İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

28 Şubat 2013 Perşembe

eğitim şart

marifet iltifata tabiidir.(bu lafı da çok severim)



açıklamalara bakıyorsunuz, bu yıl 35 adam/saat eğitim verdik,
içerik değişik, uygun eğitim verilmemiş,
herkese liderlik eğitimi verilmiş,
hatta motivasyon eğitimine giden ikacı şaşırmış,
eğitim konusu acıklı bir halde,
outsourcelar için zaten eğitim söz konusu bile değil, onu aklından geçirene polyanna gözü ile bakıyorum.
eğitim hafta sonlarına itelenen neredeyse hafta içi düzenlemek dünyanın sonu gibi bakılan bir kavram.
satış ekibine outdoor eğitimi bırak sınıf içi eğitimi çok gören şirketlerde çalıştım ben yahu:) neyi anlatmak için uğraşıyorum acaba?
maliyeti kısacağız diye saçma sapan içerikle eğitim veren firmalardan hizmet almak uzun vadede hem şirket için hem çalışan için fayda sağlamıyor.

ve birden bunları yazarken ekran dalgalanmaya başlıyor, geçmişe doğru gidiyorum, danışmanlık yaptığım dönemdeyim, hani şu maaşımı vermeyen bir teyze vardı, yıllar sonra yalıda kutlamaya davet etmişti...
hem seçme yerleştirme, hem eğitim olan bir danışmanlık şirketiydi, bir gün yetkinlik bazlı mülakat eğitimi verilecek katılım az, banka çalışanlarına rezil olmalayalım siz de girin dediler, eğitimi DBE'den bir teyze veriyor, canım yurtdışından yeni gelmiş sabah sabah ne güzel de anlatıyor. bankadan ik tarafından 3 kişi var, biz danışmanlık tarafından 2 işe alımcı 2 de asistanla girdik yuh!!! işte patron şirketinde çalışmayacaksın isimli öğüdüm bu noktada devreye giriyor. 2 günlük eğitim ilki cuma günüydü, 2.si ctesi sabah, zaten bir önceki şirketimde almış olduğum eğitimi tekrar almanın dışında ctesi işe gelmenin sıkıntısı da var, sabah gidiyorum bir de ne göreyim, bankacılar kapıda kalmış, mutfak görevlisi açacak kapıyı ama ortalarda yok, sonra gerzek bir muhabbet dönüyor kızlar arasında onlar içinde facia bir eğitim ben zaten acı çekiyorum, neyze teyze geldi kapıyı açtı ama şifreyi yanlış girdi, zort zort alarm bağırıyor, tey tey bu sevdalar boşuna ley bu sevdalar boşunaaaaaaaaa, sabahın köründe bir de alarm dinledik. neyse 2. gün ıstırap dolu saatlerin sonuna geldik, malum eğitim sonunda memnuniyet anketi yapılır, bizde de yapıldı, sonuç ayşe teyzenin leke testi gibi, banka insanları tiksindi bizden:) 3 kişilik butik eğitim yapmayalım sizde araya sıkışın diyen teyze yüzünden araya kaynayamadık, gözü korkmuş insanların, alarm vb.

yetkinlikler belirlensin, yetkinlik seti, işe alım ona uygun alınsın, yetenek programları adil olsun, geriye kalan yeteneksizler ezilmesin ama liderlik eğitimi de verilmesin boşuna.
eğitimler haftasonu olmasın bak bu ileride işveren markası yaratmaya çalışırken çok işine yarar.

-baba bizim şirket şahane lan biz haftasonu eğitim yapmıyoruz, yılbaşında tatil yaptık diye telafi çalışması da yapmıyoruz, iş zamanı iş

falan desinler, şanın yürüsün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder