İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

10 Mart 2014 Pazartesi

Ücret Beklentisi

Şimdi mülakattasınız, iyi hoş, konuştunuz, sorulara sağlı sollu çatara çutara cevap verdiniz, hadi diyelim...

Sıra geldi ücret beklentisi kısmına;

Hacı kurumsal şirkette çalışıyorsan zaten bu tip derdin olmaz öyle çok da fazla ücret pazarlığı yapmazsın(yani öyle olduğunu düşünüyoruz nşa'da).

"Mevcut pozisyonunuzda aldığınız ücreti öğrenebilir miyim?" dese mesela karşındaki dallama işe alımcı, formda yazıyordur ama yine de teyid eder. Bunun sebebi sevgili dostum, siz değerli adaylar telefon mülakatında başka, 1'1 mülakatta başka, yönetici ile görüşürken başka rakam paylaşırsınız, valla bak.


Önemli noktalardan biri de mevcuttaki ücretini ve piyasayı tanıyor musun? Beklentin mantıklı mı? Farkında mısın? Senin değerin ne? Bunu öğrenmek, sonuç: Aday mevcutta aldığı ücretin 2,5 katını istiyor, ADAY ŞÖÖRSÜZ sevgili seyirciler.  Bundan sonra herkese ederi kadar değer vereceğim, hımf. Alayına gider ölümüne İK.

Neden iş değiştirilir bir bakılsın, şirket yükselişte mi? Ücret min. %30 artacak mı? Yeni bir ünvan ya da sorumluluk getiriyor mu? Raporlama yapacağın yönetici efsane bir titan mı?

Bu sorulara mantıklı cevap verebiliyorsan zaten bu yazı kendi kendini imha edecek( ya saçmalama ne imhası, bu yazılar senin bebeklerin okuyucu).

Yılda 4 kez Pazartesi'nden tiksinme hakkını veriyorum sizlere, haydi coşun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder