüksek yerlerde tanıdıklarınız yok ama iş değiştirmek istiyorsunuz, işte seve seve o iş görüşmesine gideceksin beyaz yakalı! Mavi yakalı da olabilirsin, onların tavırları daha bir başka oluyor, soruları büküyorsun onlar için, evet.

Neden basitleştirme?

Bikoz iş arayışınız aktif mi sorusunu, "evet aktifim, spor yapıyor yapıyorum, hepimiz aktif değil miyiz, hayır ben pasif olanım(ahey ahey) ya da aktif bir cinsel hayatım var" diye cevaplar alıyoruz o nedenle.

5 sene içerisinde kendinizi nerede görüyorsunuz?

Kısa vade, orta vade, uzun vade planlarınız var mı? Niye yok? Bu pozisyonu doldurabilecek misin? Dolayısıyla motive olabilecek misin? Bu işe seni mutlu edecek mi?
Senin oturduğun yerde with U cevabı alan var, orada durucan liseli! 

So, soru sormayı bilmiyor değiliz hiçbirimiz(hatta bir meslek hastalığı olarak dakikada sorabildiğimiz soru adedi gibi şeyler de var) sadece o soruyu sorarken ben ses tonumu öyle bir kullanırım ki senin vermek istemediğin, cevaplamaktan kaçındığın soruların cevabını öğrenebilirim ya da öyle bir soramam ki(tabiisi kendimden bahsetmiyorum geçenlerde adayın birinin eşinde metastaz varmış anlatmak istemedi mesela yönetici saçmaladı orada....). 

İK çok rerörörerö 

Hayır sen çok rerörörerösün, sorry. İşe alımcılık oynamak keyiflidir, kendi sıkıcı iş tanımı dışında adayla sohbet etmek, siz yorulmayın biz cv tarayalım falan demek, kılıbık mısın diye sorup dostane sohbet etmek adı altında şuursuzluk... Hayvani bir iletişim kazası olmasın, marka zarar görmesin, mülakat teknikleri eğitimi olmayan yönetici kriz yaratmasın, bu işin profesyoneli seni değerlendirsin, herkes kendi işini yapsın diye ik var.  Ben yanlış adamı işe alırsam en basit tanım ile maliyet yüksek olur, T/O artar, sen mutsuz olursun yanlış işe girdin diye, iş arkadaşlarını mutsuz edersin, hedefin tutmaz patron mutsuz olur, eve gidersin aileni mutsuz edersin, ailen diğer aileleri mutsuz eder, sonra hükümete başkaldırırsın oww yeaaa otpor:) olaylara karışırsın mazallah, ikcıları sevmezsin(ikcı sevilmez mi be yapma kostok).

Ayrıca ne sanıyorsun biz iş ararken görüşmeye gitmiyor muyuz? Bize de soru soruyorlar lakin bizler çok iyi dans ederiz.

Bir tango alır mıyız tatlı çocuq??




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder