İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

7 Şubat 2013 Perşembe

Kurumsal hayattan kaçış

Domestic'in dibi olmak istiyorum

Evet kurumsal iş hayatı plaza insanının dilemması, 25 yaşında henüz evlenmiş çocuk yapma kararını vermeye çalışır ya da yapmıştır arada.

Büyük beklenti içinde,
Terfi almak, genç yaşta yönetici olmak, biraz dur düşün belki yöneticilik sana uygun değildir?
Çok bunaldığı dönemde alıp başını bir Ege kasabasına kaçmak ister. Klasik salaş bir kıyı Restaurant'ı, domatesini yetiştirme ve organik yaşam.

Gerçekten bunu yapabilecek misin? Dağın başında bir evde elektrik olmadan web erişimi olmadan? Bu genç yaşta bu tükenmişlik neden?

Çocuğu olan bazı arkadaşlarım ise bu ara hobi merkezi açma planları yapıyor ya da çocuk oyun merkezleri, networkünü kullanıp iş hayatının nimetlerinden faydalanarak adım atmayı, girişimcilik ruhunda var.
Hürriyet'te bir haber vardı teyzenin biri plaza hayatını bırakıp organik domateslere vermişti kendini adını da unuttum şimdi. Sevdiğin işi yapmak önemli.
Kendini gerçekleştirmek nasıl olacak? Maslow'u hatırla, terfi, eğitimler, egonı kime göstereceksin keçi memesine mi?
Tamam severek yapacaksan her sabah uyandığında bir nedenin olacaksa hayallerinin peşinden git.
En nihayetinde cırcır böcekleri kurbağalar vıraklarken bahçede gezmek, geceleri ateşböceği avına çıkmak, sabah 5te kabak çiçeği toplamak, domatesin yaprağını koklamak, köy ekmeği yemek güzel şey.
Ben henüz buraları bırakıp gidebilecek durumda değilim,
İstanbul kalabalık, evet, trafik var evet, şehir kültürü yok mirasa sahip çıkılmıyor evet, ama burada yaşamak şahane, bir klişe olarak Ankara'nın en güzel yanı İstanbul a dönmek, gitmesen de Boğaz'ın orada olduğunu bilmek ;)
Siz gidin, İstanbul bana kalsın, ama haftasonu gideceğim bir kütük eve hayır demem:))))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder