İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

26 Şubat 2013 Salı

I'm too pretty to work

muhteşem'i hatırlarsınız, benim ekip arkadaşım kendisine zaman zaman magnifisınt dediğimiz de olur, hikaye şu muhteşem yyüzyıl yayınlanmaya başladığı sıralar sabah maç ve dizi geyikleri yapılıyordu, muhteşem kendini önce dük ilan etti ya da baron ya da senatör öyle bir şey evet sonrasında ara dönemlerde muhteşem adını kullanır olduk. süper geyiklerimiz oldu, konuşmaya gerek kalmadan bakışlarla yarıldığımız ya da kodlarla anlaştığımız, böyle ekip dostlar başına, gerçi biri düştüğünde ona gülmek yerine önce elinizi uzatmanız gerekir şeklinde insani yorumlarımız 100 konuşmanın yaklaşık 3'ünde oldu, onun dışında ekip hep şahane, hep en iyi, hatta bu şirket berbat sadece ik iyi o da ik ekibinin hepsi değil öncelikle biz küçük işe alım tanrıları iyiyiz.

haftanın fotoğrafları temalı bir çalışmam var bir tutam tuhaflık, saçmalık, genellikle iş temalı bazen de
gündeme dair, bobileri çok severim, ender güvenlik duvarına takılmayan sitelerden olduğu için de kendimi şanslı hissediyorum, neyse hafta başında toplantılar öncesi keyfimiz yerine gelsin ya da haftasonunu iyi kapatalım amacı güdüyorum.

neşem etrafta bulunan herkese bulaşsın, sürekli gülelim.


evet plaza kölelerinin(cinsilatifolanlariçin) sabah uyanmada zorluk çekmeleri, bronz tenleri, makyajları, etekleri, 12 punto ayakkabıları, fönlü saçları vs.

böyle bir gerçek yok mudur sahi? tabiisi de herkes fönlü saçlar ya da french manikür ile dolaşmayacak ya da topuklu giymeyecek ama sakallarını aldır ya, tek kaş olayı yani olmuyor gibi sanki, naber yoldaş demek istemem sabah koridorda.
en kötüsü bu insanlar paylaşım, daha iyi bir dünya, eşit haklar diye çabalar dururken, üniversitede gazete satıp     ya da aktivist bir tavırla dünyayı kurtarmaya çalışırken, mezun olduktan sonra ekstra bir gelirleri olmadığı için karşısında durduğu yolda yürümek zorunda kalır. matematik bölümünden mezun olur ekonomik durumu iyi değildir formasyon alamaz ya da kpds midir pkds midir nedir o sınava girer(merak etme çok iyi biliyorum kısaltmaları ama bilmezden geliyorum/şakaklarıma kar mı yağmış?) baraj puanı geçemez ve sonrasında bir bankanın çağrı merkezinde agent olarak işe başlar. 120 arama ile ödüller alır, geri kazanımda mucizeler başarır sesi kısılır. performansı iyi olduğu için GM pozisyonlarına geçemez neden? bu arada kendi kendine soru sorup cevap veren insan modelinden tiksinirim ıyyyy. geçemez çünkü bankanın ona operasyon tarafında ihtiyacı vardır, zorlar, sürekli bir farenjit durumu, stres, odiyometrik rahatsızlıklar vb. stresini yönetemediği zamanlarda terfi dönemlerinde başka engeller de çıkar, ohhhh, al sana harika bir başarısızlık hikayesi.

bir zamanların sıkı solcusu en olmadık sistemde iş hayatına başlar hayatını 10 yıl bankaya verir, kıdem tazminatından vazgeçemez, o nedenle yeni tekliflere bakmaz, şube bankacılığında devam eder ve sonrasında uzun uğraşların bitiminde hafif tipini düzelttiği için biraz da iletişime önem vermeyi öğrendiğinden en fazla
yönetmen yardımcısı, 3 yıl  dişini sıkar ise yönetmen olacak, saçlar artık dalgalı değil, ama kırmızıya yakın kızıl, hiçbir zaman platin olmayacak, postallardan vazgeçti sayılır, vücudu güzel ama daha yeni yeni elbise giyiyor, topukluya yeni başladı, benimle dalga geçmeyin diye fırça çekiyor bize, değişim evet, o da değişti.olabildiğince solcu hep muhalefet, istiklal'de gösterilere katılıp yumruğunu havaya kaldırıyor, çocukların geleceği için fark yaratmayı hedefliyor, bankacı.

bir şube müdürü vardı tanıdığım, havalı iyi yerde yemek yer, iyi müzik dinler, 70'lerde 80'lerde aktif öğrenci kollarında, sonra liberalleşmiş hafif. bir gün anılarını anlatırken "ne yapayım solcuyum diye kötü müzik mi dinleyeyim?" dedi, bu da böyle bir anımdır.

bir adayım var koç üniveristesi'nden çağrı merkezinde çalışmak istiyor, ailesinde bir başarı hikayesi var, ablası ve abisi çm'de başlamışlar kariyerlerine ve biri şu anda yönetici bir diğeri ise direktörlüğe aday, aday ısrarcı, modeli almış kendisi de deneyecek çm'yi.



gelelim muhteşem'e, bu noktada bu fotoğraftan yola çıkarak, muhteşem bir msj attı sabah,

"Bu arada son facete paylastıgın fotoyu gorunce, üniversitede bakımsız lüle saçlı kızlara "kesin solcudur" diyişimiz geldi aklıma:) ı am too pretty to work :)"

çok uzun süre önce bu konuşmaları yaptık, bu kadınlar parka giyer, tabii bu sene parkaların havada uçuşması, haki renkli zara bluzları da bizim sohbetimizi besledi, yöneticimiz free friday'de haki giyiyor son 2 aydır.

*haki parka, kırmızı atkı, soğukta gazete satar,bazen ter kokar,  ritmi olmayan slogan atar, emperyalist düzenin yaptıklarını anlatır ve sen de istiklalin o hengamesinde hızlı adımlarla uzaklaşırsın ondan. i'm just a ordinary hero beyb.

ne diyor yavuz çetin;

platin saçlı karıların altında, grand cherokee, etiler ve boğaz hattı civarında gezer tozarlar.


ve dönüp dolaşıp 20li yaşların başında tükenmişlik sendromu yaşayan ve sahil kasabasına yerleşmeyi planlayan plaza kölelerine geliyor konu ever, bu bir azot döngüsü.

hepinize bir gülüşünüze dünyaları verecek bir ev arkadaşı(sevgili, karı,koca her neistiyorsanız, kedi ya da köpek değil ama) ve severek çalışacağınız bir iş bulmanızı diliyorum. umudunuzu kaybetmeyin, hayat her şeye rağmen güzel, ne ile mutlu olduğunuzu bulun sadece.


i'm too pretty to work :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder